Literatură pentru copii

Grilă Listă
Setați descendent

Articolele 1-30 din 93

Cumpără acum de la
  • Cei patru fabulosi si microfonul fantastic
    55.00 LEI

    Finalistă la Premiile Cărturino / ediția 1, 2024 / la secțiunea Cartea ilustrată pentru copii a anului

    John e cam furios de fel și intră mai mereu în belele, Paul e cuminte și își face totdeauna temele. Dar sunt cei mai buni prieteni și, împreună cu colegii lor de trupă, George și Ringo, vor cuceri culmi nebănuite ale muzicii și vor ajunge atât de cunoscuți, încât până și musculițele îi vor opri pe stradă pentru autograf. Cu un mic ajutor din partea microfonului fantastic... bineînțeles!

  • Invatatorii de Grija. Adam, copilul viitorului
    89.00 LEI
    Adam, copilul viitorului este cartea a patra din seria Invatatorii de Grija Alex Donovici este cel mai tradus autor roman de literatura pentru copii. Dupa zeci si zeci de ani petrecuti pe Pamant alaturi de Sanziana si de urmasele ei Dragaice, Rocky se trezeste la loc in Universul Invatatorilor de Grija, pe regim intensiv de vitamine verde-brotacel.
  • Zâna năzdrăvană și iarna sălbatică
    60.00 LEI
    Un aeroplan improvizat, ciondănelile nesfârșite dintre arici și pârș, o petrecere cu clătite și compot, o scrisoare din Junglă și un caz de impostură... aventurile Zânei năzdrăvane și ale micilor ei prieteni din Pădurea fermecată continuă!
  • Învățătorii de Grijă. Sânziana, fata Soarelui
    89.00 LEI
    Rocky a rămas alături de Sânziana, Piciuʼ și Junior, dar care va fi noua lui misiune? Povestea Învățătorilor de Grijă continuă într-o lume fantastică locuită de Iele, Vâlve, Zgripțori și Brehne, de la care vom afla cât de important e ca, în orice situație, oricât de dificilă, să rămâi om.
  • Isadora Moon merge la scoala
    44.99 LEI
    Mama ei este zana, tatal este vampir, iar ea este cate putin din amandoua! Indrageste noaptea, liliecii si costumul negru de balet, dar si soarele stralucitor, bagheta magica si il adora pe Iepurasul Roz. Cand vine vremea ca Isadora sa mearga la scoala, inca nu stie ce i se potriveste. Sa fie scoala de vampiri sau cea de zane? Aceasta sunt eu, Harriet Muncaster! Sunt autoarea si ilustratoarea cartii despre Isadora Moon. Da, chiar asa! Imi place orice e dragalas, orice e stralucitor si oricine este un visator.
  • Bibi joaca tare
    55.00 LEI
    Inspirata din viata si experienta talentatei tenismene Bianca Andreescu, aceasta poveste induiosatoare te va incuraja sa gasesti in tine puterea de a-ti urma visurile, fie ele mai mari sau mai mici.
  • Isadora Moon merge în parcul de distracții
    45.00 LEI

    Vârstă recomandată: 6-10 ani

    Isadora se află împreună cu familia în parcul de distracții și ar vrea ca acesta să arate pe placul ei. Poate o mișcare din bagheta unei zâne sau un strop din poțiunea unei vrăjitoare ar face parcul cu adevărat spectaculos…

     

    Ce neplăceri ar putea să apară?

  • Marile speranțe (repovestire)
    30.00 LEI

    Un deținut evadat îl amenință pe tânărul Pip că îi va mânca inima și ficatul la micul dejun. Fantomatica domnișoară Havisham îl invită pe băiat în casa ei sinistră. Un binefăcător misterios îl face dintr-odată bogat. Viața lui Pip nu va mai fi la fel ca înainte.

    Mândrie, modestie, iubire, loialitate și rușine - Pip le va cunoaște pe toate. Oare aspirația lui de a deveni gentleman îl va ajuta să topească inima rece a frumoasei Estella sau îi va distruge fericirea?

    Povestea lui Pip este plină de mister și de surprize. De ce este domnișoara Havisham interesată de el? De ce vrea Estella să îi frângă inima? De ce revine periculosul condamnat? Și, cel mai important, cine i-a dat lui Pip marile sale speranțe?

     

    Ilustrațiile sunt foarte bune. Îți poți imagina cu ușurință cum sunt personajele.

    – Ruby, 10 ani

  • Ali-Baba și cei patruzeci de hoți (repovestire)
    30.00 LEI

    Călăreţii se opriră nu departe de locul în care stătea el ascuns. Abia respira. Pe când descălecau, îi numără: erau patruzeci cu totul şi cărau săculeţi cu aur, argint şi pietre preţioase.

    Într-o bună zi, Ali-Baba se duce la pădure, după obicei, ca să strângă lemne, să le vândă. Însă cu greu şi-ar putea imagina că va avea parte de începutul unei uimitoare aventuri, menită să îi schimbe viaţa.

    După ce descoperă secretul grotei pline de comori, norocul lui se preschimbă într-un pericol îngrozitor. Va mai putea el să trăiască în siguranţă împreună cu soţia și cu tot neamul lui?

    Fratele lui Ali-Baba, Kassim, este un om bogat, căruia puţin îi pasă de fericirea celorlalţi. Unde îl va conduce egoismul lui? Servitoarea Margiana este pusă în faţa unei situaţii de viaţă şi de moarte. Este ea suficient de isteaţă şi de curajoasă cât să se salveze pe sine şi familia lui Ali-Baba?

     

    Ali-Baba este foarte norocos, dar altfel ar fi stat lucrurile dacă servitoarea Margiana nu ar fi fost atât de ageră.

    – Zarah, 12 ani

  • Sindbad marinarul (repovestire)
    30.00 LEI

    Un răget cumplit s-a auzit din gura peşterii şi, spre groaza noastră, am văzut un monstru uriaş venind spre noi. Avea pielea de un verde-stricat, iar ochii roşii îi străluceau ca nişte cărbuni aprinşi. Sindbad adună o avere impresionantă din călătoriile sale, dar nu poate rezista tentaţiei de a porni în alte expediţii periculoase către ţinuturi îndepărtate. Oare există ceva pe lumea asta care să-l facă să rămână acasă, la Bagdad?

    Când ajunge în valea cu şerpi uriaşi, se pare că Sindbad nu mai are scăpare. Ce plan isteţ pune la cale pentru a se salva?

    Cum ar putea supravieţui Sindbad şi prietenii lui atunci când sunt capturaţi de un monstru uriaş care pare c-ar vrea să-i gătească şi să-i mănânce unul câte unul? Bătrânul Mării pare slăbit şi plăpând şi îi cere ajutorul lui Sindbad. Dar e oare demn de încredere?

    Sindbad se căsătoreşte pentru prima oară, dar soarta îl loveşte din nou când soţia i se îmbolnăveşte şi moare. Oare atunci când îşi va lua o a doua soţie, va avea mai mult noroc şi va fi fericit alături de ea?

     

    Câte aventuri periculoase! Sunt uimită că Sindbad a ajuns acasă cu bine de fiecare dată.

    – Alice, 11 ani

  • Detectivii de dinozauri în deșertul înghețat
    36.00 LEI

    Vârstă recomandată: 8-12 ani

    Când Matt, Jo și tatăl lui Matt s-au îmbarcat pentru o misiune la Baza de Cercetări Antarctice „Cassell“, se așteptau să găsească fosile înghețate nestingheriți.

    Dar când prețioasele lor descoperiri dispar, Matt începe să se întrebe dacă nu cumva Frank Hellman a ajuns chiar și acolo, în Antarctica...

    Gheața este înșelătoare, iar cei trei își dau seama rapid că sunt în pericol să rămână captivi în cel mai pustiu loc de pe Pământ.

  • Zâna năzdrăvană și Pădurea fermecată
    58.00 LEI

    O zână neastâmpărată este pedepsită de bunica ei și ajunge în Pădurea fermecată. Năzdrăvana își face de cap și, la început, reușește să-i necăjească pe majoritatea locuitorilor pădurii. Însă nu va dura mult până când între ei se va lega o frumoasă prietenie. Zânei îi place să se joace și are parte de multe aventuri cu ariciul, pârșul și alte animăluțe. Iar bufnița înțeleaptă îi ajută când dau de greu, găsind de fiecare dată o soluție salvatoare.

  • Noi poezii cu Ma și Mi
    40.01 LEI

    O carte care a crescut odată cu noi: primul volum de Poezii cu Ma și Mi ține jurnalul în rime al primului an și jumătate de viață împreună, iar aceste Noi poezii cu Ma și Mi continuă călătoria următorilor doi ani.

     

    DE CE VĂ VOR PLĂCEA LA NEBUNIE:

     

    •pentru că sigur v-ați jucat și voi sau ați făcut prostioare ca noi;

     

    • pentru că iubirea noastră sigur seamănă cu a voastră, numai că e pusă în rime și are ilustrații divine;

     

    • pentru că nimic nu spune o poveste a copilăriei mai bine decât o ilustrație a lui Jesuso Ortiz, plină de prospețime și gingășie;

     

    • pentru că am adăugat la final câteva exerciții de imaginație pe care le puteți face și voi, după ce v-ați inspirat din lumea minunată a ilustrațiilor lui Jesuso.

  • Rațiune și simțire (repovestire)
    30.00 LEI

    Marianne clocotește de pasiune; focul lui Elinor arde mocnit. Marianne îşi doreşte un bărbat care să aibă aceeaşi fire pasională ca a ei; Elinor este îndrăgostită de Edward Ferrars, un bărbat politicos, care se poartă frumos.

    Sora lor mai mică, Margaret, ia parte cu uimire la bucuriile şi durerile din viaţa de adult a lui Marianne şi a lui Elinor. Oare Marianne este prea pasională sau Elinor este prea rece? Al cui exemplu ar trebui Margaret să îl urmeze?

    Margaret observă pericolele prezentate de prieteni intriganţi şi iubiţi necinstiţi. Va fi raţiunea lui Elinor destul de puternică pentru a-şi putea proteja ambele surori sau sensibilitatea lui Marianne va provoca o tragedie?

     

    Elinor şi Marianne au o familie numeroasă şi mulţi prieteni, iar unele dintre acţiunile lor aproape că le bagă în bucluc.

    – Lauren, 9 ani

     
  • Corabia copiilor
    52.00 LEI

    Fonchito îl vede în fiecare zi pe bătrânelul care stă pe banca de pe ţărmul mării, cu privirea pierdută în zare, parcă aşteptând ceva. Mânat de curiozitate, băiatul se duce la el, iar între cei doi se înfiripă o frumoasă, dar scurtă prietenie.

    Sfidând granițele timpului, bătrânelul făcuse cândva parte din primul grup de copii-cruciați care porniseră înspre Ierusalim. El îi povesteşte micuţului cele petrecute atunci și îi dezvăluie motivul pentru care speră, zi după zi, că va revedea corabia copiilor. Istorisirea lui e dulce-amară, presărată cu miracole şi întâmplări greu de crezut. Ascultă…!

  • Aventurile lui Robin Hood
    45.00 LEI

    O lectură clasică, fără vârstă, povestea lui Robin Hood şi a haiducilor săi își păstrează farmecul și la mai bine de un secol de la scrierea ei. Transmise iniţial prin viu grai, sub formă de balade și poeme, faptele de vitejie ale faimosului Robin – un conte decăzut din drepturi care ajunge proscris în timpul domniei crudului Prinţ John, dar care alege să rămână de partea dreptăţii şi să îi ajute pe cei nevoiaşi, luând bani de la cei înstăriți – au fost transcrise inițial de Howard Pyle și reunite, în 1883, într-o îndrăgită carte pentru copii, apoi, în 1956, repovestite de Roger Lancelyn Green.

  • Calea valurilor
    45.00 LEI
    Janina Ramirez este cercetătoare în istorie culturală și prezentatoare de emisiuni. S-a specializat în decodarea simbolurilor și dezvăluirea imaginii de ansamblu din spatele operelor de artă ori a celor literare.
    Coordonează cursuri pentru studenții la Istoria Artei din cadrul Universității Oxford, iar din 2010 scrie și prezintă programe de istorie pentru posturile de radio și televiziune ale BBC. Susține un podcast săptămânal, Art Detectives, produs de History Hit. De asemenea, este autoarea unor lucrări de specialitate și articole de presă despre Evul Mediu timpuriu.
    Locuiește în Oxfordshire, alături de soțul ei, fiul și fiica lor și cele două pisici ale familiei. Când are un răgaz (rar se întâmplă asta!), adoră să asculte audiobook-uri, să se joace cu căsuțe pentru păpuși și să urmărească episoade vechi din serialul Inspector Morse.
  • Miturile nordicilor
    45.00 LEI

    Roger Lancelyn Green (1918–1987) a fost un biograf și romancier britanic. Provenit dintr-o familie înstărită, care i-a oferit o educație aleasă, și-a descoperit pasiunea pentru lectură și mitologie încă din copilărie, când își petrecea mare parte din zi în bogata bibliotecă a conacului în care locuia.

    A avut de-a lungul timpului mai multe ocupații, printre care actor, bibliotecar și profesor. Face parte din generația lui J.R.R. Tolkien și C.S. Lewis (pe care l-a încurajat să își publice scrierile), alături de care a activat în clubul literar Inklings de la Oxford. Cărțile sale au influențat operele mai multor scriitori contemporani celebri, precum Neil Gaiman și David Almond.

    Lancelyn Green a repovestit, printre altele, miturile Greciei antice și ale Egiptului antic, saga nordicilor și aventurile lui Robin Hood. I-a venit ideea de a adapta legendele bravilor Cavaleri ai Mesei Rotunde într-un moment în care nu existau versiuni pe înțelesul copiilor, iar după apariția ei, în 1953, cartea a fost bestseller mai bine de un deceniu.

  • Legendele Egiptului antic
    45.00 LEI

    Roger Lancelyn Green (1918–1987) a fost un biograf și romancier britanic. Provenit dintr-o familie înstărită, care i-a oferit o educație aleasă, și-a descoperit pasiunea pentru lectură și mitologie încă din copilărie, când își petrecea mare parte din zi în bogata bibliotecă a conacului în care locuia.

    A avut de-a lungul timpului mai multe ocupații, printre care actor, bibliotecar și profesor. Face parte din generația lui J.R.R. Tolkien și C.S. Lewis (pe care l-a încurajat să își publice scrierile), alături de care a activat în clubul literar Inklings de la Oxford. Cărțile sale au influențat operele mai multor scriitori contemporani celebri, precum Neil Gaiman și David Almond.

    Lancelyn Green a repovestit, printre altele, miturile Greciei antice și ale Egiptului antic, saga nordicilor și aventurile lui Robin Hood. I-a venit ideea de a adapta legendele bravilor Cavaleri ai Mesei Rotunde într-un moment în care nu existau versiuni pe înțelesul copiilor, iar după apariția ei, în 1953, cartea a fost bestseller mai bine de un deceniu.

  • La răscruce de vânturi (repovestire)
    30.00 LEI

    „Am văzut totul. Mi-au spus totul. Am jucat un rol în toate.“

     

    Nelly Dean şi-a petrecut viaţa în slujba locuitorilor de la Wuthering Heights. Are de spus o poveste pe cinste, pe care vrea să ţi-o împărtăşească şi ţie.

     

    Povestea lui Nelly este la fel de sălbatică şi de furtunoasă ca ţinuturile deluroase în care se petrece. Vorbeşte despre ură, iubire, durere, dorinţă de răzbunare şi o casă bântuită. Povestea ei începe şi se termină cu misteriosul Heathcliff. De unde a venit băiatul acesta ciudat şi tăcut? Îţi va fi teamă sau milă de el? Ce îl mână pe Heathcliff , când ajunge la maturitate , să îi distrugă pe ceilalţi – chiar şi pe propriul fiu – şi să sape în cimitire întunecate? Iubirea, răzbunarea sau ambele?

     

    Celebra poveste a lui Heathcliff şi Catherine te va încânta şi îţi va da fiori.

     

    Îmi place ritmul. Te face să te întrebi ce se va întâmpla în clipa următoare. Îmi place şi aerul gotic.

    – Daisy, 13 ani

  • Miturile Greciei antice
    45.00 LEI

    Roger Lancelyn Green (1918–1987) a fost un biograf și romancier britanic. Provenit dintr-o familie înstărită, care i-a oferit o educație aleasă, și-a descoperit pasiunea pentru lectură și mitologie încă din copilărie, când își petrecea mare parte din zi în bogata bibliotecă a conacului în care locuia.

    A avut de-a lungul timpului mai multe ocupații, printre care actor, bibliotecar și profesor. Face parte din generația lui J.R.R. Tolkien și C.S. Lewis (pe care l-a încurajat să își publice scrierile), alături de care a activat în clubul literar Inklings de la Oxford. Cărțile sale au influențat operele mai multor scriitori contemporani celebri, precum Neil Gaiman și David Almond.

    Lancelyn Green a repovestit, printre altele, miturile Greciei antice și ale Egiptului antic, saga nordicilor și aventurile lui Robin Hood. I-a venit ideea de a adapta legendele bravilor Cavaleri ai Mesei Rotunde într-un moment în care nu existau versiuni pe înțelesul copiilor, iar după apariția ei, în 1953, cartea a fost bestseller mai bine de un deceniu.

  • Jane Eyre (repovestire)
    30.00 LEI

    Jane Eyre este săracă, orfană şi modestă. Viitorul ei pare întunecat.

    Mătuşa şi vărul lui Jane o urăsc. Viaţa la şcoala Lowood este dură şi periculoasă. Ce putere interioară poate găsi micuţa Jane? Fata porneşte singură prin viaţă, independentă şi dornică de aventură.

    Domnul Rochester, noul ei stăpân, este cine pare a fi? Ce secrete ţine ascunse la etajul al treilea, de unde noaptea se aud râsete stranii?

    În căutarea afecţiunii, Jane are parte de lucruri îngrozitoare: cruzime, sărăcie şi tot felul de ispite. Este ea destul de puternică pentru a face doar ceea ce se cade? Oare va exista cineva pentru care să însemne mai mult decât simpla şi sărmana Jane Eyre?

  • Isadora Moon aduce magia iernii
    45.00 LEI

    Harriet Muncaster (n. 1988) s-a născut în Arabia Saudită, iar familia ei s-a întors în Anglia pe când ea avea un an și jumătate. În prezent locuiește împreună cu soțul și fiica ei la țară, în Bedfordshire. A studiat ilustrație de carte la Norwich University College of Art și a terminat un master în ilustrație de carte pentru copii la Ruskin University în 2012.

    Prima sa carte pentru cei mici, I Am a Witch's Cat, a primit Premiul Blue Hen Book. Seria Isadora Moon a început să apară începând cu 2016. În 2019, la Târgul de Carte de la Madrid, Muncaster s-a situat printre primii trei cei mai cumpărați autori.

    Scriitoarei îi place cel mai mult să se întâlnească cu micuții cititori, care de multe ori se îmbracă în culorile Isadorei și ale ei: roz și negru.

  • Isadora Moon merge în excursie
    45.00 LEI

    Harriet Muncaster (n. 1988) s-a născut în Arabia Saudită, iar familia ei s-a întors în Anglia pe când ea avea un an și jumătate. În prezent locuiește împreună cu soțul și fiica ei la țară, în Bedfordshire. A studiat ilustrație de carte la Norwich University College of Art și a terminat un master în ilustrație de carte pentru copii la Ruskin University în 2012.

    Prima sa carte pentru cei mici, I Am a Witch's Cat, a primit Premiul Blue Hen Book. Seria Isadora Moon a început să apară începând cu 2016. În 2019, la Târgul de Carte de la Madrid, Muncaster s-a situat printre primii trei cei mai cumpărați autori.

    Scriitoarei îi place cel mai mult să se întâlnească cu micuții cititori, care de multe ori se îmbracă în culorile Isadorei și ale ei: roz și negru.

  • Eroi rătăciți. Apollo și un mesaj misterios
    40.01 LEI

    Stella a absolvit Dreptul, dar scrisul a fost întotdeauna pasiunea ei. Și-a părăsit slujba „sensibilă” și s-a mutat în lumea cărților. A scris peste 30 de cărți. Fiică a unor imigranți greci, Stella este plină de mitologie greacă și își folosește dragostea față de Grecia în cărțile sale.

  • Polly și papagalul de mare. Un Crăciun fericit
    35.00 LEI

    Jenny Colgan este faimoasă pentru romanele sale pentru adulți devenite bestselleruri Meet Me at the Cupcake Café  și Welcome To Rosie Hopkins' Sweetshop Of Dreams. Dar când cititorii ei au remarcat un personaj înaripat în romanul Little Beach Street Bakery, s-a gândit că acesta are nevoie de o poveste doar a lui.

  • Polly și papagalul de mare. O nouă prietenă
    35.00 LEI

    Jenny Colgan este faimoasă pentru romanele sale pentru adulți devenite bestselleruri Meet Me at the Cupcake Café  și Welcome To Rosie Hopkins' Sweetshop Of Dreams. Dar când cititorii ei au remarcat un personaj înaripat în romanul Little Beach Street Bakery, s-a gândit că acesta are nevoie de o poveste doar a lui.

  • Polly și papagalul de mare. O zi furtunoasă
    35.00 LEI

    Jenny Colgan este faimoasă pentru romanele sale pentru adulți devenite bestselleruri Meet Me at the Cupcake Café  și Welcome To Rosie Hopkins' Sweetshop Of Dreams. Dar când cititorii ei au remarcat un personaj înaripat în romanul Little Beach Street Bakery, s-a gândit că acesta are nevoie de o poveste doar a lui.

  • Polly și papagalul de mare
    35.00 LEI

    Jenny Colgan este faimoasă pentru romanele sale pentru adulți devenite bestselleruri Meet Me at the Cupcake Café  și Welcome To Rosie Hopkins' Sweetshop Of Dreams. Dar când cititorii ei au remarcat un personaj înaripat în romanul Little Beach Street Bakery, s-a gândit că acesta are nevoie de o poveste doar a lui.

  • Regele Arthur și Cavalerii Mesei Rotunde
    50.00 LEI

    Roger Lancelyn Green (1918–1987) a fost biograf și romancier britanic. Provenind dintr-o familie înstărită și beneficiind de o educație aleasă, și-a descoperit pasiunea pentru lectură și pentru mitologie încă din copilărie, când își petrecea timpul în bogata bibliotecă a conacului în care trăia. A avut mai multe ocupații, precum cele de actor, bibliotecar și profesor.

    Face parte din generația lui J.R.R. Tolkien și a lui C.S. Lewis (pe care l-a încurajat să își publice scrierile), alături de care a activat în clubul literar Inklings de la Oxford.

    Lancelyn Green a repovestit, printre altele, miturile Greciei și ale Egiptului Antic, saga nordicilor și aventurile lui Robin Hood. I-a venit ideea de a adapta legendele bravilor Cavaleri ai Mesei Rotunde într-un moment în care nu existau versiuni pe înțelesul copiilor, iar după apariția ei în 1953, cartea a fost bestseller mai bine de un deceniu.

    Scrierile sale au influențat operele mai multor scriitori contemporani celebri, precum Neil Gaiman și David Almond.

Filter by
Cumpără acum de la

Preț

Editura