3 poeme filozofice pentru S. / 2 evocări ale lui Constantin Noica (mp3)

în stoc
SKU
D000008
22.93 LEI
3 poeme filozofice pentru S. / 2 evocări ale lui Constantin Noica (mp3) este disponibil pentru cumpărare numai în trepte de 1
Pe scurt
În lectura lui Constantin Noica, primul CD al audiobookului 3 poeme filozofice pentru S. conţine, pe lângă cele trei poeme ale lui Constantin Noica, fragmente din Cartea lui Iov şi textul Cei 22 sau despre cultura de performanţă.
Editarea acestui audiobook a fost făcută pe baza unor casete pe care Noica le-a înregistrat la Văratec. Cei 22 sau cultura de performanţă, text publicat de Noica în revista Ramuri la 15 martie 1981, a fost citit şi înregistrat, înainte de publicare, în cadrul unei întrevederi particulare.
Cel de-al doilea CD conţine 2 evocări ale lui Constantin Noica semnate de Andrei Pleşu şi Gabriel Liiceanu, în lectura autorilor.

„Legenda Noica e blândă. Ea creează răspunderi, obligă la imitaţie şi o îngăduie. Cu alte cuvinte, este un model, un exemplu de urmat, o cale posibilă. Invită la perpetuitate, la reiterarea performanţei sau măcar la asigurarea continuităţii ei. În spaţiul românesc de astăzi, s-ar putea să avem nevoie de asemenea legende mai mult decât oricând." (Andrei Pleşu)

„Importanţa acestor piese o întrece pe aceea a încercării singulare într-un gen literar apus. Ele ne ajută să înţelegem mai bine opţiunile lui Constantin Noica, să-i desluşim mai bine argumentele - pe care, în continuare, le putem sau nu împărtăşi -, dar, peste toate, să pătrundem în logica unei mari iubiri îndurerate pentru partea noastră de cer." (Gabriel Liiceanu)
Mai multe informații
Format audiobook Download mp3
EdituraHumanitas Multimedia
Colecție Noica
Durată (minute) 104
Ediția cărții a II-a
ISBN 978-973-1709-437
Voce audiobook Andrei Pleşu, Constantin Noica, Gabriel Liiceanu
Data apariției 2008
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produs3 poeme filozofice pentru S. / 2 evocări ale lui Constantin Noica (mp3)
Rating-ul tău
Am găsit alte produse care v-ar plăcea!