Amara așteptare a Penelopei sau Penelopa, poveste fără final

Epuizat din stoc
SKU
a227643
20.00 LEI
Pe scurt

„Cei care se opun comunismului trebuie lichidati. Nu e suficient sa-i bagam in puscarii, pentru ca din puscarii mai pot sa iasa. Trebuie impuscati.“ (Sartre)

„O carte de poezii este ca un sipet în care autorul își păstrează sentimentele, tot ceea ce are mai drag în intimitatea sa și le oferă, ca dar, cititorilor săi, astfel încât lectura să fie o adevărată lecție, azi și-n perspectivă.

Noua carte a Luciei Mandache, Amara așteptare a Penelopei (L’amara attesa di Penelope), care este inspirată din repetabila poveste a soției eroului grec Ulise și a așteptărilor sale, este încărcată de sentimente care dau frumusețe aparte, încântând lectorul, avizat sau nu.

În primul rând, există speranța ca un castel magic de nisip care dă un sens așteptărilor cuiva și, în același timp, există așteptarea spre materializarea speranțelor.

Există perseverența, constanța, în urmărirea ideilor care privesc nașterea și finalizarea propriului proiect de viață.

Există o credință de nezdruncinat în Dumnezeu, Cel care sprijină și ne încurajează în vremuri cuprinse de deznădejde, ca acum.

Există inteligența care trebuie folosită, benefic, în orice situație pentru a putea răzbate drumul sinuos al vicisitudinilor vieții.

Și, finalmente, există condițiile special particulare ale celor care se află vremelnic într-o țară străină departe de afecțiunea celor dragi și dorința (în română: dor) de a se întoarce în patria natală, acasă, în dulcea pajiște plină cu albăstrelele speranței și sânzienele cu aromă de dor.

Pentru toate acestea, și nu numai, recomand cu drag cartea Luciei Mandache.” Francesco Paganelli, scriitor

Mai multe informații
EdituraEikon
Colecție Universitas
Ediția cărții a VII-a
ISBN 9786064905635
Traducător Andreea Maria Vrabie
Număr de pagini 92
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Tip copertă brosata
Data apariției 2021
height 0
Nou Nou
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsAmara așteptare a Penelopei sau Penelopa, poveste fără final
Rating-ul tău