Americanii liniștiți

în stoc
SKU
a264696
119.00 LEI
Pe scurt
Patru spioni CIA la începuturile Războiului Rece – O tragedie în trei acte La sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial, Statele Unite dominau lumea din punct de vedere militar, economic și, mai ales, ca autoritate morală – fiind văzute ca victorioase asupra tiraniei și campioane ale libertății. Dar – pentru unii – era deja evident că Uniunea Sovietică demarase un plan prin care urmărea să incite la revoluție și să-și extindă astfel influența în lume. În replică, strategia guvernului american s-a bazat pe eforturile secrete ale proaspăt înființatei CIA.
Mai multe informații
EdituraTrei
Colecție Istorie
ISBN 9786064019400
Traducător Irina Negrea
Număr de pagini 688
Formatul cărţii 15 x 22,5 cm
Tip copertă broșată
Data apariției 2023
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsAmericanii liniștiți
Rating-ul tău

Cu un titlu evocativ, ce se vrea o replică la clasicul roman al lui Graham Green, Un american liniștit, cartea lui Anderson urmărește aventurile a patru spioni – Michael Burke, fost fotbalist celebru căzut acum în desuetudine, Frank Wisner, descendent al unei înstărite familii din Sudul american, Peter Sichel, un evreu german sofisticat, care a reușit să scape de naziști, și Edward Lansdale, un agent de publicitate sclipitor. Toți patru sunt antrenați în operațiuni sub acoperire pe toate meridianele globului, încercând să dejoace acțiunile fără scrupule ale KGB-ului, parașutând comandouri în Europa de Est, punând la cale lovituri de stat și dirijând războaie împotriva insurgenților din Asia.

Patru spioni CIA la începuturile Războiului Rece – O tragedie în trei acte

La sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial, Statele Unite dominau lumea din punct de vedere militar, economic și, mai ales, ca autoritate morală – fiind văzute ca victorioase asupra tiraniei și campioane ale libertății. Dar – pentru unii – era deja evident că Uniunea Sovietică demarase un plan prin care urmărea să incite la revoluție și să-și extindă astfel influența în lume. În replică, strategia guvernului american s-a bazat pe eforturile secrete ale proaspăt înființatei CIA.

„Anderson ne oferă o narațiune complexă, la scară epică, îmbinând armonios o muncă prodigioasă de cercetare cu un fascinant talent de povestitor... Pe parcursul acesteia, autorul ne dezvăluie pe larg cum CIA a fost tot mai mult împinsă să funcționeze ca instrument al unor ambiții cu o marcată încărcătură politică. O istorie captivantă a primelor zile ale CIA." 

Kirkus Review