Cărți

Grilă Listă
Setați ascendent

Articolele 31-60 din 90

Cumpără acum de la
  • Drumul spre casa
    55.00 LEI
    Drumul spre casă este cel mai înfricoșător thriller psihologic al lui Sebastian Fitzek de până acum. Dacă vă așteptați la o narațiune în linie dreaptă și la o direcție previzibilă, atunci probabil că nu ați citit încă niciun roman de-al lui Fitzek!
  • Copiii Frasinului si ai Ulmului
    85.00 LEI
    Neil Price ne invita intr-o calatorie printre povesti, atestari si descoperiri arheologice, pe meandrele unei analize culturale, sociale si politice. Tinand cont de dovezile incomplete, imbinand istoria consacrata si cea netraditionala, autorul introduce cititorul in literatura nordica veche si incurajeaza cu entuziasm lectura acesteia, oferind comentarii (cu elemente speculative si controversate) legate de lumea pre-vikingilor, vikingilor si a diasporei, atat in jurul Marii Nordului, cat si dincolo de ea.
  • Mar del Plata
    30.00 LEI
    Argentina anului 1978 nu a fost doar tara lui Mario Kempes si a Cupei Mondiale de Fotbal. A fost si tara dictaturii militare a lui Jorge Rafael Videla. Si a multor disparuti. Si a echipei de rugby din Mar del Plata si a jucatorilor acesteia, baieti indragostiti de libertate mai mult decat propria lor viata.
  • Pentru ce sunt bune fetele
    88.00 LEI

    „Cu o imaginație bogată și o cercetare meticuloasă, David Blixt a adus la viață lumea tumultuoasă și incitantă a jurnalismului din secolul al XIX-lea. Zugrăvită de el, Nellie Bly este hotărâtă, independentă, ingenioasă, irezistibilă – o eroină pe care orice cititor ar fi încântat să o cunoască.” (Matthew Goodman, autorul bestsellerului New York Times Eighty Days: Nellie Bly and Elizabeth Bisland’s History-Making Race Around the World)

    Înfuriată de un articol intitulat „Pentru ce sunt bune fetele”, Elizabeth Cochrane scrie o scrisoare înverșunată către Pittsburgh Dispatch, fără să-și închipuie că un ziar victorian ar angaja vreodată o femeie ca reporter. Sub pseudonimul Nellie Bly, își începe lupta cu industria dominată de bărbați și corupția guvernamentală, relatând subiecte inedite. Feministă, aventurieră, sursa de inspirație pentru toate ziaristele bătăioase din literatura ultimului veac, celebră pentru călătoria sa în jurul lumii și expozeul sub acoperire dintr-un spital de psihiatrie, Nellie Bly a lansat un nou tip de jurnalism de investigație. Bazându-se pe fapte reale din viața personală și profesională a lui Nellie Bly, Pentru ce sunt bune fetele e o poveste despre furie, hotărâre și triumf – povestea unei femei iute la mânie din Pennsylvania care a refuzat să lase lumea să-i spună cum să-și trăiască viața și care a schimbat ea însăși lumea.

    „Dramatic, captivant și plin de spirit, romanul Pentru ce sunt bune fetele îl poartă pe cititor direct în inima unei eroine americane – o emblemă a feminismului a cărei voce sună clar și răspicat.” (Olivia Hawker, autoarea bestsellerului The Ragged Edge of Night)

     

    „David Blixt zugrăvește o eroină memorabilă în Pentru ce sunt bune fetele, urmărind cariera extraordinară a pionierei Nellie Bly. Un dinam mărunțel care refuză să stea în bucătărie, Nellie luptă din răsputeri să-și facă un nume ca jurnalistă, luându-se la trântă pe parcurs cu bărbații blazați, instituțiile corupte și propriii demoni. Această Lois Lane din viața reală m-a făcut să exclam cu voce tare în timp ce dădeam paginile: «Este pur și simplu o încântare!».” (Kate Quinn, autoarea bestsellerului Rețeaua Alice)

  • Chemarea omului flămând
    59.00 LEI

    „Tulburătoare și plină de tensiune și mister, cartea vă va însoți mult timp după ce veți da ultima pagină și după ce veți stinge luminile.” (Christian White, autorul bestsellerului The Nowhere Child)

    „Această poveste misterioasă surprinde atât frumusețea, cât și brutalitatea naturii – îndeosebi a naturii umane.” (Apple Books)

  • Ucenicul lui Goya
    48.00 LEI

    Madrid, 1791. Arta înflorește sub privirile atente ale Inchiziției. Manuèl Alvèra este ales de Goya însuși să-i devină ucenic. În același timp, în oraș sunt descoperite mai multe cadavre – artiști celebri uciși prin același modus operandi. Madridul e cuprins de freamăt și, în timp ce întâmplările sunt puse pe seama păcatului trufiei săvârșit de pictori, Manuèl bănuiește că în spatele acestor crime se află chiar Goya. Studiind opera maestrului său pentru a-i imita geniul, tânărul ucenic descoperă un secret cumplit și devine deopotrivă victimă și complice într-o țesătură de intrigi și minciuni elaborate, care îi vor pune sub semnul întrebării întreaga viață.

    „Povestea celebrului artist Francisco de Goya se împletește cu măiestrie cu enigme tulburătoare. Autoarea ne oferă un thriller uluitor, în care vinovatul crimelor odioase comise la Madrid în 1791 nu este deloc ușor de identificat.” (Thriller Nord)

  • Dobrenii
    40.01 LEI

    În Dobrenii, Olga Căpățână sădește Pomul vieții, îl îngrijește și îl crește – un trunchi cu scoarță groasă, plină de adevăruri – multe știute, multe nespuse –, priviri și obiceiuri, cu rădăcini adânci, muncite și ramuri dese și încărcate. Sub forma unei cronici de familie din secolul trecut, romanul reunește caracterele încercate din trei generații de moldoveni, între uniri și dureri, între subteran și înaltul cerului, pe drumuri și iar drumuri, netede, cu hopuri, cu munți și hăuri, din beznă spre lumină, înainte, înainte! Cu dragoste, într-un basm dorit „până la adânci bătrâneți”, Olga Căpățână ne dă speranța că „va veni timpul când toți se vor aduna din nou, prietenoși și iubitori ca niște frați și își vor spune cuvinte de iertare”. (Alexandra Dumitrescu, redactor)

  • AMR 273
    35.00 LEI

    „În anul istoric în care este tipărită această carte – 2022, marcat de șocantul război ruso-ucrainean, a vorbi despre înarmare și armată a devenit o obișnuință mediatică și civilă. Romanul AMR 273 (in extenso... Au Mai Rămas 273) al lui Tudor Călin Zarojanu reconstruiește, cu o molipsitoare poftă de viață și de joc (lingvistic), o atmosferă cazonă care amintește de faimoasele și haioasele aventuri ale bravului soldat Švejk și o poveste de dragoste în dulcele stil clasic al Liceenilor, dar ne și pregătește indirect, mental și informațional, în același timp, pentru o posibilitate. Una pe care nici nu îndrăznim să o numim. Războiul.” (Alina Hucai, redactor)

  • Un Om
    85.00 LEI

    „Înduioșător și adesea șocant, în adevăruri distilate așa cum au rămas în memoria autoarei (dar de ce, Alekos, de ce?), romanul biografic Un Om al Orianei Fallaci reprezintă actul de dragoste, un monolog intim despre revoluție (nu m‑au ascultat, nu m‑au ascultat!), suflete, emoții, plin de viață și suferință, scris cu consistență, nostalgie și mândrie, semnat cu vocea partenerului ei, Alekos Panagoulis.” (Alexandra Dumitrescu, redactor)

    Oriana Fallaci l-a cunoscut pe Alexandros Panagoulis în 1973, la Atena, cu ocazia interviului pe care jurnalista italiană urma să-l ia revoluționarului grec care tocmai fusese grațiat după ani de închisoare și chinuri severe. Este momentul în care cei doi se îndrăgostesc unul de celălalt și ajung să cunoască cea mai periculoasă iubire care poate exista: iubirea care îmbină alegerile ideale și angajamentele morale, cu atracția și sentimentele.

    Un Om este o carte despre viața lui Alekos Panagoulis, poet mai mult decât erou, așa cum l-a definit Fallaci, dar este și un roman de dragoste, pentru că, fără niciun filtru, jurnalista deschide ușa către viața sa privată, relatând cu furie acea pasiune care i-a dat viața peste cap și care a umplut-o de bucurii și dureri, inclusiv cea a pierderii fiului lor nenăscut.

  • Într-o zi. Terapia pumnului în moacă
    35.00 LEI
    Nu e Ulise, nici Leopold Bloom. E Cătălin Ungureanu, prins în fluxul de conștiință, între întâlniri accidentale și gânduri aparent aleatorii. În echilibru, romanul Într-o zi: terapia pumnului în moacă ilustrează faptul că nu există posibilitatea unui drum clar și drept prin viață. Mai degrabă o biografie intensă a unui realizator radio-tv, cu vocabular identitar, cu un termos în loc de puburile lui James Joyce, cu ironie, ambiții și scopuri, senzații și Mihaele.
  • Înger de serviciu
    35.00 LEI
    „Înger de serviciu este, în esență, cu adevărat o rugăciune, a noastră, a tuturor. Este un altfel de Tatăl nostru, contemporan, pragmatic, real, spus de noi toți, repetitiv, în cor, în același mod, cel puțin o dată în viață. Este drumul nostru, pe care îl parcurgem prin portalul iubirii, din iad către suflet. Este atât de des spusă această închinare... în același mod, inconștient, la fel ca personajele din carte, oscilând viața noastră între material și artă, între traumă și vindecare, între conștient și subconștient, între rațional și ezoteric. Mulțumesc, Ciprian Albu, mi-ai redeschis pofta de rugă!” (Roxana Mihăilă, psiholog)
  • Mașina Ernetti
    60.00 LEI
    Martie 1938. Fizicianul italian Ettore Majorana dispare în largul Siciliei și, odată cu el, proiectul secret la care lucra de ani de zile. Toamna anului 1955. Ca prin minune, însemnările fizicianului dispărut ies la iveală și îi dau părintelui Ernetti o idee nebunească: să construiască o mașinărie care să surprindă imagini din trecut. Un cronovizor. La ordinul Papei Pius al XII-lea, preotul se întoarce cu două mii de ani în trecut, cu un obiectiv simplu: să dovedească existența lui Hristos. Astfel începe o cursă nebunească între Vatican, CIA, KGB și Mossad – căci ceea ce va descoperi părintele Ernetti, în plin Război Rece, ar putea tulbura însăși ordinea mondială.
  • Lumea estompată
    40.01 LEI
    Oare Florentine și Hannes le-ar fi deschis ușa celor doi tineri călători dacă ar fi știut ce rol va juca vizita din RDG în viața familiei bănățene? L-ar fi sprijinit Samuel pe cel mai bun prieten al său, Oz, dacă ar fi conștientizat amploarea deciziei sale? În Lumea estompată, Iris Wolff împletește traiectoriile a șapte persoane care, în ciuda loviturilor destinului și a distanțelor fizice, se regăsesc în permanență. Pe fondul declinului comunismului în Europa și al istoriei frământate a secolului XX, Wolff scrie un roman extraordinar despre prietenie și lucrurile pe care suntem dispuși să le sacrificăm de dragul fericirii altuia, o poveste emoționantă despre iubire și pierdere.
  • Canibalii
    65.00 LEI

    Iulia Iakovleva este scriitoare, critic de teatru și balet și dramaturg. Este autoarea volumului ,,ABC of Ballet”, dar și a unei serii de cărți pentru copii, ,,Leningrad’s Tales”, prima din această serie, ,,Stolen City”, fiind nominalizată pentru Premiul „Iasnaia Poliana” și câștigând premiul pentru traducere In Other Words 2017 al editurii britanice Penguin. Iulia Iakovleva trăiește în Oslo, Norvegia.

  • Ignoranță
    35.00 LEI

    Ioana Scoruș (n. 1968) este psiholog, psihanalist cu practică privată, scriitor. Este absolventă a Universității Petrol și Gaze, Ploiești și a Universității „Titu Maiorescu”, București. A semnat rubrica „Cititorincul” din suplimentul literar LA&I și numeroase articole și cronici în revistele „Dilema veche”, „România literară”, „Convorbiri literare”, „Apostrof”, „Timpul”, „Orizont” etc. În prezent, semnează rubrica „Psiho” din revista ,,Viața Românească”. Pe lângă un volum de dialoguri cu șapte psihanaliști care au practicat psihanaliza în România în clandestinitate, înainte de 1989 (,,Paradoxurile psihanalizei în România”, Paralela 45, 2007), Ioana Scoruș a publicat versuri (,,Iubiri imperfecte”, Premier, 2004), romane (,,Povestea unei sinucideri”, Albatros, 2006; ,,Un an din viața Liubei B.”, Trei, 2017; ,,Freud Museum”, Polirom, 2019), un volum de convorbiri cu Ion Vianu (,,În definitiv”, Polirom, 2018) și ,,Aventuri în Țara lui Strolyx. Prima mea carte despre emoții” (Humanitas Junior, 2020), cea dintâi carte pentru copii a autoarei. A mai publicat în volumele colective ,,Cazuri clinice de psihiatrie ”(Editura Universitară, 2011), coordonat de Simona Trifu și Camelia Petcu, și ,,De taină” (Editura Universității de Vest, 2020), coordonat de Cristian Pătrășconiu.

  • Sub semnul clepsidrei
    35.00 LEI

    Adriana Maria Moț (n. 1984) este absolventă a Universității de Vest din Timișoara, secția Jurnalism-Engleză. A colaborat cu revista Autentic și a semnat articole în cadrul ziarului Evenimentul Zilei, ediția de Vest. ,,Sub semnul clepsidrei” este romanul de debut al autoarei. ,, Deși în momentul de față activez într-un domeniu care nu are nicio legătură cu lumea cărților, scrisul a făcut parte întotdeauna din viața mea. Am început munca la acest roman în anul 2011, dar abia în anul 2020 a văzut lumina tiparului. Sper să reușesc să transmit prin cărțile mele, alături de emoție, mesaje care să-și pună amprenta în mod pozitiv asupra vieții cititorilor mei.” (Adriana Moț)

  • Kult
    45.00 LEI

    Stefan Malmström este un fost jurnalist de știri, care a lucrat pentru serviciul național suedez de radiodifuziune Sveriges Radio, precum și pentru postul de televiziune suedez TV4. În prezent este consultant, lector și autor. Încă de la o vârstă fragedă, manipulat fiind, Stefan s‑a alăturat Bisericii Scientologice din Hässleholm, un orășel din sudul Suediei. ,,Kult” este prima sa carte și este bazată pe experiențele trăite în perioada în care a făcut parte din această confesiune.

  • Mistralul ucigaș
    45.00 LEI

    Cay Rademacher (n. 1965) este un autor originar din nordul Germaniei, stabilit în sudul Franței. Pasionat de istorie, a studiat la Köln și Washington D.C. Istoria anglo americană, Istoria antică și Filosofia, dar preferă să spună despre el însuși că este jurnalist. Din 1999 este editor al revistei Geo, apoi a participat ulterior la crearea unei renumite reviste de istorie, ,,Geo Epoche”. Cay Rademacher a devenit cunoscut după ce a publicat, începând cu 2015, seria de romane ,,Inspectorul Frank Stave”.

  • Războiul lui Peiper. Anii de război ai liderului SS Jochen Peiper: 1941–1944
    85.00 LEI

    Danny S. Parker, istoric, este considerat un expert în al Doilea Război Mondial în Europa. A scris pe larg despre campania militară din Ardenne și este autorul apreciatelor ,,Fatal Crossroads”, ,,Battle of the Bulge”, ,,Hitler’s Ardennes Offensive”, ,,To Win the Winter Sky”, ,,Hitler’s Warrior”. Locuiește în Cocoa Beach, Florida și este interesat de designul casei cu energie redusă, invenții și mașinării, practica Zen și cafeaua bună. Tradus acum în România prima oară, Danny S. Parker este cunoscut și prețuit pentru minuțiozitatea și obiectivitatea investigațiilor și considerațiilor sale privind desfășurarea celui de-al Doilea Război Mondial. Ca să îl poată portretiza cât mai veridic pe controversatul colonel german Jochen Peiper, autorul s-a documentat timp de 20 de ani.

  • Cele douăsprezece vieți ale lui Alfred Hitchcock. O anatomie a maestrului suspansului
    55.00 LEI

    Edward White este istoric cultural și colaborator al mai multor publicații, printre care ,,Paris Review”. Este și autorul ,,The Tastemaker: Carl Van Vechten and the Birth of Modern America”. Locuiește în Anglia. Potrivit ,,Book Marks”, ,,Cele douăsprezece vieți ale lui Alfred Hitchcock: O anatomie a maestrului suspansului” a avut în 2021 opt recenzii „pozitive”, două recenzii „elogioase” și două recenzii „mixte”.

  • Crama lui Stalin
    48.00 LEI

    John Baker a fost hotelier și promotor al industriei rock’n’roll în acea perioadă din anii ’80 când trupe precum Midnight Oil, INXS și Cold Chisel erau la apogeul popularității. A devenit comerciant de vinuri și a deschis mai multe magazine unde se vindeau vinuri de calitate superioară, printre care se numără Quaffers Double Bay Cellars și Newport Bottler, precum și Bordeaux Shippers, societate care se ocupa de importuri. Lui Baker îi plac vinurile din toate colțurile lumii (atât timp cât sunt foarte bune), iar în prezent e implicat în diverse proiecte, inclusiv afaceri cu ulei de măsline, întrucât susține că e sănătos și nu se resimte la fel de tare a doua zi. Nick Place a publicat cinci romane și o serie de cărți de nonficțiune, se ocupă de asemenea de comedie și scrie scenarii, ocazional poezie, fiind și autorul unui spectacol original de pantomimă scris pentru scenă. Mai mult, Place se poate lăuda cu o carieră îndelungată și marcată de diversitate în domeniul mass media, axându se în principal pe chestiuni sportive. Locuiește în Melbourne, unde sprijină cu pasiune industria whisky ului single malt, a vinului, dar și a cafelei.

  • Piața Romanilor
    27.00 LEI

    Adrian Petru Stepan (n. 1978 la Timișoara) a absolvit Colegiul Național Bănățean (1997), a urmat cursurile Facultății de Drept din cadrul Universității de Vest (1997‑2001) și a studiat civilizația Europei Centrale în cadrul Fundației „A Treia Europă”. Lucrează de cincisprezece ani în consultanță, fiind specializat în drept fiscal și dreptul muncii. A susținut conferințe și cursuri pe teme juridice și a scris despre cultura și civilizația Orientului Mijlociu pentru Historia și Republica. În 2015 a publicat prima carte – ,,Fiecare zi e uimitoare”, iar în 2019, a apărut cel mai recent roman al său, inspirat de evenimentele Revoluției din 1989, ,,Ziua în care Dumnezeu a fost prin oraș”. Din 2020 este membru al Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Timișoara.

  • Frumoasa americană
    27.00 LEI

    Adrian Christescu s‑a născut în 1968 la Târgu Mureș. A absolvit Liceul „Alexandru Papiu Ilarian” (1986), a urmat cursurile Facultății de Hidrotehnică din Iași (1988‑1993) și pe cele ale Facultății de Drept din cadrul Universității „Mihail Kogălniceanu” (2004‑2008). Din 1992 a lucrat în vânzări pentru diverse societăți comerciale, iar în prezent este managerul propriilor sale companii. A colaborat în calitate de editorialist la Ziua de Iași (2006‑2007), după care și‑a continuat activitatea publicistică pe blogul personal. Volumul său Trofeul (povestiri, 2011) a primit premiul pentru debut în proză la Salonul Internațional de Carte din Iași. Este autorul romanului‑thriller Destinul lupului singuratic (cea mai vândută carte a editurii Adenium în 2015), al volumului de teatru Dragoste și spațiu locativ (Adenium, 2017) și a tradus din limba maghiară Orașul visurilor de Ildikó Judith Jung.

  • WOKE
    33.00 LEI

    Titania McGrath este numele unui personaj fictiv creat în aprilie 2018 pe Twitter de către actorul de comedie Andrew Doyle. Doyle este redactor la revista on line de cultură și politică Spiked și conduce la Londra o serie de spectacole de stand up intitulate Comedy Unleashed. Doyle își descrie creația, pe Titania Mc Grath, drept „o militantă vegană care crede că este un poet mai bun decât William Shakespeare”. Din martie 2021, Titania are peste 600 000 de adepți. Contul ei pe Twitter, potrivit lui Doyle, a fost conceput să batjocorească „cultura trezită” contemporană. Contul Titaniei McGrath a fost suspendat de patru ori sub acuzația de incitare la ură.

  • Scrisoare pentru un copil niciodată născut
    30.00 LEI

    Volumul Scrisoare pentru un copil niciodată născut reprezintă monologul emoționant al unei femei care așteaptă un copil și care privește maternitatea ca pe o alegere personală și responsabilă și nu ca pe o datorie. Într-o analiză a raționalității exemplare, în care folosește un limbaj clar și esențial, fără a renunța la pasiunea obișnuită, Fallaci își pune la îndoială propria conștiință, abordând fundamentul naturii feminine. Este suficient să-ți dorești un copil pentru a-i forța venirea pe lume? Este corect să sacrifici o viață care încă nu a văzut lumina zilei? Cartea depășește dilemele legate de avort și se impune în atenția cititorilor din întreaga lume, fiind astăzi considerată clasic al literaturii din toate timpurile.

    ,,Privește, se aprinde o lumină… Se aud voci… Cineva aleargă, țipă, disperă… Dar altundeva se nasc mii, sute de mii de copii și mame de viitori copii: viața nu are nevoie nici de tine, nici de mine. Tu ești mort. Acum mor și eu. Dar n‑are nicio importanță. Pentru că viața nu moare.”

  • Englezul
    49.00 LEI

    Un thriller internațional zguduitor, cu ritm necruțător de alert, cu scene de acțiune și de luptă superb coregrafiate, în care sunt îmbinate scene de răpire, crimă, mutilare, tortură, sexualitate, care începe în munții Africii, continuă pe străzile Londrei și se termină în Rusia.

  • Aplicația
    45.00 LEI

    De la autorul bestsellerului Offline, o nouă provocare: 

    Aplicația – Ei te cunosc. Ei știu unde ești

    Ești pregătit pentru un thriller psihologic complex, în care autorul îmbină crimele clasice cu tehnologia modernă?

  • Orașul vrăjitoarelor
    55.00 LEI

    Torino, 1704

    Există lucruri despre care nu se poate vorbi decât sub ocrotirea Sfinților, pentru că Omul Crucii este mereu la vânătoare de suflete și ar putea oricând să asculte. Prezențe misterioase cutreieră străzile când se lasă noaptea, iar cadavre mutilate sunt găsite în dimineața următoare.

    Dar există cu adevărat Omul Cruce? Și ce este el: om, diavol sau doar o legendă?

  • Opt milioane de zei
    55.00 LEI

    Spania, 1579. Părintele Martín Ayala de la renumita școală de traducători din Toledo primește o scrisoare neașteptată de la Roma. Au trecut treizeci de ani de când a fost ultima dată în Japonia, dar acum trebuie să se întoarcă pentru a investiga un atac asupra creștinătății în acea parte îndepărtată a lumii. Călugării sunt vizați în mod sistematic într-o serie de crime crude, ritualice. Ayala, care a învățat limba și obiceiurile Japoniei în prima misiune iezuită, pare alegerea evidentă pentru a conduce ancheta.

    Japonia, anul 7 al Erei Tenshō. Kudō Kenjirō, fiul unui samurai rural din Anotsu, primește o sarcină neplăcută, aceea de a proteja străinul venit să investigheze o serie de morți suspecte. Kenjirō descoperă curând că slujba nu este atât de simplă pe cât părea la prima vedere; forțe ascunse conspiră pentru a-l împiedica pe străin să-și ducă la bun sfârșit misiunea. Menținerea în viață a preotului iezuit devine o datorie care nu doar amenință onoarea lui Kenjiro, ci și supraviețuirea familiei sale. Orice eșec din partea sa ar avea consecințe devastatoare pentru toți.

    Provenind din lumi foarte diferite, Ayala și Kenjirō trebuie să călătorească printr-o țară sfâșiată de război și conspirație. Misiunea lor este fundamentală nu doar pentru supraviețuirea creștinismului în Japonia, ci chiar pentru viitorul țării.

  • Estul sălbatic. Expedițiile războiului finlandez spre est și criza est-europeană (1918-1921)
    45.00 LEI

    Estul sălbatic descrie evenimentele dramatice din anul 1919. În est, Primul Război Mondial nu s-a încheiat în noiembrie 1918. După prăbușirea Imperiului Rus și Revoluția Bolșevică, războiul din Europa de Est a continuat ani de zile. Armatele revoluționare, contrarevoluționare și naționale ale noilor state s-au luptat pentru rămășițele imperiului distrus. Loteria de război i-a atras pe finlandezi, care sperau să ducă la îndeplinire cel mai mare vis al naționalismului finlandez: Finlanda Mare.

    Estul sălbatic este povestea nespusă a anului 1919 și a războaielor popoarelor înrudite, care au izbucnit pentru a extinde granițele Finlandei în Est. Este povestea Finlandei și a finlandezilor prinși într-o aventură violentă, tristă și aproape tragicomică, în care pentru o clipă totul părea cu putință.

    De un realism tulburător, cartea este rezultatul unei munci asidue de cercetare. Romanul a fost nominalizat la premiul Finlandia pentru non-ficțiune, cel mai prestigios premiu literar al țării.

     

     

    Aapo Roselius este cercetător în domeniul istoriei și a studiat îndeaproape perioada Războiului Civil Finlandez și pe cea a anilor 1920‑1930. Printre volumele pe care le‑a publicat, amintim ,,Pe urmele călăilor” și ,,Primăvara patriotică”. Oula Silvennoinen, doctor în filosofie și cercetător în istorie, este cunoscut pentru lucrări care au abordat punctele nevralgice ale Finlandei în cel de‑al Doilea Război Mondial și care încă stârnesc reacții puternice, precum ,,Camarazi secreți de arme” și ,,Necunoscutul Lauri Törni”. Roselius și Silvennoinen au mai lucrat împreună și la ,,Fasciștii finlandezi” (împreună cu Marko Tikka), operă care a provocat dezbateri aprinse.

Filter by
Cumpără acum de la

Categorie

Preț

Editura