Al dumneavoastra sincer, Surik

Rating:
20% of 100
Epuizat din stoc
SKU
FI000014/1
15.60 LEI
Pe scurt
În Moscova anilor ’80, care mai păstrează discret farmecul epocii ţarilor, Şurik îşi trăieşte fantasmele şi singurătatea. Cu toate că inima lui tandră şi sensibilă îl face obiectul dorinţelor feminine – e frumos ca un erou tolstoian, un Pierre Bezuhov la douăzeci de ani –, tânărul pierde la ruleta rusească a destinului.
Mila dureros de acută pentru sexul frumos, neputinţa de a spune "nu" şi mai ales un ciudat mecanism erotic căruia nu reuşeşte să i se sustragă fac din Şurik un fel de sfânt laic devotat femeilor. Astfel, prin patul lui se perindă făpturi cu vieţi complicate, care-şi caută consolarea în plăcerile cărnii: Mathilda, artistă excentrică trăind alături de trei pisici; Alia, colega de facultate, o tătăroaică urâtă, rătăcită în capitala promisiunilor deşarte; Lena, a cărei onoare o va salva printr-o căsătorie fictivă; Valeria, infirma cu imaginaţie flamboaiantă; Svetlana, depresivă, ale cărei crize de isterie o aduc în pragul sinuciderii. Şi totuşi Şurik nu e un bărbat fericit, pentru că Lilia, singura pe care o iubeşte cu adevărat, îl părăseşte pe neaşteptate, lăsându-l fără atâtea răspunsuri. Ştim oare ce reprezentăm pentru cei cu care ne intersectăm destinele? se întreabă tânărul care, din bunătate, se lasă devorat de ceilalţi până când ajunge aproape să fie deposedat de propria-i viaţă.

"Vocea unică a Ludmilei Ulitkaia face din orice poveste o aventură de neuitat." (The New York Times)

"Al dumneavoastră sincer, Şurik e un roman puternic, viu şi tulburător, în marea tradiţie a literaturii ruse." (La Repubblica)

"Drama politică a unei lumi în agonie lasă locul vieţilor palpitante a naivului Şurik şi a mulţimii de personaje pitoreşti, care transformă romanul într-o comedie plină de culoare." (Libération)

"Cum poate cineva să trăiască fără dragoste? O întrebare eternă se naşte în miezul acestui superb roman în care se împletesc farsa şi tragedia, ironia şi tandreţea." (L'Express)

Roman tradus în peste douăzeci de limbi şi distins, în Italia, cu premiul Grinzane Cavour (2008).
Mai multe informații
EdituraHumanitas Fiction
Colecție Raftul Denisei
Ediția cărții I
ISBN 978-973-689-217-2
Traducător Gabriela Russo
Număr de pagini 404
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Data apariției 2012
1
Rating:
20% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsAl dumneavoastra sincer, Surik
Rating-ul tău
Am găsit alte produse care v-ar plăcea!