Nu aveți nici un articol în lista d-voastră de dorințe.

  Hrusciov. Omul si epoca sa

  de William Taubman

  Nou

  Multa vreme, Hrusciov a fost doar un personaj secundar in biografiile lui Stalin. Cartea lui William Taubman, bazata pe o documentatie ampla desfasurata pe parcursul a peste 20 de ani, incearca sa-i dea lui Hrusciov locul pe care-l merita in istoria ultimului secol.   Tentativa lui indrazneata, dar confuza de a reforma comunismul a stat la originea un...
  Citeste in continuare...
   LEI0049

  Stoc epuizat

  Urgent Cargus Curier: 24-48 ore

  Multa vreme, Hrusciov a fost doar un personaj secundar in biografiile lui Stalin. Cartea lui William Taubman, bazata pe o documentatie ampla desfasurata pe parcursul a peste 20 de ani, incearca sa-i dea lui Hrusciov locul pe care-l merita in istoria ultimului secol.

  Distinsa cu Premiul „Pulitzer” pentru biografie, aleasa „Cea mai buna carte a anului 2003” de: New York Times, Chicago Tribune, Los Angeles Times, Washington Post, The Economist si Toronto Globe and Mail.

   
  Tentativa lui indrazneata, dar confuza de a reforma comunismul a stat la originea unui lung si straniu proces de ascundere a unui sistem inuman sub o fata umana (la inceput, a lui insusi). Pe langa faptul ca el a pregatit calea pe care Mihail Gorbaciov si Boris Eltin aveau s-o urmeze dupa un sfert de veac, neputinta lui Hrusciov de a-si aseza tara pe o traiectorie noua, stabila si prospera a anticipat obstacolele care urmau sa stea in calea incercarilor de reforma ale acestora.
   
  Ce i-a atras pe atatia barbati si atatea femei spre revolutie si comunism? Ce i-a facut sa ramana fideli cauzei dupa ce a inceput teribila varsare de sange? Ce i-a facut, cel putin pe unii dintre ei, s-o rupa cu propriul trecut si sa incerce sa reformeze regimul? In sfarsit, ce i-a nemultumit si i-a infrant, incepand astfel o lunga epoca de stagnare, urmata de prabusirea Uniunii Sovietice insesi? Biografia lui Hrusciov poate oferi cel putin cateva dintre raspunsuri.
   
   
  Scrieți o recenzie
  Nota
  Cod Produs: a166026
  Noutate: 14 nov. 2017
  Editura: Meteor Press
  Data aparitiei: 2017
  Traducător: Dan Criste
  Număr de pagini: 960
  Formatul cărţii: 200 x 130 mm
  ISBN: 978-606-910-068-4
  Citeste in continuare...Citește mai puțin ...
  LibHumanitas • libraria online unde cartile bune iti dau idei LibHumanitas • libraria online unde cartile bune iti dau idei