American Psycho

Epuizat din stoc
SKU
C83785
26.15 LEI
Pe scurt
Una dintre cele mai controversate cărţi apărute în America ultimilor ani, roman-cult al anilor ’90, American Psycho a declanşat controverse aprinse, autorul fiind chiar obligat să-şi anuleze primul turneu de promovare a cărţii din cauza ameninţărilor.
Ellis a fost ameninţat cu moartea, i s-a reproşat cruzimea la adresa femeilor, iar o organizaţie feministă din Los Angeles l-a dat în judecată. Devenit repede bestseller, American Psycho este un roman violent despre violenţă.

Patrick Bateman, personajul principal al romanului este un tânăr frumos, educat, inteligent. Ziua lucrează pe Wall Street, sporind averea deja considerabilă a familiei lui, iar noaptea se ocupă cu lucruri care ne înspăimântă pe noi, oamenii normali. Acţiunea este plasată într-o lume (Manhattan) şi într-o epocă (anii ’80) în care bogaţii devin tot mai bogaţi, iar săracii şi nebunii ajung pe străzi cu zecile de mii, făcând ca orice imaginaţie, chiar şi cea mai oribilă, să devină posibilă. Iată de ce Bateman, care este cu adevărat el însuşi numai atunci când torturează şi ucide, se transformă în profetul unei orori apocaliptice. O oroare cu care nici o societate nu este pregătită să lupte.

Romanul lui Bret Easton Ellis studiază abisurile de neînţeles ale nebuniei şi reuşeşte să surprindă absurditatea violenţei din vremurile noastre – de fapt, din oricare alte vremuri. Finalul rămâne deschis.

Romanul a fost ecranizat în anul 2000, cu Christian Bale şi Willem Dafoe în rolurile principale.
Mai multe informații
EdituraPolirom
Ediția cărții 1
ISBN 973-46-0003-6
Traducător Mihnea Gafita
Număr de pagini 528
Formatul cărţii 13x20 cm
Data apariției 2005
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsAmerican Psycho
Rating-ul tău
Am găsit alte produse care v-ar plăcea!