Literatură pentru copii

Grilă Listă
Setați descendent

12 Articole

Cumpără acum de la
  • Copilărie, numele tău e Roșu
    Preț special 36.75 LEI Preț standard 49.00 LEI
    Ajungem bunici, am fost părinți, eram copii... Eram? Eu zic că încă mai suntem aceiași copii ce păstrează în suflet, ca o boare magică, amintirea unei ghidușii, a unei descoperiri nemaiauzite ori a unui păpușoi-prieten de care nici în vis nu ne înduram a ne despărți. Un asemenea păpușoi este și Roșu, personajul cărții noastre. Părăsind Laponia spre a deveni cadoul prețios al fetiței Karina, Roșu uimește încontinuu cititorul. El pare a descoperi curios casa, familia, orașul în care a nimerit și oamenii ce-i ies în cale, și totuși el ascunde atâtea taine... Din lumea din care vine, cunoaște surprinzător de multe lucruri: cântă la orgă, se înțelege în limbi necunoscute cu străinii, știe descântece și secretele bunicii, dar mai ales intuiește perfect trăirile și gândurile fetiței. Luminița Voina-Răuț
  • Neguțătorul de zăpadă
    Preț special 26.18 LEI Preț standard 34.90 LEI

    Sam Gayton locuieşte în Margate, Marea Britanie. În 2009 a absolvit masteratul de Scriere pentru tineri la Universitatea Bath Spa, iar la puţină vreme şi-a publicat prima carte, Neguţătorul de zăpadă. Îi plac romanele americane, mâncarea italiană şi Anglia rurală. Când nu scrie, îi place să joace jocuri de societate vechi, să zdrăngănească la chitară şi să intre în cât mai mult trupe rock posibil (şapte, deocamdată).

  • Poznai
    Preț special 29.93 LEI Preț standard 39.90 LEI

    Elena Vlădăreanu s-a născut în 1981 în Medgidia. Cel mai mult și mai mult îi place să râdă și să spună povești, așa că asta face de mulți ani, sub diverse forme și deghizări. Uneori le spune în poezii, alteori în proză și teatru, sperând că vor râde și ceilalți atunci când e de râs. Dar cel mai des le spune verbal, la radio, unde de două ori pe săptămână creează povești audio (serioase!) despre filme. Poznăi cu două zuze este prima ei carte pentru copii. Trăiește în București cu cele două fetițe ale ei, Eva și Alexandra, și cu doi motani bătrâni, Pamuk și Pisicel.

    Liliana Basarab s-a născut în 1979 în Galați. Liliana este o artistă vizuală și îi place să transforme realitatea din jur în desene, broderii, obiecte din ceramică sau chiar în imagini video. Aceasta este prima ei carte pentru copii pe care o ilustrează. Trăiește în București într-o casă plină de copii, cu o curte păzită de toate pisicile cartierului.

  • Saga lui Erik Vikingul
    Preț special 37.42 LEI Preț standard 49.90 LEI

    Terry Jones s-a născut în 1942, la 1 februarie, în Țara Galilor. A fost actor, scriitor, regizor de film și istoric. A fost creatorul seriei Flying Circus cu Monty Python. A regizat împreună cu Terry Gilliam Monty "Python and the Holy Grail" și a dezoltat ca regizor peliculele "Life of Brian" și "Monty Python's and the meaning of life".

  • Selfie cu elfii
    Preț special 26.18 LEI Preț standard 34.90 LEI

    Prima carte românească de poezii augmentate pentru copii.


    Scanează paginile indicate cu aplicația dARe by Samsung și intră în realitatea augmentată, ca să vezi cum tehnologia îi poate împrieteni pe cei mici cu cititul!


    Poezie + tehnologie = love. Dacă nu știai, citește această carte de poezii augmentate pentru copii, în care un urs polar și-a pus ochelari VR, o albină, tam-nesam, a intrat pe Bee’nstagram, elanul Moose, vizionar, și-a făcut electric car, un cuc din zonă o adoră pe o dronă, calul James are un canal de games...


    ,,OMG!” – Mika, 6 ani


    ,,LOL” – George, 81 de ani


    ,,LMAO” – David, 11 ani


    Un proiect de imaginație augmentată facilitat de dARe by Samsung.


    Prezentare autor & ilustrator:


    Carmen Tiderle e poetă pentru copii. A scris până acum 465 de poezii, toate pe telefon. Petridean este ilustrator, dar și elf, de unde și titlul acestei cărți.

  • Baiatul-peste
    Preț special 21.76 LEI Preț standard 29.00 LEI

    Billy are multe lucruri la care să se gândească. E pasionat de plante, de biciclete, de insecte și, mai ales, de înot. Mintea lui este ca oceanul cu valuri înalte. Când Billy înoată, mintea lui se liniștește – până când, într-o zi, Billy întâlnește un macrou vorbitor, care schimbă totul! În paralel cu lumea din adâncuri, care i se deschide în toată splendoarea ei, Billy învață și pe uscat multe lucruri despre iubire, prietenie și familie. El știe însă că nu va putea păstra prea mult timp secretul unei prietenii atât de neobișnuite...

  • Baietelul de 1000 de ani
    Preț special 29.25 LEI Preț standard 39.00 LEI
    O carte despre prietenie si cum sa-ti gasesti locul in lume

    Sunt povesti despre oameni care isi doresc sa traiasca pentru totdeauna. Aceasta nu e una dintre ele.
     

    Alfie Monk e un adolescent obisnuit – numai ca are 1000 de ani si isi aduce aminte perfect ultima invazie a Angliei de catre vikingi. Nimeni nu-l crede si, aparent, nimeni nu-l intelege. Atunci cand intreaga lume a lui Alfie se prabuseste in foc, el gaseste forta de a se imbarca intr-o misiune uluitoare, care il va purta intr-o aventura incredibila si ii va indeplini cele mai mari dorinte: sa-si faca prieteni si sa se simta la fel ca un baiat obisnuit.

    Are toate ingredientele unei carti grozave: copii curajosi, aventuri incredibile si mult suspans. Plina de umor si de emotie! - Abi Elphinstone
     

    Fermecatoare si spumoasa! Povestea unica si plina de speranta a unui baietel cu varsta de 1000 de ani, dar cu inima tanara. - Peter Bunzl

     

    Colectia Cititrol contine romane pentru copii de 8-12 ani, in care este vorba despre prietenie si curaj, avand diferite personaje cu puteri nebanuite, care se descurca in situatii in care si zece adulti s-ar da batuti.
     

     

    Ross Welford a debutat in 2016, cu cartea Time Travelling with a Hamster, care a devenit bestseller imediat dupa publicare si a fost nominalizata la 21 de premii internationale. Un an mai tarziu, a fost urmata de What Not to Do If You Turn Invisible, iar in 2018 a urmat The 1,000 Year

    Old Boy (Baietelul de 1000 de ani), primita calduros de critica si social media. Cea mai recenta carte a sa este The Dog Who Saved the World (2019), o aventura plina de suspans. Inainte sa devina scriitor full-time, Ross a fost producator de televiziune si jurnalist. Traieste la Londra, impreuna cu sotia, copiii, un border-collie, un hamster si cativa pesti tropicali.
  • Viata si aventurile lui Mos Craciun
    Preț special 36.75 LEI Preț standard 49.00 LEI

    Autorul capodoperei Vrajitorul din Oz recreeaza legenda magica a lui Mos Craciun - o versiune originala si plina de imaginatie!
     
    Mos Craciun traieste in Valea Rasetelor, acolo unde se afla si castelul lui imens si intortocheat in care se fac jucariile. Ucenicii lui, alesi din randurile rylilor, ale knookilor, spiridusilor, zanelor si nimfelor, locuiesc impreuna cu el si toti sunt cat se poate de ocupati, de la sfarsitul unui an pana la urmatorul.
           
    Povestea lui Mos Craciun, asa cum ne-o spune Frank Baum, e plina de fiinte fantastice si de vitalitate, de actiune si culoare. Micul Claus creste in mijlocul unei paduri fermecate, printre creaturile ei minunate, de la care invata respectul fata de natura si de ritmurile ei. Cand descopera lumea larga, Claus incepe sa-si doreasca arzator sa aduca bucurie in sufletele copiilor – si astfel ciopleste prima jucarie de lemn. Acest lucru nu e vazut cu ochi buni de catre rautaciosii awgasi, asa ca pregatiti-va pentru o infruntare memorabila!
          
    Scrisa in 1902 si devenita clasica, povestea lui Frank Baum va delecta copii de toate varstele, prin ineditul si bogatia sensurilor ei.

  • Micul print
    Preț special 33.76 LEI Preț standard 45.00 LEI

    "Ochii nu pot patrunde in miezul lucrurilor. Limpede nu vedem decat cu inima", ii spune vulpea micului print. O poveste atemporala, extraordinar de emotionanta, despre iubire, prietenie si promisiuni, despre cum sa cresti fara sa pierzi misterul si curajul copilariei. Minunatele aventuri ale micului print, intalnirile lui memorabile si concluziile pline de prospetime sunt acum scrise pe intelesul - si spre deliciul - celor mai mici cititori. 

    Autoarele de succes international Agn?s de Lestrade si Valeria Docampo reinterpreteaza capodopera lui Antoine de Saint-Exupery intr-un fel unic si spectaculos. 

    Agnes de Lestrade, nascuta in Franta, este autoarea a zeci de carti pentru copii si adolescenti, traduse in mai multe limbi si primite calduros de public.

    Valeria Docampo, nascuta in Argentina, este ilustratoarea care incanta cu stilul ei vibrant copii de pe cinci continente. Cauta in permanenta noi forme de expresie si isi propune sa redea poezia lucrurilor de zi cu zi. 

  • Marele acoperis. Poezii pentru copii
    Preț special 26.18 LEI Preț standard 34.90 LEI

    Marele acoperis


    Nu-i o carte ca oricare,


    Ci e pentru mic si mare


    Fresh ca scortisoara-n gris.


    E condiment, e savoare, razi de zici "Stai ca sughit!",


    Are un umor naprasnic, un volum complet uschit.


    Personaje supercool, numar de clisee nul,


    Un limbaj fermecator, fara rime de decor,


    Sincer si surprinzator,


    Il citesti cu mare spor.


    Carmen Tiderle a cucerit deja publicul mic si mare cu stilul energic, urban, iesit din conventiile literaturii pentru copii, din volumele Pe dos, poezii cu prostii pentru copii si In orasul Bucurville.


    In Marele acoperis, ne intalnim cu versuri pentru raraiti, scrise de sa-ti lase gura apa; cu pasarea rock, antitalent complet, si vrajitoarea Ciresica, cititoare-n stele si-n merdenele; cu un gargaune animal de casa, mare amator de Dom Perignon si caviar; cu o papadie carnivora si un cameleon daltonist; cu o maimuta care vrea sa scrie Hamlet si cu gandurile unei lebede din prosop; aflam a ce miroase Luna si ne delectam cu povestea lui Maitarziu si a mamei lui, Niciodata.


    Stilul lui Carmen Tiderle este firesc, contemporan, desprins din lumea in care traim, iar ilustratiile lui Vali Petridean, puternice si memorabile, duc mai departe umorul savuros al acestor poezii, la care copiii vor rade cu hohote, iar adultii sigur vor zambi.

  • Alice in Tara Minunilor
    Preț special 52.43 LEI Preț standard 69.90 LEI
    Epuizat din stoc

    Alice, fetiţa cu imaginaţie nestăvilită, călătoreşte în lumea fantastică a viselor, unde totul este surprinzător. Se întâlneşte cu creaturi ciudate, care se comportă absurd şi care o determină să-şi folosească curiozitatea pentru a ajunge la capătul călătoriei. Spre deosebire de lumea reală, care e coordonată de norme şi de logică, Ţara Minunilor este o lume minunată, în care orice este posibil.


    La 150 de ani de la apariţie, editura Vellant vă oferă ediţia originală şi completă a acestei poveşti clasice, ilustrată de Rébecca Dautremer, ale cărei desene dau o viaţă vibrantă personajelor lui Caroll. Rébecca Dautremer este celebra ilustratoare a volumului “Prinţese date uitării sau necunoscute”, de asemenea apărut la editura Vellant.

  • In orasul Bucurville
    Preț special 26.18 LEI Preț standard 34.90 LEI

    Dupa succesul cartii ”Pe dos, poezii cu prostii pentru copii”, Carmen Tiderle revine, la un an distanta, cu o noua colectie de poeme pline de viata pentru copiii zilelor noastre: ”In orasul Bucurville” – o bucurie de carte, cu aproape o suta de poezii scrise intr-un stil „neserios” despre lucruri si intamplari aparent mici care insa ascund idei mari.


    Un  volum de fabule contemporane, superb ilustrate de Vali Petridean, care nu subestimeaza inteligenta celor mici si nici cheful de copilarie al celor mari.

Filter by
Cumpără acum de la

Preț

Editura