4 A.M. Cantosuri domestice

Epuizat din stoc
SKU
a119461
21.00 LEI
Pe scurt

„Un maestru al cruzimii. Cruzimea sa insa este una indreptata spre sine, o autoflagelare continua, dusa (cu fiecare carte) cat mai aproape de perfectiunea unui harachiri. Cea mai vibranta cruzime poetica din cate-am vazut in actiune in ultimii ani.” (Simona Sora)

„Inca de la prima sa carte, Radu Vancu s-a instalat in postura de reporter al intamplarilor familiale. Nu-i nici macar un stirist senzational din cale-afara, de vreme ce singurul eveniment cu potential ridicat de rating (sinuciderea tatalui) e fie camuflat in plasa rutinelor domestice, fie distilat prin amintire, reverie si viziune. Insa tocmai asta e smichiria: mansarda lui Vancu e un Aleph borgesian in care, pe la 4 a.m., isi dau intalnire vazutele si nevazutele, Isus si Buddha, ororile de la Birkenau si Sfantul Duh al aricilor, Anne Sexton si John Berryman. Daca reportajele sale ne vor fascina mereu cu aura lor de news that stay newse pentru ca, dintre poetii romani contemporani, Radu Vancu e singurul care a reusit sa-si transsubstantieze biografia intr-o epopee.” (Andrei Terian)


„Intr-o noapte de Craciun, acum 25 de ani, am auzit la radio colinde religioase, cu ingeri, pentru prima data in viata. Era imediat dupa ce se anuntase executia lui Ceausescu. Senzatia de stupoare de atunci, prezenta brusca a ingerilor intr-un peisaj cu sange si zapada, mi-o evoca acum poemele lui Radu Vancu, cu frumusetea si candoarea lor zdrobitoare.” (Doris Mironescu)

Mai multe informații
EdituraHerg Benet
Colecție Plantatii
ISBN 978-606-8577-17-3
Număr de pagini 84
Formatul cărţii 21 x 13.1 cm
Tip copertă Brosata
Data apariției 2012
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produs4 A.M. Cantosuri domestice
Rating-ul tău