Literatură pentru copii

Grilă Listă
Setați descendent

Articolele 1-30 din 3207

  • Kepler62. Cartea a cincea: Virusul
    65.00 LEI

    Viaţa pe planeta Kepler62-e este plină de neprevăzut pentru copiii aleşi să reprezinte viitorul omenirii. Vara s-a sfârşit, făcând loc unei toamne scurte şi apoi unei ierni capricioase. Într-una dintre expediţiile lor, Ari şi Marie descoperă într-o peşteră o capsulă spaţială, a cărei provenienţă pare a fi planeta Pământ. După ce scapă ca prin urechile acului de un miriapod uriaş, de orci şi de o ninsoare cumplită, membrii misiunii fac o descoperire tulburătoare despre Olivia, liderul expediţiei lor. Oare le spune adevărul? 

    Şi ce legătură există între copii, virusul care i-a nimicit pe şoptitori şi maleficul joc Scorpion?

    Kepler62 – o serie premiată, tradusă în 23 de ţări, o lume distopică unde prietenia e pusă la încercare, un univers necunoscut de explorat.

  • Cum să faci să NU citești în vacanța de vară: Ghidul lui Charlie Joe Jackson #3
    38.38 LEI

    Ilustrații de J.P. Coovert

    Cum să faci să NU citești în vacanța de vară este cel de-al treilea episod nostim din viața unui cititor fără chef.

    Ca să le facă pe plac părinților, Charlie Joe pleacă într-o tabără de trei săptămâni. Mare, soare, distracție… Ei bine, nicidecum! Charlie Joe, celebrul necititor, ajunge în Tabăra Kartzulya, locul de întâlnire al marilor iubitori de carte, cu un program încărcat de ateliere pe teme de gramatică și literatură.

    Înconjurat de genii și tocilari, cum își spun ei, eroul nostru își stabilește un scop precis: rând pe rând îi va convinge pe colegii de tabără să nu mai citească. Vrea să-i facă să-i semene. Însă planul lui pare să se îndrepte într-o altă direcție…

  • Manga Pisicile Războinice (vol. 1): Aventurile lui Dungă Cenușie. Războinicul rătăcit
    29.90 LEI

    Ilustrații de James L. Barry

    Prima aventură ilustrată PISICILE RĂZBOINICE Manga

    Personajele pe care fanii le-au cunoscut până acum prin intermediul cuvintelor prind viață cu ajutorul ilustrațiilor. Aventurile Manga sunt pline de suspans și dinamism. Se adresează atât cititorilor familiarizați cu universul Pisicilor Războinice, cât și tuturor iubitorilor de romane grafice.

    Manga debutează cu miniseria Aventurile lui Dungă Cenușie, pe care îl veți descoperi ca pe un adevărat erou în carne și oase. Partea I Războinicul rătăcit îl surprinde în mai multe situații palpitante și el savurează fiecare clipă de acțiune explozivă. Din secundul Clanului Tunetului, Dungă Cenușie se transformă într-un motănel de casă, după ce este capturat de Două-Picioare și dus departe de tovarășii săi. În loc de pericolele din pădure, se va confrunta cu noi provocări: mâncare la discreție, răsfăț cât cuprinde și un adăpost cald și sigur. Dar se obișnuiește cu aceste condiții? Nici vorbă, pentru că dorul de vechea sa viață îl determină să evadeze!

  • Căutătorii Vulpii (seria Hoții din umbră, vol. II)
    59.00 LEI

    Regula numărul unu: stai departe de magie fiindcă s-ar putea să se întoarcă împotriva ta!

    Fanii poveștii pline de suspans din Copiii Vulpii vor afla cum continuă aventura lui Callan și a prietenilor lui după ce au furat Ochiul, cel mai puternic artefact din ținut.

    De data asta, cei cinci adolescenți se confruntă cu o situație mult mai gravă decât orice jaf periculos: o magie necunoscută și redutabilă și-a făcut loc în sufletul lui Lachlan și crește cu fiecare clipă. 

    Cal, Meriel, Coadă de Vulpe și Gareth, pornesc într-o nouă aventură contra cronometru: trebuie să găsească Colții Dragonului, două săbii gemene cu putere de viață și de moarte.

    Căutarea lor frenetică îi poartă în adâncul oceanului, pe o corabie scufundată cu mii de ani în urmă, și îi conduce apoi către cel mai ambițios și riscant jaf, în chiar subteranele Enclavei Vrăjitorilor. Miza este uriașă, iar trădarea cuiva apropiat îi ia pe nepregătite. Cine știe dacă vor reuși încă o dată să sfideze soarta?

  • Gașca de coasta #1. Cufărul pierdut
    36.00 LEI
    În Breeksiel, un mic sat de pe coasta Mării Nordului, valurile aduc într-o bună zi la mal un cufăr misterios. Să ascundă oare o comoară a piraților? Sau poate aurul vânătorilor de balene? E clar: Gașca de Coastă trebuie să intervină! Ian, Rocco și Nele trebuie să urmărească toate indiciile ca să afle secretul din spatele cufărului pierdut. Ajută-i să rezolve cazul, urmărind cu atenție povestea și dezlegând ghicitorile de la finalul fiecărui capitol!
  • Tom Turbo #2. Mereu pe fază
    32.00 LEI
    Tom Turbo e trist. Prietenii lui, Karo și Klaro, au secrete față de el. Șușotesc toată ziua în casuța din copac, fără să-l bage în seamă. Oare s-au plictisit de el? Nu li se mai pare că e cea mai tare bicicletă din lume? Ca să afle ce se întâmplă, Tom Turbo începe să-i urmărească la școală și prin oraș. Dar la pânda stau o mulțime de răufăcători și toți vor să-i vină de hac…
  • Cavaleri curajoși și balauri fioroși
    32.00 LEI
    Cinci basme moderne, pline de umor și aventuri! Cavalerul Oswald Ostropel se pomenește cu un monstru cântăreț în șanțul castelului său; prințesa Eleonora s-a săturat să-i sărute pe cavalerii mototoli care ies învingători la turnirurile tatălui ei; uriașa Grauseldis colecționează prinți pentru casa ei de păpuși; balaurul cu șapte capete a decis să iasă la pensie, iar șoriceii din Castelul Tenebros s-au hotarât să se descotorosească o dată pentru totdeauna de cumplita Meg, mâța care-i vânează fără încetare.
  • Mucki salvează ferma
    36.00 LEI
    Pentru Mucki, un lemur scăpat de la circ, viața la fermă e un paradis. S-ar juca cât e ziua de lungă – sau, mai bine zis, cât e noaptea de lungă, fiindcă Mucki este un animal nocturn. Asta-i dă bătăi de cap fermierului Bernd, pentru că Mucki bântuie nopțile prin grajduri și nu le lasă pe celelalte animale să doarmă. Dar o problemă mai mare amenință ferma: în fiecare noapte, o creatură misterioasă strică laptele și sparge ouăle. Toate indiciile par să ducă spre Mucki. Va reuși lemurul să-și dovedească nevinovăția și, mai mult de-atât, să salveze ferma?
  • Domnul Viezure și Rachetă se mută la oraș
    36.00 LEI
    Domnul Viezure și prietenul său, melcul Rachetă, trăiesc liniștiți în vizuina lor din padure – asta pâna când se trezesc cu un excavator la ușă. Evacuați de urgență, cei doi au nevoie de o nouă locuință. Dar o casă nu se găsește chiar așa ușor. Poate că într-un oraș o să aibă mai mult noroc. Numai de-ar reuși să priceapă odată la ce folosesc hârtiile alea colorate numite „bani“ și cum se merge cu tramvaiul…
  • Povesti de Aur
    59.00 LEI

    Povesti de Aur aduna intre copertile sale cele mai frumoase povesti ale lui Nicolae Batzaria, cunoscut copiilor de odinioara drept "Mos Nae", "Mos Ene" sau "Ali Baba". Micii cititorii vor fi purtati in minunata lume a povestilor nemuritoare, unde inca traiesc balauri care scuipa foc, unde florile sunt de aur, iar dragostea unei mame poate invinge orice rau.

    Povesti precum Mana NeagraCe povestesc soarele si vantul sau Pasarea adevarului ofera lectii de viata pretioase, invatandu-i pe copii despre cat de importante sunt rabdarea si empatia, dar si ca nu trebuie sa ne incredem in oricine.

    Ilustratii color de Valentina Parpauta.

  • Cum sa-ti ceri iertare?
    45.00 LEI

    Toata lumea greseste. Iata un ghid sincer (si extrem de amuzant) care te invata sa-ti ceri iertare.

    Ilustratii color de Mike Wohnoutka.

  • Lighioane spurcate
    44.44 LEI

    Umorul poznaș al lui Roald Dahl strălucește în această colecție de poezii despre animale misterioase și malițioase. De la scorpionul Ciup la crocodilul Crocky-Wock, animalele lui Dahl sunt de-a dreptul caraghioase. Un porc deștept cu un plan groaznic de salvare a propriului șorici și un furnicar cu o poftă de mâncare impresionantă se numără printre personajele create de Dahl în aceste versuri fără vârstă.

    „Îi va face pe cititori să scoată un «câh» răsunător. Altfel spus, copiii o să adore cartea asta.”

    Children’s Book Review Service

    „Minunat de amuzantă și ironică, în cel mai înalt grad demnă de atenția oricărui fan, tânăr sau bătrân, al lui Roald Dahl.”

    Fantasy Book Review

  • Jurnalul unui puşti 8. Ghinion cu carul
    44.44 LEI

    Cărțile din seria „Jurnalul unui puști" s-au vândut în 250 de milioane de exemplare în toată lumea, au fost traduse în 65 de limbi și sunt citite în 140 de țări.

    Pentru Greg Heffley lucrurile nu merg prea bine.

    Prietenul lui cel mai bun, Rowley Jefferson, l-a abandonat și găsirea unor noi prieteni nu e deloc o muncă ușoară.

    Ca să-și schimbe norocul, Greg se hotărește să se lase pe mâna destinului.

    Poate o bilă magică să-i schimbe lui Greg soarta sau viața lui va fi de-acum încolo un lung șir de ghinioane?

  • Jurnalul unui puşti 1
    44.44 LEI

    Nu e deloc ușor să fii puști. Și nimeni nu știe asta mai bine decât Greg Heffley. Pericolele care te așteaptă când vrei să scapi de copilărie mai repede decât ar fi cazul sunt foarte bine ilustrate de cuvintele și desenele din jurnalul ținut cu sfințenie de Greg.

    La școală, băieții mai înalți și mai răi, care au început deja să se bărbierească, îi fac viața grea. Noroc că poate conta oricând pe Rowley, amicul lui. Dar când Rowley începe să se facă remarcat, Greg vrea să se folosească de popularitatea lui. Și așa ajunge prietenia lor să treacă prin încercări dintre cele mai comice.

  • Din copilarie si alte povestiri
    19.90 LEI
    Povestirile din această colecție explorează diverse teme, inclusiv viața de zi cu zi în America rurală, aventurile și peripețiile personajelor și satira socială. Autorul Mark Twain este cunoscut pentru abilitatea sa de a combina umorul său inteligent cu observațiile asupra naturii umane și societății.
  • Cartea cu Apolodor
    42.42 LEI

    Arthur te invită în cea mai frumoasă călătorie pusă la cale vreodată pentru copii și te provoacă să faci înconjurul lumii cu o carte, fără să te ridici din fotoliu.

    Mistuit de dor, pinguinul Apolodor își ia rămas-bun de la prieteni și o pornește spre Polul Sud, sperând că-și va găsi liniștea alături de frații lui din Labrador. Cămila Suzi, iepurele Buză-Lată și pisoiul Tiț încearcă să-l oprească, dar în zadar: dorul lui de depărtări e mai puternic decât orice și nicio rugăminte, oricât de fierbinte, nu topește dorința lui de a vedea ghețurile nesfârșite de la capătul Pământului.

  • Zâmbește și spune-ți povestea!
    48.48 LEI
    Pregătește-te să ții un jurnal și să creezi benzi desenate împreună cu Raina Telgemeier! Te-ai gândit vreodată să spui o poveste, fie ea adevărată sau inventată? Îți place să scrii, să desenezi sau să faci și una, și alta? Dacă răspunsul e da, atunci acest jurnal interactiv, colorat și distractiv este fix ce-ți trebuie!
  • Strada Zambila
    38.38 LEI
    Carte finalistă la Premiul UNICEF 2018 „Trebuiseră, așadar, să aleagă: fie rămâneau la București și continuau să nu poată să le ofere celor două fiice viața și educația pe care se juraseră să le‑o dea și nici să‑și ajute părinții, a căror pensie de o sută de euro nu le ajungea; fie plecau în străinătate. Aleseseră străinătatea... dar una «pe moment», cum spunea mama ca să mă liniștească.“
  • Shingaling
    42.42 LEI
    O poveste din universul Minunea, care ne arată prin ochii lui Charlotte relațiile dintre colegii de școală, ce înseamnă să aparții unui grup și cum e să ai o pasiune Charlotte e în clasa a cincea și e colegă cu Auggie Pullman. Ea, Summer și Ximena nu fac parte din același grup de prieteni, dar profesoara de dans le alege să participe la un spectacol ce va avea loc la Carnegie Hall. În timpul repetițiilor, cele trei fete învață să danseze shingaling și să se sincronizeze perfect. În afara repetițiilor, rezolvă misterul acordeonistului de pe Strada Mare și află cât de speciale sunt unele prietenii.
  • Serpentine
    38.38 LEI
    "Pullman este un povestitor încântător și un iscusit creator de lumi, şi absolut tot ce serie merită citit." THE TELEGRAPH În Ocheanul de ambră, Lyra şi Pantalaimon au trăit pentru prima oară experiențe pe care nu le-au împărtășit. Cinci ani mai târziu, par înstrăinați ireversibil, iar lumea Materiilor întunecate s-a schimbat din temelii. Ca să se cunoască pe ca însăşi, Lyra e de dorit să-şi înțeleagă și simtă daimonul, să poată vedea cu ochii lui.
  • Sconcs și viezure
    42.42 LEI
    O poveste scrisă și ilustrată de două dintre cele mai premiate nume din literatura pentru copii: Amy Timberlake și Jon Klassen. Nu toată lumea vrea un sconcs... Lui Viezure îi place liniștea și e foarte ocupat: studiază roci. Nu-i de fel pregătit să-și împartă casa cu cineva. Când sconcs dă buzna în viața lui, totul de schimbă. În primul rând, e prea prietenos. Apoi ocupă prea mult spațiu.
  • Războiul s-a sfârșit
    38.38 LEI
    Este anul 1918. Marele Război a pus stăpânire pe lumea întreagă. Şi John, la fel ca mulți alți copii, suferă de pe urma acestui flagel teribil: tatăl lui luptă în Franţa, iar mama lucrează la fabrica de armament din oraş. Într-o zi, domnul McTavish, directorul școlii, îi duce pe John și pe colegii lui să viziteze acel loc uriaş şi amenințător unde se fabrică armele. Pe drum, John are parte de o întâlnire neașteptată: îl cunoaște pe lan, un băiețel german, unul obişnuit, aidoma lui. Deși nu e tocmai o întâlnire, John il declară prietenul lui și se apucă să-i scrie o scrisoare.Este anul 1918. Marele Război a pus stăpânire pe lumea întreagă. Şi John, la fel ca mulți alți copii, suferă de pe urma acestui flagel teribil: tatăl lui luptă în Franţa, iar mama lucrează la fabrica de armament din oraş. Într-o zi, domnul McTavish, directorul școlii, îi duce pe John și pe colegii lui să viziteze acel loc uriaş şi amenințător unde se fabrică armele. Pe drum, John are parte de o întâlnire neașteptată: îl cunoaște pe lan, un băiețel german, unul obişnuit, aidoma lui. Deși nu e tocmai o întâlnire, John il declară prietenul lui și se apucă să-i scrie o scrisoare.
  • Momo
    48.48 LEI
    Un basm-roman. Sau strania povestire despre hoții de timp și fetița care le-a înapoiat oamenilor timpul furat. „Timpul este viață. lar viaţa sălăşluiește în inimă." O fetiţă orfană îşi face sălaș în ruinele unui amfiteatru de la periferia unui oraş fără nume, plin de zarvă. Momo are un dar unic: în prezenţa ei, dificultățile devin mai puțin împovărătoare, conflictele sunt rezolvate, iar imaginația prinde aripi.
  • Wonka
    44.44 LEI
    Inspirata de Charlie si Fabrica de ciocolata de Roald Dahl.
     
    Inainte de Charlie, inainte de Fabrica de ciocolata, a fost o poveste despre nascociri si imaginatie...
     
    Toate lucrurile bune din viata incep cu un vis.
     
    Inca din copilarie, visul lui Willy Wonka era sa faca ciocolata si s-o imparta cu intreaga lume. Tanarul Wonka soseste la faimoasele Galerii Gourmet hotarat sa schimbe lumea cu delicioasa lui ciocolata, patratica dupa patratica. Haituit de trei ciocolatieri invidiosi si pacalit sa trudeasca pe viata la o spalatorie, Willy are nevoie de un dram de noroc si de magie cu carul pentru a-si implini destinul - precum si de o mana de ajutor de la cativa prieteni. Pentru ca daca esti Willy Wonka orice e posibil.
  • Calm ecuatorial #2. Blestemul Casei Helmsley
    48.48 LEI
    Când ai alături prieteni de nădejde, nimic nu-ți stă în cale. Când ai alături prieteni de nădejde, nimic nu-ți stă în cale. Archer Helmsley a așteptat toată viața această clipă: să-i poată cunoaște în sfârșit pe faimoșii săi bunici, despre care a auzit atâtea lucruri. Și clipa mult așteptată a sosit. Bunicii săi, Ralph și Rachel Helmsley, se întorc acasă. Deși Archer e în al nouălea cer, nu toată lumea din Rosewood se bucură de venirea bravilor exploratori. Încep să circule tot soiul de zvonuri pe seama lor, de pildă că povestea cu aisbergul pe care au eșuat ar fi o invenție de la un cap la altul, ba chiar că viscolul ce se abate asupra orășelului ar fi pricinuit de așa-zisul Blestem al Casei Helmsley.
  • Odiseea lui Ollie
    48.48 LEI
    Misterios este taramul secret al jucariilor... Ele au un cod secret de demult, la fel de vechi cum e si copilaria: sa-i bucure pe copii si sa-i apere de orice pericole. Cea mai mare onoare in Lumea Jucariilor este sa devii preferata unui copil. Asa se intampla cu Ollie, un urs cu urechiuse de iepure facut pentru Billy chiar de mama lui. Ollie devine cel mai bun prieten al lui Billy, confidentul si preferatul lui. Pe acest taram sunt insa si jucarii rele, iar cel mai temut este Zozo, regele-clovn, care conduce ceata Pocitilor. Zozo si Pocitii s-au jurat sa rapeasca toate jucariile preferate si sa le tina inchise pana cand uita de copiii lor si se pierd pentru totdeauna. Cand Ollie este furat, dragostea il impinge pe Billy sa-si salveze preferatul din barlogul subteran al lui Zozo, aflat in Carnavalul Intunecat - dincolo de parc, printre copaci si in plina noapte. Billy are numai sase ani, dar deja trebuie sa actioneze ca un om mare.

    Odiseea lui Ollie este o poveste plina de aventuri despre dorinta de a-i salva pe cei la care tinem cel mai mult.

    Ilustratii color de William Joyce.
  • Copilul din vis si alte povestiri buclucase cu finaluri neasteptate
    35.00 LEI

    În această fascinantă colecție de povești, vom călători într-o aventură plină de farmec și emoție, descoperind o varietate de personaje și întâmplări din Avonlea și împrejurimile sale - locul unde a crescut draga noastră eroină Anne de la Green Gables.


    Vom explora noi perspective ale acestui univers fermecător, dezvăluind tainele și bucuriile ascunse ale vieții de la țară, mereu însoțiți de spiritul curajos și de inimile calde ale locuitorilor din Avonlea.

  • Calul troian
    Preț special 43.12 LEI Preț standard 57.50 LEI

    Ilustrații de Emanuela Di Donna 

    Menelau și fratele lui, Agamemnon, se pregătesc să-și conducă armatele în luptă contra Troiei, cu scopul de a o readuce acasă pe frumoasa Elena. Pentru a-și înfrânge dușmanii, se bazează pe cel mai puternic luptător al lor, Ahile, și pe cel mai viclean dintre greci, Ulise.

  • Sora mea, Ramona
    34.34 LEI
    Cine nu are o sora mai mica... sa citeasca neaparat aceasta carte! Iar cei care au, cu atat mai mult. Ce e de explicat in faptul ca o fetita de patru ani il plimba in lesa pe Ralph, o soparla imaginara, sau in faptul ca arunca in cuptor papusa vrajitoare atunci cand sora mai mare ii spune sa o imite pe Gretel? Si, daca educatoarea ii spune ca litera Q are o codita ca de pisica, ce e in neregula cu o litera cu urechi, mustati, codita?
  • Neadaptatii magici
    38.38 LEI
    Esti curajos daca citesti cartea aceasta si nu te temi ca s-ar putea sa dispari, sa te transformi in broasca sau sa iesi dintr-o palarie metamorfozat in iepure pufos. Dar citeste-o si o sa inveti sa faci trucuri magice care ii vor impresiona pe prietenii tai. Carter este un baiat care duce o viata dificila. Doua lucruri bune a deprins de la Sly, unchiul lui: dibacia mainilor si viteza. Acum reuseste sa faca numere de magie perfecte, si nu le foloseste pentru a-i rani sau jefui pe altii. E nevoit sa fuga de unchiul lui care il are in custodie, si da peste alte probleme, odata ajuns intr-un parc de distractii, condus de un om malefic. Chiar daca necazurile se inmultesc, Carter invata ca magia inseamna mai mult decat sa stapanesti niste tertipuri. Mai important, face aceasta descoperire alaturi de noii sai prieteni.
Filter by

Voce audiobook

Preț

Editura