Nu aveți nici un articol în lista d-voastră de dorințe.

Drumul

Disponibil si in format
Volumul de faţă aduce laolaltă povestiri, nuvele, eseuri, articole şi scrisori, oferindu-ne o perspectivă mai largă asupra vieţii şi operei lui Vasili Grossman. ...
Citeste in continuare...
 LEI9226

Stoc epuizat

Disponibil si in format

Urgent Cargus Curier: 24-48 ore

Vasili Grossman este autorul romanului Viata si destin (Polirom, 2010), una din capodoperele literaturii ruse si universale, „unul dintre cele mai indraznete acte de condamnare a sistemului sovietic din cite s-au scris vreodata.” (The Wall Street Journal)

Volumul de fata aduce laolalta povestiri, nuvele, eseuri, articole si scrisori, oferindu-ne o perspectiva mai larga asupra vietii si operei lui Vasili Grossman. Cititorul va descoperi de aceasta data nu doar scriitorul disident, ci un autor viu, care contureaza cu entuziasm si idei socialiste, dar care surprinde cu subtilitate si miscari sufletesti opuse orbirii ideologice. In sine, Drumul ofera prilejul de a intilni fragmente ale unui scriitor confirmat al anilor ’30-’40, precum si texte ale unui observator fin al fenomenului totalitar.

Din selectia povestirilor fac parte „In orasul Berdicev” din 1934 (orasul natal al lui Grossman, din Ucraina de astazi), precum si una dintre lucrarile sale mai tirzii, „Mama”, o povestire despre viata unei fetite adoptate de un membru aflat la conducerea NKVD-ului, care ajunge in orfelinat dupa destituirea tatalui ei, fara sa-si aminteasca multe despre parintii adoptivi, parte esentiala dintr-un cosmar colectiv de care toata lumea isi dorea sa uite. Volumul include, de asemenea, textul complet al infioratoarelor relatari de la Treblinka – o prima analiza a mecanismelor care pun in miscare un lagar al mortii, studiul „Madona Sixtina” – o meditatie asupra artei si atrocitatii, precum si doua scrisori ale autorului adresate mamei sale moarte, in vremuri dintre cele mai sumbre.

Scrieți o recenzie
Nota
Cod Produs: C199679
Noutate: 13 iul. 2012
Editura: Polirom
Data aparitiei: 2012
Colectie: BIBLIOTECA POLIROM.Proza XX
Traducător: Radu Parpauta
Număr de pagini: 256
Ediția cărții: I
Formatul cărţii: 13 x 20 cm
ISBN: 978-973-46-2886-5
Citeste in continuare...Citește mai puțin ...
LibHumanitas • libraria online unde cartile bune iti dau idei LibHumanitas • libraria online unde cartile bune iti dau idei