Alegeri morale. Teme actuale de etică aplicată

în stoc
SKU
a223257
49.95 LEI
Pe scurt

Alexandru Volacu este conferențiar la Facultatea de Administrație și Afaceri a Universității din București, cadru didactic asociat al SNSPA și director al Bucharest Center for Political Theory. Principalele sale interese de cercetare privesc etica votului, teoriile dreptății și teoriile democrației. A publicat articole în reviste internaționale, precum Political StudiesPolitical Research QuarterlyJournal of Applied PhilosophyPhilosophical StudiesEthical PerspectivesContemporary Political Theory și altele. Cea mai recentă carte a sa este Avem datoria de a vota ? (2019).

Daniela Cutaș este conferențiară la Universitatea din Lund și Universitatea din Umeå, Suedia. A lucrat la Universitatea din Göteborg, Universitatea din Maastricht, Karolinska Institutet și Universitatea din Manchester. Este coeditoare a două volume colective, unul despre etica familiei (2012) și unul despre responsabilitatea parentală în contextul neuroștiințelor și al geneticii (2017). În România a publicat un volum pe tema eticii reproducerii, articole pe teme de etică aplicată (și în special bioetică) în publicații precum Dilema VecheTOTB și Scena9 și a coordonat un număr special despre iubire în revista Analize.

Adrian Miroiu este profesor de științe politice la Școala Națională de Studii Politice și Administrative din București. A publicat lucrări de filosofia limbajului și a științelor sociale, de teorie politică și de analiză a politicilor publice. Fuga de competiție (2016), Lumea lui Anaxagora (2017) și Între logică și etică (2020) sînt trei dintre cele mai recente cărți ale sale.

„De ce este importantă familia? Care este statutul moral al copiilor și cine are ce responsabilități față de ei? Ce este consimțămîntul și care sînt condițiile în care este valid? Care ar trebui să fie rolul religiei în dezbaterile publice dintr-o societate democrată? Cum ar trebui să fie gestionate inegalitățile sociale create de moșteniri? Ar trebui ca vaccinarea să fie obligatorie? Este legitim să fie cenzurate anumite forme de discurs? Avem datoria să votăm și, dacă da, care sînt considerentele morale care ar trebui să ne ghideze votul? În această carte analizăm teme precum cele de mai sus, folosind atît metodele filosofiei analitice, cît și abordări interdisciplinare. Printr-un efort colectiv, conectat la spațiul românesc, ilustrăm felul în care etica aplicată poate contribui la înțelegerea problemelor morale ale lumii actuale. Sperăm ca textele incluse în aceste pagini să fie de folos în reflecția asupra moralității alegerilor noastre individuale și colective.” (Coordonatorii)

Mai multe informații
EdituraPolirom
ISBN 9789734684977
Număr de pagini 352
Formatul cărţii 14.5 x 22.5 cm
Tip copertă brosata
Data apariției 2021
Premii Nobel 2010
Nou Nou
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsAlegeri morale. Teme actuale de etică aplicată
Rating-ul tău