1001 de moduri de a-ți recompensa angajații

Epuizat din stoc
SKU
C206182
33,62 LEI
Pe scurt

Prin intermediul unei multitudini de exemple din activitatea unor companii, Bob Nelson oferă în cartea de față un tezaur de idei, elemente de inspirație și resurse care să permită managerilor să facă din apreciere, recunoaștere și recompensare o componentă permanentă a repertoriului lor managerial.

Majoritatea formelor de recompensa si recunoastere se inscriu in doua categorii: formale si informale. Recompensele formale tind sa fie programe planificate, structurate, care de regula se repeta de-a lungul timpului si continua ani de-a randul. Cum ar fi premiile pentru „angajatul lunii“ sau „vechime in munca“. Recompensele informale sunt formele mai spontane, mai imediate de multumire si apreciere sincera pentru o treaba bine facuta.


Adeseori sunt pline de prospetime si amuzante si pot fi folosite pentru a recompensa un anumit comportament, cum ar fi serviciul clienti, ideile sau lucrul in echipa care duc la scaderea costurilor, sau realizarile specifice mergand de la completarea unui raport interimar pana la terminarea unui proiect sau ducerea la bun sfarsit a unei vanzari esentiale. In general, cele mai pretuite forme de recunoastere s-au deplasat de la cele formale la cele informale si spontane, si de la cele materiale la cele nemateriale si interpersonale.


Recunoasterea si recompensele din aceste categorii costa putin, nimic sau mult; ele pot fi private sau publice; se pot centra pe o mare varietate de comportamente si realizari dorite sau pot fi orientate spre cateva obiective importante pentru organizatie. Cele mai eficiente recompense informale se leaga in cele din urma de programele formale de un anume tip sau viceversa.

Mai multe informații
EdituraLitera
ISBN 978-606-600-822-8
Număr de pagini 352
Formatul cărţii 13x20
Data apariției 2013
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produs1001 de moduri de a-ți recompensa angajații
Rating-ul tău