33 de spectacole - 33 de pagini din istoria recentă a Teatrului Maghiar de Stat Cluj

în stoc
SKU
a227600
37.00 LEI
Pe scurt

Nona Rapotan este profesor de științe sociale de peste 20 de ani; a lucrat cu elevi de gimnaziu, dar s a implicat și în formarea adulților. A fost președintele Filialei Galați a Organizației neguvernamentale Salvați Copiii România, la care se adaugă mulți alți ani de voluntariat în diverse organizații. A făcut parte din diverse jurii ale concursurilor naționale din domeniul științelor sociale și a conceput materiale didactice, cursuri de formare, ghiduri de specialitate pentru profesori sau pentru elevi. Din 2015 scrie pentru ,,bookhub.ro’’, site pe care îl și coordonează din 2016. A publicat sute de cronici literare, muzicale și de spectacole și a realizat zeci de interviuri cu scriitori străini și români. Din 2020 face parte din echipa redacțională a revistei Bibliotecii Județene „V.A. Urechia”, ,,Axis Libri’’, din Galați, iar din 2021 colaborează cu ,,Suplimentul de Cultură’’ – ,,Ziarul de Iași’’.

Recunosc că-mi plac regizorii care păstrează intact miezul poveștii, și mai puțin cei dispuși să sacrifice narațiunea de dragul experimentului; îmi doresc să ies din sala de spectacol cu povestea vie în minte, cu personajele plimbându-se prin fața ochilor mei, războindu-se cu mintea mea, cu prejudecățile mele și cu limitele mele de interpretare. Cred în continuare că esența teatrului este dialogul dintre actori/personaje și spectatori, unul construit iar și iar, odată cu fiecare reprezentație nouă a aceluiași spectacol (de aceea îmi și place să revăd montări foarte dragi mie sau care mi-au provocat simțurile). (Nona Rapotan)

Nona Rapotan stăpânește tehnica numită captatio benevolentiae și o practică cu naturalețe și discreție. Nici urmă de didacticism în comentariile sale, o abordare clară fără să fie simplistă e punctată de observații personale, puncte de vedere subiective prin care simțim că împărțim cu ea fotoliul din sala de spectacol. Cronicarul se substituie ochiului și urechilor cititorului, deschide piste personale de reflecție, îl ghidează discret, pe un ton serios, fără să fie grav în lectura semnelor scenei. Nona Rapotan scrie așa cum se înfățișează: luminoasă, discretă, feminină, deschisă la dialog. (Oana Cristea Grigorescu)

Mai multe informații
EdituraLebada Neagra
Colecție White Spot
ISBN 9786069682708
Număr de pagini 240
Formatul cărţii 15.5 x 23 cm
Tip copertă brosata
Data apariției 2021
height 0
Nou Nou
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produs33 de spectacole - 33 de pagini din istoria recentă a Teatrului Maghiar de Stat Cluj
Rating-ul tău