Amintirea imperiului (seria Teixcalaan, partea I)

în stoc
SKU
a218897
Preț special 37.50 LEI Preț standard 49.99 LEI
Pe scurt

Arkady Martine este pseudonimul folosit pentru a scrie science-fiction de către Anna Linden Weller, doctor în istorie și urbanist. Autoarea s-a născut în 1985, la New York, și a absolvit Chicago University, obținând apoi doctoratul în istorie la Rutgers University. Pasionată de istoria Imperiului Bizantin, dar și de ecologie, lucrează în prezent în calitate de consilier la Departamentul pentru Energie, Minerale și Resurse Naturale al statului american New Mexico. Printre temele ei predilecte, ca autoare de SF, dar și de non-ficțiune, se numără politicile frontaliere, impactul propagandei și granițele lumii cunoscute. Romanul său de debut, Amintirea Imperiului (A Memory Called Empire, 2019), prima carte din seria TEIXCALAAN, a câștigat, în 2020, premiile Hugo și Compton Crook.

Câștigător al premiului Hugo 2020 pentru cel mai bun roman

O aventură interstelară despre imperialism, memorie & politică

Într-un viitor îndepărtat, umanitatea a cucerit stelele, iar Imperiul Teixcalaanli domină toate lumile cunoscute. Într-o perioadă de instabilitate politică, Mahit Dzmare ajunge în Teixcalaan, planeta-capitală, ca ambasadoare a unei stații miniere independente, Lsel, doar pentru a descoperi că predecesorul ei a fost asasinat și că ea însăși e în pericol.

Niciun oficial nu știe însă că Mahit are un imago – un implant prin care poate accesa amintirile răposatului Yskandr Aghavn. Doar cei de pe Lsel dețin această tehnologie secretă, cu ajutorul căreia beneficiază de experiența înaintașilor. De aici încolo, Mahit se vede silită să rezolve misterul și, totodată, să oprească anexarea Stației Lsel, deși forțele imperiale își propun să-i anihileze pe toți cei care li se opun.

„Un amestec genial de space opera, cyberpunk și thriller politic” The Verge

„Politica și identitatea se amestecă într-o proză de debut care leagă temele asimilării, tehnolohiei și culturii într-un thriller politic foarte bine scris.” Library Journal

„Arkady e una dintre cele mai bune voci de acum în ficțiunea speculativă.” Adrian Tchaikovsky, autorul bestsellerului Copiii timpului

Mai multe informații
EdituraNemira
Colecție Armada
ISBN 9786064310187
Traducător Mihai Dan Pavelescu
Număr de pagini 454
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Tip copertă brosata
Data apariției 2021
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsAmintirea imperiului (seria Teixcalaan, partea I)
Rating-ul tău