8 povestiri de vacanta

în stoc
SKU
a256935
Preț special 31.82 LEI Preț standard 42.42 LEI
Pe scurt
Drumeții pe munte și sejururi pe litoral Drumețiile pe munte și sejururile pe litoral ale Adinei se desfășoară într-un grafic predefinit: în tren se citește și se face rebus, pachețelul pregătit de acasă e mâncarea de bază. Cu puțin noroc, o ciocolată chinezească sau un Pepsi acidulat sunt premii speciale.
Mai multe informații
EdituraArthur
ISBN 978-606-086-783-8
Traducător 152
Număr de pagini 18 x 25 cm
Formatul cărţii Cartonata
Data apariției 2023
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produs8 povestiri de vacanta
Rating-ul tău

Drumeții pe munte și sejururi pe litoral

Drumețiile pe munte și sejururile pe litoral ale Adinei se desfășoară într-un grafic predefinit: în tren se citește și se face rebus, pachețelul pregătit de acasă e mâncarea de bază. Cu puțin noroc, o ciocolată chinezească sau un Pepsi acidulat sunt premii speciale.

Ursuzul Anton și împăciuitoarea Doina sunt tovarășii de drum perfecți: prima baie în mare se lasă cu țipete de bucurie, iar în pădure, frica de urs se risipește în brațele protectoare ale mamei.

"În această lume așezată a vacanțelor noastre și a traseelor pe care le stabilim mereu în avans ca într-o conspirație sau, mai degrabă, ca într-o incantație, mă simt și acum în deplină siguranță."

8 povestiri de vacanță a Adinei Popescu este o incursiune realistă și amuzantă în lumea vacanțelor din România anilor 1980, în care bucuria lucrurilor simple primează – o sticlă de Pepsi, o ciocolată –, chiar dacă fundalul este unul al lipsurilor, al frustrării. În prelungirea povestirilor de pe Calea Moșilor, autoarea păstrează vocea copilului care trăiește, observă și notează, cu inocență, curiozitate, cu dorință constantă de a participa, de a experimenta. Cartea Adinei Popescu e pentru toate vârstele, iar ilustrațiile Bilyanei Velikova accentuează deliciul lecturii. (Alina Ioan)