Alimentația bolnavilor de diabet

în stoc
SKU
a267641
44.90 LEI
Pe scurt
Fara a avea pretentia de a fi atotcuprinzatoare, aceasta ediție noua a lucrarii Alimentația bolnavilor de diabet are in vedere dezbaterea pe intelesul tuturor a celor mai importante aspecte ce trebuie precizate in cazul alimentatiei bolnavilor de diabet, punand la dispozitia cititorilor o prezentare generala a tuturor produselor alimentare care influenteaza in mod pozitiv sau negativ boala diabetica, precum si rețete și meniuri zilnice, ceaiuri si suplimente nutritive dispuse la intervale orare clar precizate si obtinute prin tehnologii de preparare analizate si argumentate detaliat. Pe de alta parte, sunt explicate principiile care au stat la baza intocmirii meniurilor propuse bolnavilor de diabet, astfel incat acestea sa aiba un rol pozitiv in ameliorarea starii de sanatate.
Mai multe informații
EdituraNational
Ediția cărții a II-a
ISBN 9789736593383
Număr de pagini 240
Formatul cărţii 17 x 24 cm
Tip copertă Brosata
Data apariției 2024
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsAlimentația bolnavilor de diabet
Rating-ul tău

   Fara a avea pretentia de a fi atotcuprinzatoare, aceasta ediție noua a lucrarii Alimentația bolnavilor de diabet are in vedere dezbaterea pe intelesul tuturor a celor mai importante aspecte ce trebuie precizate in cazul alimentatiei bolnavilor de diabet, punand la dispozitia cititorilor o prezentare generala a tuturor produselor alimentare care influenteaza in mod pozitiv sau negativ boala diabetica, precum si rețete și meniuri zilnice, ceaiuri si suplimente nutritive dispuse la intervale orare clar precizate si obtinute prin tehnologii de preparare analizate si argumentate detaliat. Pe de alta parte, sunt explicate principiile care au stat la baza intocmirii meniurilor propuse bolnavilor de diabet, astfel incat acestea sa aiba un rol pozitiv in ameliorarea starii de sanatate.

 

   Desi boala veche, diabetul a revenit si in modernitate cu cifre alarmante. Ca dovada, in Romania anului 2023 se estimeaza ca numarul celor nediagnosticati depaseste un milion. In mod paradoxal, dezvoltarea civilizatiei nu a redus, ci a multiplicat cauzele care duc la aparitia acestei boli. Alimentatia defectuoasa, stresul, starile depresive, alcoolul, tabagismul, noxele din mediul inconjurator, precum si poluarea de orice tip sunt, in ziua de azi, cauze predispozante pentru aparitia bolii. Ele constituie, fiecare in parte, un subiect amplu dezbatut in tratatele specialistilor in domeniu. Un rol important il are, de asemenea, si ereditatea, asa cum se releva in multe studii actuale.

   Daca oamenii de stiinta au pareri convergente in legatura cu tratamentul diabetului, este de spus ca in privinta alimentatiei corecte opiniile sunt diverse si, uneori, chiar contradictorii. Practic, nu exista o lucrare care sa stabileasca transant modul de alimentatie al oamenilor care sufera de acest tip de afectiune. Tocmai aceasta carenta este corectata prin lucrarea Alimentatia bolnavilor de diabet, o sinteza a celor mai bune metode de stopare a intoxicarii organismului cu substante chimice, un indreptar exceptional pentru dieta, menit sa echilibreze organismul si chiar sa stopeze boala.

   Cartea se adreseaza unui public foarte larg, cointeresand largi categorii de oameni. Autorii lucrarii recomanda si oamenilor sanatosi insusirea acestor principii de alimentatie corecta, astfel incat sa se poata debarasa de preparatele moderne de tip industrial, care dauneaza grav sanatatii. Numai asa incidenta diabetului va scadea drastic.