Amantul doamnei Chatterley

Epuizat din stoc
SKU
C203861
21.00 LEI
Pe scurt

Romanul lui Lawrence surprinde atat prin viziune si prin subiectul pe care-l trateaza, cat si prin limbaj, asupra caruia autorul avertizeaza inca de la inceput. Cartea se adreseaza cu precadere oamenilor de spirit, capabili sa vada in noua forma de exprimare o depasire a tabu-urilor, depasire impusa de statutul pe care si-l revendica indivizii ca fiinte omenesti evoluate si de cultura. Puterea evocatoare a cuvintelor asa-zise obscene, considerata a fi primejdioasa pentru naturile simple, obscure, violente ale Evului Mediu, continua sa fie, poate, un pericol, fiind destul de puternica pentru firile inferioare, incomplete, rau evoluate. Ceea ce autorul le propune cititorilor prin romanul sau este o discutie libera, sincera cu privire la sexualitatea fiintei umane si, mai mult decat atat, o incercare de aprofundare, de intelegere a propriilor trupuri si a dorintelor si nevoilor trupesti, fizice ale fiecaruia. (Brebeanu Alina)

Romanul lui Lawrence surprinde atat prin viziune si prin subiectul pe care-l trateaza, cat si prin limbaj, asupra caruia autorul avertizeaza inca de la inceput. Cartea se adreseaza cu precadere oamenilor de spirit, capabili sa vada in noua forma de exprimare o depasire a tabu-urilor, depasire impusa de statutul pe care si-l revendica indivizii ca fiinte omenesti evoluate si de cultura. Puterea evocatoare a cuvintelor asa-zise obscene, considerata a fi primejdioasa pentru naturile simple, obscure, violente ale Evului Mediu, continua sa fie, poate, un pericol, fiind destul de puternica pentru firile inferioare, incomplete, rau evoluate. Ceea ce autorul le propune cititorilor prin romanul sau este o discutie libera, sincera cu privire la sexualitatea fiintei umane si, mai mult decat atat, o incercare de aprofundare, de intelegere a propriilor trupuri si a dorintelor si nevoilor trupesti, fizice ale fiecaruia.

Plasata in centrul romanului – Lady Constance Chatterley – este departe de a se afla in categoria acelor protagoniste pure si naive, atat de des intalnite in romanele victoriene. Atat ea, cat si sora ei, Hilda, sunt trimise la studii de catre tatal lor, Sir Malcolm, astfel incat primesc ceea ce se cheama o educatie estetica. Ambele fete cresc libere sa cunoasca lumea, sa isi petreaca timpul cu tinerii de varsta lor, sa faca si sa spuna orice, incercand iubirea chiar inainte de a implini optsprezece ani . (Brebeanu Alina)

Mai multe informații
EdituraMondoRo
ISBN 978-973-1973-98-2
Număr de pagini 454
Formatul cărţii 20 x 14 cm
Tip copertă Brosata
Data apariției 2012
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsAmantul doamnei Chatterley
Rating-ul tău