Literatură

Grilă Listă
Setați descendent

Articolele 1-30 din 12731

  • Tot ce suntem impreuna
    59.99 LEI
    De la autoarea bestsellerului Tot ce nu am fost niciodata. O inima franta nu e sfarsitul, e inceputul. Au trecut trei ani de cand Axel Nguyen i-a sfaramat inima lui Leah Jones intr-un milion de bucati, iar Leah si-a petrecut fiecare moment din acesti trei ani distragandu-si atentia de la dezastrul provocat de Axel. Se preface ca merge mai departe cu Landon, un tip de la universitate, dar nu poate scapa cu adevarat de gandul la Axel decat atunci cand picteaza. Cel putin un lucru bun a iesit din toate astea: visul ei de a-si expune lucrarile se implineste in sfarsit.
  • Cea mai pretioasa marfa
    59.99 LEI
    Au fost odata ca niciodata, intr-o padure imensa, un sarman taietor de lemne si nevasta lui. In jurul lor razboiul face ravagii, iar foamea le este tovarasa de nadejde. Cu toate acestea, in fiecare seara nevasta taietorului de lemne se roaga sa aiba un copil. Intr-un tren care strabate padurea, un tata evreu isi tine in brate gemenii. Sotia lui nu mai are lapte cu care sa-i hraneasca. Sperand sa-i salveze pe amandoi, barbatul isi infasa fetita intr-un sal si o arunca usurel din vagon. In timp ce cauta ceva de-ale gurii, nevasta taietorului de lemne gaseste o bocceluta, o fetita infasata intr-un sal. Stie ca aceasta fetita va fi cautata, dar nu poate sa lase darul acolo: va accepta marfa pretioasa si o va creste ca pe copilul sau... Plasata pe fundalul ororilor Holocaustului si narata cu un lirism specific basmului, Cea mai pretioasa marfa este o fabula profund emotionanta despre familie si izbavire, o poveste care ne aminteste ca omenia poate fi gasita in cele mai inumane locuri.
  • La sapte ani distanta de tine
    59.99 LEI
    Uneori, vine ziua cea mai rea din viata ta, dupa care trebuie sa-ti dai seama cum sa mergi mai departe. Pentru Clementine West, asta inseamna sa se ingroape in munca ei de promovare a cartilor, sa gandeasca practic si sa uite toate prostioarele invatate de la matusa ei, cum ar fi sa traiasca din plin si sa tinteasca luna de pe cer. Clementine ar prefera sa ramana retrasa si sa-si tina inima la adapost. Si exact asta a facut in ultimele sase luni.
  • Dublu autoportret
    49.95 LEI

    În peisajul literaturii române Dublu autoportret este o carte unică în felul ei, o cruciadă a inocenților. Paginile ei pot fi citite ca un jurnal în care stările lăuntrice și descrierile detaliate ale lumii înconjurătoare alternează, ca o reconstituire istorică a Revoluției, atât de necesară unei memorii colective înțesate de ambiguități, ca o meditație asupra istoriei ori, de ce nu, ca un roman de acțiune. La aceasta se adaugă modul inimitabil cu care Varujan Vosganian ne-a obișnuit încă din Cartea șoaptelor de a desluși simboluri și de a le aduce printre noi. Deși evenimentele sunt relatate la persoana întâi, ar fi prea puțin să spunem că e o carte autobiografică. Fiecare dintre cei ce au supraviețuit se va putea regăsi, într-un fel sau altul, printre protagoniști. De fapt, adevăratul personaj este poporul român aflat în căutarea propriului destin. Și poate că, într-o bună zi, se va considera incompletă o istorie a Revoluției române care nu va include în conținutul ei pagini din această carte.

  • Declaraţie individuală
    44.95 LEI

    O investigaţie a fiscului, în cursul căreia îi sunt analizate inclusiv e-mailurile cele mai personale, o determină pe Elfriede Jelinek să-şi treacă în revistă propria viaţă. Pentru prima dată, autoarea scrie despre partea evreiască a familiei sale. Relatări privind destinul rudelor care au fugit din Austria în timpul naziştilor sau care au fost deportate şi omorâte se regăsesc în datele oficiale. În acelaşi timp, investigaţia situaţiei ei financiare o determină să reflecteze la mişcările capitaliste globale. În ce măsură statele continuă să profite şi astăzi de averile evreieşti confiscate? Şi, în contrapartidă, câţi foşti nazişti de frunte au primit compensaţii fără mare vâlvă după 1945? Şi care sunt schemele actuale de evitare a impozitelor sau scandalurile de fraudă gen Cum-Ex, în care a fost implicat, spre exemplu, procesatorul de plăţi Wirecard? Pe cât de autobiografică, pe atât de universală, pe cât de sarcastică, pe atât de inflamată, Declaraţie individuală ne dezvăluie o Elfriede Jelinek care îşi reglează conturile nu doar cu ea însăşi, ci şi cu societatea, care pare mai preocupată de răufăcători decât de victime, urmărind ramificaţiile tranzacţiilor financiare, ce reprezintă unul dintre marile secrete ale economiei moderne.

  • La fel ca mine
    39.95 LEI

    „Stabilitatea este o iluzie care se clatină la primul eșec”, pare să spună o voce încă de la începutul cărții. Însă din perspectiva cui e eșecul: a mea sau a societății? Roman al deformării și al căutării identității, al explorării sinelui și al descoperirii lumii cu și prin ceilalți, La fel ca mine înfățișează povestea Tinei, o tânără care, după ce rămâne fără locul de muncă și fără relația cu Vlad, pornește în drumul a ceea ce pare să fie (re)devenirea sa, reluând legături din trecut și înnodând altele noi. Construit cu o perspectivă narativă ingenioasă ce presupune viraje bruște și amplasat într-un context social complex, romanul induce ideea asumării și acceptării identității întâi față de sine și apoi față de o societate plină de prejudecăți ostile.

  • Plimbări cu câinii
    35.00 LEI

    O bucată de pâine albă fără sare – darul pe care un scriitor bătrân îl face câinilor lui, tată şi fiu, ca un fel de împărtăşanie după ce la cină o discuţie aprinsă a împărţit lumea în două: iubitorii de câini şi cei de pisici. Plimbându-se cu credincioşii lui prieteni pe splendida stradă romană cu lumini pe cale să se stingă la ferestre unde norocul i-a surâs să locuiască, bătrânul scriitor îşi aminteşte cum a ajuns la Roma ca jurnalist entuziast în anii 1960, slujbele mărunte pe care le-a avut pentru a supravieţui, strania lume a cinemaului, boema plină de fum şi de culoare a lumii artistice italiene, cafenelele din Piazza del Popolo, întâlnirile cruciale din Piazza Navona cu fabuloasa ei fântână, zile de vacanţă în Sicilia, un poet trădat, o scriitoare uriaşă care l-a ajutat să publice primul roman şi o viaţă întreagă în mrejele unui oraş care te copleşeşte cu frumuseţea lui. Un oraş de poveste în care prietenii dispar, iubirile se pierd în noapte, iar la sfârşit nu mai rămâne decât aşteptarea.

  • Azilul meu
    34.95 LEI

    În plin Război Rece, doi români fugiți din țară ajung în mijlocul deșertului algerian, unde primesc o misiune importantă: să participe la pregătirea unor teste nucleare subterane desfășurate de armata franceză. Cei doi sunt martori ai unei detonări în timpul căreia o galerie cedează, iar gazele radioactive scapă la suprafață. Pe lângă aspra climă sahariană, românii au de înfruntat și alte pericole. Printre contractorii civili umblă zvonuri ciudate despre experimente care-și propun deschiderea unor găuri de vierme, accesarea unor tuneluri prin timp și spațiu, iar din fascinația pe care o sădesc asemenea teorii în cei prea temerari se pot naște primejdii inimaginabile. Totodată, există oameni care de sute de ani își duc zilele în deșert, iar cultivarea unei relații cordiale cu ei se dovedește a fi o provocare pentru europeni. Deși atât de multe lucruri îi separă, militarii francezi, fugarii români și beduinii arabi găsesc ceva ce-i unește: umanitatea. Vor purta războaie, vor urî, vor face experimente nebunești, dar, pe lângă toate acestea, vor țese și povești de dragoste. Și, orice ar face, își vor căuta neîncetat locul și menirea. Unii dintre ei le vor găsi.

  • M-ai pacalit o data
    49.00 LEI
    Regele incontestabil al suspansului Adevarul urat era mai bun decat o minciuna frumoasa La cateva luni dupa uciderea surorii ei, Maya isi pierde sotul, Joe Burkett, in urma unui jaf armat. Dar la scurta vreme dupa inmormantare, ea il zareste pe barbat intr-o inregistrare video facuta cu o camera ascunsa. De aici, povestea isi intinde radacinile pana in trecutul indepartat al lui Joe si al familei sale bogate, iar Maya descopera un intreg sir de crime ce pateaza numele familiei Burkett si un adevar teribil.
  • Fabuloasa poveste a lui Joshua Perle
    44.00 LEI
    Un fabulos roman de aventuri. Printul mostenitor al unui taram populat de zane si duhuri ajunge sa fie captiv in lumea noastra. O familie de evrei cofetari din Paris il ia sub acoperisul ei pe tanarul aparut de nicaieri in timpul unei furtuni teribile. Joshua nu-si doreste decat sa se intoarca acasa pentru a fi impreuna cu iubirea vietii sale, dar istoria zbuciumata a lumii in care a fost exilat are alte planuri pentru el. Cand si cand, diverse obiecte de pe taramul celalalt se strecoara cine stie cum pana in realitatea aceasta, facandu-l pe Joshua sa-i fie mai tare dor de casa. Ii va ajunge oare o viata intreaga sa gaseasca drumul inapoi? Aceasta este adevarata si fabuloasa poveste a lui Joshua Perle.
  • Sistemrestart
    44.95 LEI

    Personajele din proza scurtă a lui Dragomán (paznic, vizitator, deţinut, prizonier, urmărit sau urmăritor) sunt în general oameni, vii sau morţi, neajutoraţi şi abuzivi, iar în unele cazuri chiar şi îngeri, la fel de mizerabili şi decăzuţi ca oamenii cărora li se arată, şi pe care nu neapărat după aripi îi recunoşti, ci după picioarele cu degete deformate şi bătături, fiindcă „ar fi prea simplu dacă ar zbura, pentru că atunci ar putea să‑şi bage nasul şi în treburi în care n‑ar avea voie s‑o facă, şi astfel totul ar fi prea frumos”. Găsim sisteme, dictaturi, orânduiri posibile, probabile sau aparent reale, deschise şi închise, politice, tehnico-ştiinţifice sau naturale, antrenate într-un insolit joc de-a „trecutul-prezentul-viitorul”. Iar punctele lor slabe devin oportunităţi de scăpare, de eliberare. În spaţiul textelor organizate în jurul unei lumi dictatoriale sau carcerale, adesea doar moartea poate aduce eliberarea. Orânduirile apar şi dispar, se construiesc şi se (auto)distrug, dar întrebarea principală, chinuitoare şi omniprezentă rămâne: ce poate să facă omul în ele sau în afara lor?

  • Nopţile ciumei
    99.00 LEI

    Suntem în aprilie 1900, în Levant, pe insula imaginară Minger, al 29-lea vilaiet al Imperiului Otoman, undeva între Creta și Cipru. Pe fundalul destrămării imperiului, tensiunile dintre grecii ortodocși și turcii musulmani de pe insulă se ascut tot mai tare, întreținute și de valiul Sami Pașa. În aceste condiții, când în Minger izbucnește ciuma, adusă fie de musulmani de la Mecca, fie de greci de la Alexandria, Sultanul Abdülhamit al II-lea își trimite chimistul personal, pe Bonkowski Pașa, cel mai renumit expert în epidemiologie din imperiu, pentru a-i pune capăt. Lucru aproape imposibil când o bună parte dintre musulmani resping carantina și răspândesc zvonul că însuși chimistul catolic ar fi adus ciuma cu el. O crimă sângeroasă zguduie insula, iar pentru descoperirea făptașului, Sultanul, pasionat de povestirile cu Sherlock Holmes, trimite un al doilea specialist, pe blajinul doctor Nuri, însoțit de isteața lui soție, Pakize Sultan, prințesă otomană. Nopțile ciumei este un roman istoric plin de suspans, care tratează cu multă ironie teme extrem de actuale într-un cadru de epocă pitoresc.

  • Sara
    29.95 LEI

    Sara este o carte încântătoare, îndeosebi prin amestecul de realism al detaliilor, ca în naturile moarte ale flamanzilor, şi de fantezie barocă, marquesiană, prin extraordinara calitate artistică a scriiturii.” (Nicolae Manolescu)

  • Berlin (vol. 1). Oras de piatra
    49.00 LEI
    Romanul Oras de piatra este cartea intai din seria Berlin Primul Razboi Mondial aduce schimbari in intreaga lume, iar perioada interbelica, de aparenta acalmie, nu e lipsita de tulburari. Trilogia lui Jason Lutes spune povestea unuia dintre cele mai fascinante orase ale Europei, Berlinul, vazut prin ochii locuitorilor sai.
  • Wellness
    Preț special 47.20 LEI Preț standard 59.00 LEI

    Mai mult decât o poveste de dragoste, romanul epocii noastre.

    Mai pot exista suflete-pereche într-o lume în care nimic nu mai pare definitiv și totul se schimbă rapid? Wellness este o poveste de dragoste modernă în care ne regăsim cu toate temerile și speranțele noastre, o poveste neobișnuit de obișnuită despre un el, o ea și toate provocările unei relații care evoluează permanent și se întinde pe mai bine de două decenii.

    Prinși în ritmul amețitor al lumii moderne, cei doi protagoniști se apropie și se înstrăinează, iar poveștile lor se întrepătrund cu cele ale altor personaje, alcătuind treptat o oglindă în care, dacă privim cu atenție, vom recunoaște chiar lumea în care trăim.

  • Noi suntem acum pe Pamant
    30.00 LEI
    După 30 de ani de la publicarea bestsellerului său revoluţionar, Lumea Sofiei, Jostein Gaarder a revenit la subiectul filosofiei cu o carte de non-ficţiune care tratează despre propria sa filosofie de viaţă. Noi suntem acum pe Pământ abordează teme care variază de la natură, ecologie şi sustenabilitatea planetei la relaţii, religie, îmbătrânire, dragoste, viaţă şi moarte.
  • Ce tare ardea privirea lui Picasso
    38.00 LEI
    Trecută de optzeci și patru de ani, Mado, născută dintr‑un tată suedez și o mamă cameruneză, locuiește la Perpignan și își amintește copilăria ei la Édéa, în Camerun, pe malurile Râului Roșu și Alb, înainte de izbucnirea celui de al Doilea Război Mondial, cu ororile și tulburările sale. Retrăiește plecarea neașteptată în Franța, unde o duce o mamă adoptivă cu nervi fragili. Ajunsă la Perpignan, Mado trebuie să îndure și frigul, și privirile piezișe aruncate metisei triste care, multă vreme, a crezut că mama ei biologică a murit. Céret este locul unde Mado va deveni prietena și sfătuitoarea secretă a mai multor artiști de renume: Picasso, Matisse, Haviland, Chagall, Masson, Dalí…
  • Cum simte domnisoara Smilla zapada
    49.00 LEI
    Smilla Jaspersen este om de știință, specialistă în gheață și zăpadă, și duce o existență singuratică în Copenhaga. Când într‑o zi băiețelul din vecini, Isaia, este descoperit mort, căzut de pe acoperișul unei clădiri, Smilla cercetează urmele lăsate de copil pe suprafața acoperită de zăpadă și este convinsă că nu este vorba de un accident, așa cum declară poliția, ci de o crimă. Mai mult, știe că Isaia avea teamă de înălțimi și n‑ar fi urcat pe acel acoperiș dacă n‑ar fi fost urmărit. Smilla începe o investigație pe cont propriu care îi pune viața în primejdie, dar în cele din urmă va afla adevărul care îi confirmă ceea ce citise în urmele din zăpadă.
  • Luntrea lui Caron
    75.00 LEI

    Manuscrisul romanului Luntrea lui Caron a fost ţinut ascuns până în 1990, când a fost publicat pentru prima oară, la aproape trei decenii de la moartea lui Lucian Blaga. Ediţia integrală avea să apară opt ani mai târziu. Autorul şi-a dedicat ultimii ani din viaţă rescrierii şi completării a ceea ce avea să fie un roman cu elemente autobiografice. Dincolo de cele două poveşti de dragoste, dincolo de proza deopotrivă memorialistică şi lirică, transpare mărturia scindării şi a descompunerii de care începuse să sufere lumea intelectuală românească imediat după încheierea celui de-al Doilea Război Mondial. Poate cel mai pregnant se desprinde convingerea că nici dragostea, nici erotismul, nici refugiul în reflecţie nu mai pot asigura salvarea din faţa valului de întuneric ce se anunţa. Salvează, provizoriu, doar sporadicele evadări în poezie, în contemplare şi în senzualitate.

  • Casa ușilor
    55.00 LEI

    Un roman fascinant, bazat pe evenimente reale, Casa ușilor urmărește liniile de falie ale rasei, genului, sexualității și puterii în vremea imperiului și analizează în profunzime natura complicată a iubirii și prieteniei.

  • Recviem pentru Est
    45.00 LEI
    Recviem pentru Est este un roman extraordinar, profund emoționant, care urmărește ascensiunea și căderea comunismului prin impactul acestuia asupra a trei generații dintr‑o familie: bunicul naratorului, care a dezertat din Armata Roșie în perioada haotică de după Revoluția din 1917; tatăl său, care a supraviețuit pe frontul de est în cel de‑al Doilea Război Mondial, dar a fost ucis împreună cu soția într‑una dintre epurările lui Stalin; și naratorul însuși – medic militar în armata sovietică, recrutat de KGB. După căderea comunismului, naratorul descoperă că iubita sa dispărută a fost trădată de un agent dublu și ia avionul spre Florida, hotărât să se răzbune. Cartea este un portret tulburător al suferinței provocate în numele politicii, dar și o celebrare a decenței, compasiunii și curajului oamenilor obișnuiți.
  • Rătăcitorul
    55.00 LEI

    Unul visează să-și întemeieze o familie.
    Celălalt a fugit, rupând toate legăturile.
    Se întâlnesc pe o insulă, în mijlocul Oceanului Indian, și, cu toate că nu-și dezvăluie secretele, se împrietenesc. Când primul decide să se întoarcă în Franța, al doilea îi adresează o rugăminte ciudată: să se ducă la Saint-Malo și să-i trimită vești despre cea pe care a abandonat-o cu șapte ani înainte, fără să lase nicio urmă...

  • Casa Matrionei
    30.00 LEI
    Casa Matrionei, una dintre cele mai frumoase şi mai emoţionante proze ale lui Soljenițîn, este povestea unui profesor de matematică exilat în propria patrie, care porneşte în căutarea Rusiei profunde, idealizate, acea Rusie încă pătrunsă de fiorul creştin pe care regimul stalinist n‑a reuşit să‑l înăbuşe. La capătul călătoriei sale, profesorul găseşte adăpost în izba Matrionei, o femeie simplă, graţie căreia descoperim noi faţete ale sufletului slav, atât de drag autorului.
  • Toamna la Pekin
    40.01 LEI
    Povestea din Toamnă la Pekin are loc într-un deșert imaginar numit Exopotamia, unde începe construirea unei căi ferate care nu duce nicăieri. Cu amestecul de insolit, umor și fantezie tipic pentru scriitura sa, Vian construiește o poveste populată de personaje mai mult sau mai puțin excentrice.
  • Dormitorul parintilor
    30.00 LEI
    Dormitorul părinților este o zonă tenebroasă, plină de mistere și, deși nu este interzis, copiii nu au niciodată curaj să intre acolo. Pe bună dreptate, poate, pentru că atunci când, în final, pășește dincolo de pragul tulburător, protagonistul va descoperi (sau va crea) o dramă care va spulbera firavele sale speranțe de viitor. Un portret intim al unei familii fără șanse, al unor vieți dureros de singuratice în ciuda traiului în comun. .
  • Ultima calatorie catre Key West
    40.01 LEI
    De la autoarea bestsellerului Să ne vedem cu bine în Havana, roman ales în clubul de carte al lui Reese Witherspoon În 1935, destinele a trei femei sunt transformate pentru totdeauna când unul dintre cele mai puternice uragane din istorie se năpusteşte spre Florida Keys, în noul roman captivant semnat de Chanel Cleeton, autoare de bestselleruri intrate în topul New York Times.
  • Fata care inalta zmeie
    30.00 LEI
    O femeie care fuge de trecut, o tânără care se luptă să schimbe prezentul, o fetiță care visează la un viitor mai bun. Trei vieți legate de destin. După tragedia care i‑a dat viața peste cap, Léna decide să lase totul în urmă. Ea pornește într‑o călătorie în India, de‑a lungul Golfului Bengal, pentru a încerca să‑și refacă viața. Bântuită de fantomele trecutului, singurul ei răgaz vine în zori, când merge să înoate în Oceanul Indian. În fiecare dimineață, pe plaja pustie, vede o fetiță care se joacă cu un zmeu.
  • Nu plange pentru mine
    54.00 LEI
    Lectura perfectă pentru fanii scriitoarelor Lucinda Riley, Victoria Hislop și Santa Montefiore ”Din câte-mi aduc aminte, povestea a început în zori, pe paisprezece septembrie 1943...”
  • O caut pe Jane
    50.00 LEI
    Trei femei pe care le unesc o scrisoare demult rătăcită, iubirea unei mame și o rețea secretă de femei care luptă pentru dreptul de a alege – povestea e inspirată din fapte reale. ”Un roman minunat scris despre alegerile pe care le facem cu toții și despre unde ne conduc ele.” — KRISTIN HARMEL
Filter by

Categorie

Voce audiobook

Preț

Editura