Nu aveți nici un articol în lista d-voastră de dorințe.

Arta romaneasca, de la origini pana in prezent

de Vasile Florea

Nou

VASILE FLOREA (n. 1931), specialist în istoria artei, a fost editor activ la ESPLA, Meridiane și Artemis și a publicat numeroase cărți, studii și articole privind arta românească și universală. În afara unor lucrări de sinteză, elaborate singur sau în colaborare, precum "Istoria artei românești în 1111 imagini",...
Citeste in continuare...
199,00  LEI
 LEI30139

Stoc epuizat

Economisesti: 59,70 LEI 30% discount

Urgent Cargus Curier: 24-48 ore

VASILE FLOREA (n. 1931), specialist în istoria artei, a fost editor activ la ESPLA, Meridiane și Artemis și a publicat numeroase cărți, studii și articole privind arta românească și universală. În afara unor lucrări de sinteză, elaborate singur sau în colaborare, precum "Istoria artei românești în 1111 imagini", "Arta românească modernă și contemporană", "O istorie a artei ruse", "Enciclopedia artiștilor români contemporani" sau "Mică enciclopedie de artă universală", a realizat și monografii dedicate unor artiști români și străini – Rafael, Goya, Aman, Petrașcu, Sterian, Ciucurencu şi Baltazar. De asemenea, are o bogată activitate de traducător și este membru al Secției de critică a Uniunii Artiștilor Plastici din România.

Prezentul volum reprezintă o sinteză a fenomenului complex al artei de pe teritoriul României începând din preistorie până în zilele noastre. Pentru această ultimă perioadă, firește, lipsindu-i un recul în timp necesar sedimentării realizărilor în domeniu, autorul nu a putut să facă decât aprecieri aproximative și provizorii cu privire la ceea ce numim artă contemporană.

Bogat ilustrată, "Arta românească de la origini până în prezent" încearcă să dea o imagine de ansamblu sugestivă și cât mai cuprinzătoare a fenomenului abordat. Pentru o sistematizare judicioasă a informației, materia volumului este împărțită pe capitole și subcapitole care corespund unor epoci, secole, arte și tehnici artistice.

Scrieți o recenzie
Nota
Cod Produs: a148300
Noutate: 8 dec. 2016
Editura: Litera
Data aparitiei: 2016
Număr de pagini: 816
Formatul cărţii: 235 x 292
ISBN: 978-606-33-1053-9
Citeste in continuare...Citește mai puțin ...
LibHumanitas • libraria online unde cartile bune iti dau idei LibHumanitas • libraria online unde cartile bune iti dau idei