Istorie & Politologie

Grilă Listă
Setați descendent

8 Articole

Cumpără acum de la
  • Un oaspete nedorit
    Preț special 28.78 LEI Preț standard 38.38 LEI

    Carte premiată cu Carnegie Medal și Guardian Children’s Book Award

  • Ickabog
    Preț special 33.33 LEI Preț standard 44.44 LEI

    Înalt cât doi cai. Cu ochi strălucind ca niște globuri de foc. Cu gheare lungi, ascuțite ca briciul. Așa vine Ickabog...

    Regatul Cornucopiei a fost odată cel mai fericit din lume. Avea o grămadă de aur, un rege cu cele mai stilate mustăți pe care ți le-ai putea imagina, și măcelari, brutari și brânzari ale căror bucate rafinate te făceau să dansezi când le mâncai.

    Toate erau perfecte – cu excepția încețoșatei Mocirlova, țara de sus, care, potrivit legendei, era sălașul monstruosului Ickabog. Oricine cu scaun la cap știa că Ickabogul era doar o poveste, de speriat copii spre a fi cuminți. Dar poveștile, când devin mituri, au o calitate ciudată: uneori prind viață și ajung incontrolabile.

    Ar putea un mit să detroneze un rege îndrăgit? Ar putea un mit să îngenuncheze o țară fericită? Să împingă doi copii curajoși într-o aventură pe care nu au căutat-o și la care nu s-au așteptat niciodată?

    Intră în paginile acestei cărți și vei descoperi un basm strălucit de original creat de una dintre cele mai mari povestitoare ale lumii. Plină de personaje mai mari decât viața, evenimente extraordinare și un mesaj de neuitat despre puterea speranței și a prieteniei, aceasta e o poveste la care cititorii tineri și bătrâni vor dori să se întoarcă, iar și iar.

  • Transformatorul
    Preț special 28.50 LEI Preț standard 38.00 LEI

    Premiul pentru secţiunea 14 ani +, Trofeul Arthur, Ediţia a VIII-a // O poveste cutremurătoare spusă de o fetiţă invizibilă

  • Danny, campionul lumii
    Preț special 31.82 LEI Preț standard 42.42 LEI

    Curiozități despre Dav Pilkey ( autorul seriei Dog Man):

     

    • Când era mic, Dav Pilkey era dislexic și suferea de ADHD. Deranja atât de mult orele de curs, încât profesorii îl dădeau afară în fiecare zi. Din fericire, lui Dav îi plăcea să deseneze și să inventeze povești. Își petrecea timpul pe culoarul din fața clasei creându-și propriile benzi desenate – primele aventuri cu Dog Man și Căpitanul Underpants.

    • La facultate, Dav a cunoscut o profesoară care l-a încurajat să scrie și să deseneze pentru copii. I-a urmat sfatul și a creat prima lui carte, WORLD WAR WON, care a câștigat un concurs național în 1986. Dav a creat multe alte cărți înainte să i se decerneze Medalia California Young Reader pentru DOG BREATH (1994) și Mențiunea Caldecott pentru THE PAPERBOY (1996).

    • În 2002, Dav a fost publicat primul roman grafic pentru copii, numit THE ADVENTURES OF SUPER DIAPER BABY. Cartea a fost bestseller USA Today și New York Times. De atunci a publicat mai mult de douăsprezece romane grafice pentru copii, printre care seriile bestseller Dog Man și Cat Kid Club.

    • Poveștile lui Dav sunt semi-autobiografice și explorează teme universale care elogiază prietenia, toleranța și triumful celor buni la suflet.

    • Când nu scrie cărți pentru copii, lui Dav îi place să se dea cu caiacul împreună cu soția lui, în Pacificul de Nord-Vest.

  • Puf de păpădie
    Preț special 28.78 LEI Preț standard 38.38 LEI

    DAN UNGUREANU (1981, Câmpulung Muscel) a început să deseneze la vârsta la care încep toți copiii și nu s-a mai oprit de atunci. A pictat la Facultatea de Arte din Timișoara, a desenat mai apoi într-un studio de animație, unde și-a dat seama că vrea să spună povești prin imagini. În 2010 a desenat pentru prima dată o carte, și iar nu s-a mai oprit.

    În 2013 s-a înscris la un masterat în ilustrația de carte la Cambridge School of Art. Și, în timp ce studia arta de a ilustra cărți pentru copii, și-a dat seama că e pregătit să scrie. Așa a apărut Nara and the Island (Nara și insula), carte nominalizată la Medalia Kate Greenaway 2017.

    La începutul anului 2016, a făcut prima călătorie în jurul lumii cu pinguinul Apolodor, ilustrând Cartea cu Apolodor, de Gellu Naum, iar în 2017 a avut creioanele pregătite pentru a însemna fiecare pățanie a pinguinului și a prietenilor lui, pentru A doua carte cu Apolodor. Tot în 2017 a publicat Spune‑mi Eli, un roman grafic despre viața în orfelinat, bazat pe biografia Elisabetei Moldovan.

    Au urmat ilustrațiile pentru Fram, ursul polar, de Cezar Petrescu, și Micul Prinț, de Antoine de Saint-Exupéry, apoi Apolododecameronul sau Cartea albă cu Apolodor, de Florin Bican și Iepurele de catifea, de Margery Williams.

    Cea mai recentă carte ilustrată de Dan Ungureanu este Descoperim cu Apolodor, în Deltă, păsările-n zbor, care deschide colecția Apolodor Explorator.

  • Quidditch - O perspectivă istorică
    Preț special 36.36 LEI Preț standard 48.48 LEI

    Dacă te-ai întrebat vreodată de unde vine smiciul de aur, cum au apărut bulgării din Quidditch, sau de ce au Hoinarii din Wigtown satâre de măcelari pe robele lor, ai nevoie de Quidditch: O perspectivă istorică. E o carte neprețuită, consultată aproape în fiecare zi de fanii jocului.


     


    Drepturile de autor pentru această carte vor ajunge la Comic Relief și la fundația internațională de caritate a lui J.K. Rowling, Lumos, care vor folosi aceste sume pentru a continua să îmbunătățească și să schimbe vieți – misiune încă mai însemnată și mai uimitoare decât înhățarea în trei secunde și jumătate a smiciului de aur de către Roderick Plumpton, în 1921.

  • Miss Peregrine 5. Divanul păsărilor
    Preț special 35.99 LEI Preț standard 48.00 LEI

    Ransom spune despre sine că îi plac poveştile. Îi place mai ales să le spună, folosindu-se uneori de cuvinte, alteori de imagini. De cele mai multe ori de amândouă.

    A început să scrie în copilărie, pe o veche maşină de scris, o vreme fiind preocupat doar de asta. Apoi, la un Crăciun, a primit cadou un aparat foto şi a devenit obsedat de fotografie. Într-o zi a dat împreună cu prietenii lui peste o cameră video pe jumătate funcţională şi au început să facă filme, cu ei înşişi personaje. De atunci a rămas îndrăgostit de fotografie, cinematografie şi scris.

    A absolvit Kenyon College, unde a studiat literatura şi obţinut o diplomă în literatură engleză.

    După absolvire a urmat cursurile facultăţii de film din cadrul Universităţii South California din Los Angeles.

    Ani buni a lucrat ca scenarist întreţinând în acelaşi timp şi o rubrică online pe mentalfloss.com şi contribuind la apariţia câtorva cărţi pe care aceştia le-au publicat la Harpercollins. De aici până la succes n-a mai fost decât un pas. Quick Book i-au oferit oportunitatea propunându-i o colaborare în urma căreia a apărut titlul Sherlock Holmes Handbook. Dar marele succes avea să-l cunoască odată cu publicarea trilogiei Miss Peregrine apărute integral la Editura Art.

  • Mac B.: Micul spion (1): Mac sub acoperire
    Preț special 25.76 LEI Preț standard 34.34 LEI

    Mac Barnett a scris multe bestselleruri New York Times pentru copii, printre care Extra Yarn, ilustrat de Jon Klassen, care a câștigat în 2013 Caldecott Honor și, în 2012, Horn Book Award, și Battle Bunny, o carte ilustrată, scrisă împreună cu Jon Scieszka declarată bestseller New York Times. Este, de asemenea, autorul seriei de romane de suspans Brixton Brothers.

Filter by
Cumpără acum de la

Categorie

Editura