Nu aveți nici un articol în lista d-voastră de dorințe.

Supravietuitorii. Marturii din temnitele comuniste ale Romaniei

de Raul Stef, Anca Stef

Supravietuitorii. Marturii din temnitele comuniste ale Romaniei

Disponibil si in format
Pretutindeni si oricand, viata este o bursa a binelui si raului, a luminii si intunericului, a adevarului si minciunii. ...
Citeste in continuare...
 LEI8456

Stoc epuizat

Disponibil si in format

Urgent Cargus Curier: 24-48 ore

Romania comunista, cu lagarele ei de la Pitesti, Gherla, Periprava sau Aiud, a fost un loc unde infernul a avut regizori exersati in arta de-a face rau. Unii dintre ei au fost sadici, altii doar brutali. Unii au trait in voluptatea supliciului, altii s-au multumit sa execute ordine criminale. Au existat insa, in acest spatiu al ororii, si oameni pe care nu i-a putut indoi nimeni. Oameni care au supravietuit prin rugaciune, credinta si speranta. Oameni care n-au fost dispusi sa accepte traficul de constiinte si nici sa-si negocieze demnitatea.

Douazeci dintre ei au acceptat sa vorbeasca tocmai in anul in care se implineste o jumatate de secol de la decretul de eliberare in masa a detinutilor politici.

Interviurile realizate de Anca Stef, dublate de fotografiile lui Raul Stef, pun in lumina un snop de trestii ganditoare pe care soarta le-a silit sa-si petreaca o perioada de timp in fiare si printre fiare. Lucrurile pe care le istorisesc acesti oameni aici, in Supravietuitorii. Marturii din temnitele comuniste ale Romaniei, sunt lucruri pe care n-au indraznit pana acum sa le povesteasca nici macar propriilor familii. Daca s-au hotarat totusi sa vorbeasca in acest ultim ceas au facut-o, fireste, ca sa nu uitam.

Scrieți o recenzie
Nota
Cod Produs: HU002323/1
Noutate: 10 nov. 2014
Editura: Humanitas
Data aparitiei: 2012
Număr de pagini: 312
Ediția cărții: I
Formatul cărţii: 22x22
ISBN: 978-973-50-4664-4
Citeste in continuare...Citește mai puțin ...
LibHumanitas • libraria online unde cartile bune iti dau idei LibHumanitas • libraria online unde cartile bune iti dau idei