Nu aveți nici un articol în lista d-voastră de dorințe.

Detaliile recenziei

Viata pe un peron

Viata pe un peron

Recenzie a produsului (trimisă în 26 septembrie 2010):
"Viaţa însăşi e o stare de tranzit între naştere şi moarte... un peron unde te zbaţi să ocupi un loc într-un tren... eşti fericit că ai prins un loc la clasa I sau la fereastră... altul e necăjit că a rămas în picioare pe culoar... alţii nu reuşesc să se prindă nici de scări, rămân pe peron să aştepte următorul tren... Şi fiecare uită, poate, un singur lucru... că trenurile astea nu duc nicăieri... cel care a ocupat un loc la fereastră este, fără să ştie, egal cu cel care stă în picioare pe culoar şi cu cel care vine abia cu următorul tren... în cele din urmă se vor întâlni toţi undeva, într-un deşert, unde chiar sinele se transformă în nisip... în loc să se uite în jur, oamenii se îmbulzesc, se calcă în picioare, îşi dau ghionturi...."

Un roman despre om şi despre sentimentele lui . Despre frică şi ceea ce poate ea să facă din cel pe care îl stăpâneşte . Despre pustiul interior , în care liniştea este înlocuită cu amintiri . O "parabolă " despre cum ar trebui să gândim , să luptăm pentru libertatea gândirii . Vederea aşteptării ca pe o supravieţuire , care duce mai lent către moarte . Despre greşeli şi despre incapacitatea de a vedea fericirea de lângă noi . Despre legături strânse , chiar dacă acestea sunt cu nişte locuri în care prezenţa noastră a fost foarte scurtă . Despre tăcere şi despre felul în care ea se pierde .

Am fost impresionată de felul în care profesorul povesteşte despre pasiuni . Despre felul în care le dobândeşte şi apoi renunţă la ele , doar pentru că se transformă în obsesii . Teama de ceea ce credem noi că există un pericol iminent ajunge să ne paralizeze , considerând că fuga e unica soluţie . Refuzăm să luptăm împotriva "imperfecţiunilor" tocmai pentru că ne credem inferiori lor .

Dar uităm totuşi că există un trecut , care include amintiri , ce uneori revine tocmai când credem că suntem puternici , când credem că am scăpat de tot ce era "rău" şi ne ameninţa , chiar şi de la depărtare . Şi da , omul nu există decât în tratatele de filosofie care se mulţumesc cu abstracţiuni . Pentru că în realitate , există mai multe feluri de oameni , care pur şi simplu nu ajung să se cunoască niciodată .
LibHumanitas • libraria online unde cartile bune iti dau idei
LibHumanitas • libraria online unde cartile bune iti dau idei