Roman istoric

Grilă Listă
Setați descendent

Articolele 1-30 din 186

  • Catedrala marii
    Preț special 44.25 LEI Preț standard 59.00 LEI

    In secolul al XIV-lea, pe cand Barcelona este un oras aflat in plina ascensiune, cei care traiesc in Ribera, o mahala simpla de pescari, hotarasc sa ridice templul cel mai maret inchinat vreodata Fecioarei Maria, Santa Maria del Mar, Sfanta Maria a Marii.

    In paralel se desfasoara povestea vietii tanarului Arnau, un serb care fuge de pe pamanturile lordului sau si se refugiaza in Barcelona, devenind un om liber si bogat. Dar, atragand invidia unui grup de aristocrati, va ajunge in cele din urma in mainile Inchizitiei.

    Din aceasta lume marcata de intoleranta religioasa, ambitii materiale si diferente sociale se urzeste o intriga plina de suspans, violenta si pasiune care recreeaza clarobscurul perioadei feudale.

  • Războiul lui Courtney
    Preț special 44.25 LEI Preț standard 59.00 LEI

    Despărţiţi de război, Saffron Courtney şi Gerhard von Meerback sunt la mii de kilometri distanţă unul de celălalt, amândoi străduindu-se să-şi salveze vieţile.

    Gerhard – în ciuda obiecţiilor sale faţă de regimul nazist – luptă pentru patrie, sperând să elibereze într-o zi Germania de Hitler şi acoliţii săi. Dar când unitatea lui e azvârlită în iadul Bătăliei de la Stalingrad, ştie că şansele de supravieţuire se reduc de la o zi la alta.

    Între timp Saffron – recrutată de şeful Operaţiilor Speciale şi trimisă în Belgia aflată sub ocupaţie germană ca să descopere cum au reuşit naziştii să se infiltreze în reţeaua lor – se pomeneşte curând urmărită ea însăşi de cel mai nemilos expert în spionaj al Germaniei.

    Puşi în faţa unui rău care le depăşeşte cele mai groaznice închipuiri, îndrăgostiţii trebuie să facă, fiecare la rândul său, cea mai grea alegere cu putinţă: să se sacrifice, sau să facă tot ce e nevoie pentru a supravieţui, sperând că într-o zi se vor putea reîntâlni.

    Războiul lui Courtney este un roman istoric de aventuri, despre curaj, trădare şi iubire nepieritoare, care îl transportă pe cititor chiar în miezul unei lumi răvăşite de război, semnat de Wilbur Smith, unul dintre cei mai buni şi mai iubiţi autori ai secolului.

  • O lume fara sfarsit (seria Kingsbridge, partea a II-a)
    Preț special 66.00 LEI Preț standard 88.00 LEI
    In 1989, Ken Follett uluia lumea literara cu Stalpii pamantului, un roman tulburator a carui actiune se petrecea in Anglia secolului al XII-lea si avea in prim-plan constructia unei catedrale, dar si vietile barbatilor, femeilor si copiilor pe care aceasta urma sa le schimbe pentru totdeauna. Criticii au fost de-a dreptul coplesiti, iar, de atunci incoace, cititorii au sperat ca vor avea parte de o continuare. In sfarsit, aceasta a sosit... La doua secole dupa ce locuitorii din Kingsbridge au terminat constructia superbei lor catedrale gotice, patru copii ajung sa fie martorii unei crime petrecute in inima padurii... un eveniment care le va marca si conditiona vietile adulte in moduri pe cat de imprevizibile, pe atat de dramatice. O poveste despre ambitie, iubire, lacomie si razbunare, de un realism cutremurator.
  • Aquitania
    Preț special 48.75 LEI Preț standard 65.00 LEI
    Suntem în anul 1137. Ducele de Aquitania este ucis la Compostela, iar poveștile despre moartea lui tulbură spiritele. Se zvonește că ar fi fost otrăvit, unii spun că ar fi avut un sfârșit îngrozitor, pricinuit de o tortură barbară care a lăsat în urmă un trup mutilat. Măcinată de neliniștea ce învăluie soarta tragică a tatălui ei, încercând să dezlege misterul, dar și să răzbune moartea acestuia, tânăra Eleanor se căsătorește cu fiul celui pe care-l consideră vinovat de asasinatul care i-a marcat viața, regele Ludovic al VI-lea. Aventura acestei căsătorii îi poartă pe cei doi pe drumurile Franței, printre incesturi și trădări, prin capriciile unui destin care îi apropie mai mult decât s-ar fi așteptat. Un roman tulburător, un thriller istoric captivant, Aquitania traversează un secol de răzbunări, intrigi și bătălii, gravitând în jurul a trei personaje care vor făuri ceea ce mai târziu se va numi Europa.
  • Moașa de la Auschwitz
    Preț special 43.12 LEI Preț standard 57.50 LEI
    Un roman extraordinar si absolut sfasietor despre Al Doilea Razboi Mondial si despre curajul si hotararea unei femei de a aduce viata si speranta intr-o lume destramata. Fanii unor carti precum Tatuatorul de la Auschwitz, Reteaua Alice si Privighetoarea vor fi fascinati.
  • Chiajna din Casa Muşatinilor
    Preț special 66.75 LEI Preț standard 89.00 LEI
    Cărțile Simonei Antonescu împrospătează, printr-o scriitură modernă, bestsellerul cu tematică istorică. Un epic tensionat, savuroase descrieri de epocă, personaje cu halou mitologic. De astă dată, autoarea o reabilitează pe Doamna Chiajna, cea mai importantă personalitate feminină a Evului Mediu românesc...
  • Armele luminii
    Preț special 73.50 LEI Preț standard 98.00 LEI
    Acest al cincilea roman din seria Stalpii Pamantului, a carui actiune este plasata in timpul Revolutiei Industriale, incheie o serie mai ampla de opt volume ce cuprinde cu maiestrie o istorie a ultimilor o mie de ani ai civilizatiei occidentale... Actiunea romanului incepe in universul imaginar Kingsbridge la sfarsitul secolului al 18-lea. Povestea se rezuma in jurul unui grup de familii legate intre ele, ale caror vieti sunt date peste cap de noua era a masinariilor. Personajele lui Follett sunt implicate in revolte si greve si se opun cu violenta in fata recrutarii obligatorie in armata.
  • Strigăt de razboi
    Preț special 48.75 LEI Preț standard 65.00 LEI
    Poate dragostea să depășească orice obstacol, chiar dacă acesta este războiul, Al Doilea Război Mondial? Un nou volum captivant, care continuă povestea deja celebrei familii Courtney, vă va purta din Africa în Anglia și Germania, prin intermediul lui Saffron și al lui Gerhard, doi tineri idealiști care visează la propria lor poveste de dragoste, deși sunt în tabere opuse pe câmpul de luptă.
  • Grădinile luminii
    Preț special 26.22 LEI Preț standard 34.95 LEI
    Folosim adesea termenul „maniheism”, dar oare cât ştim despre cel de la care provine? Dedicat istoriei lui Mani, romanul „Grădinile luminii” evocă parcursul unui personaj uitat, care a fost pictor, medic şi filozof în Mesopotamia sasanizilor şi care a oferit, în secolul al III-lea d.H., o viziune profund umanistă şi îndrăzneaţă asupra lumii. Credinţa propovăduită de acest gânditor fascinant încearcă să le înglobeze pe toate celelalte, proclamând existenţa unui Dumnezeu unic, în numele căruia Mani pledează pentru dreptatea universală, abolirea castelor şi, mai presus de orice, toleranţă. Numit de chinezi „Buddha al Luminii”, iar de egipteni „apostolul lui Iisus”, Mani a fost urmat de numeroşi adepţi, dar şi prigonit pe măsură şi a avut parte de un sfârşit de martir. Să nu uităm că de la maniheişti se reclamă, o mie de ani mai târziu, catarii, albigensii, bogomilii, văzuţi ca sectari şi prigoniţi cu înverşunare şi mai ales cu ură, o ură religioasă care şi astăzi, sub alte întruchipări, face atâtea victime…
  • Povestea familiei Heiké
    Preț special 37.46 LEI Preț standard 49.95 LEI

    Eiji Yoshikawa schiţează în „Povestea familiei Heiké” tabloul unei Curţi Imperiale japoneze măcinate de războaie, intrigi şi poveşti secrete de iubire. La şaptesprezece ani, războinicul Kiyomori din clanul Heiké e un flăcău uşuratic, sărac şi flămând. La aproape cincizeci de ani a devenit deja căpetenia clanului, tatăl împărătesei şi faima întregului Kyoto. Cartea spune povestea vieţii lui, urzită în mijlocul poveştii celei mari, a curgerii timpului. Eiji Yoshikawa transpune în cheie modernă o celebră legendă japoneză, atmosfera exotică, forţa narativă, descrierile minuţioase şi poeticitatea limbajului cucerind cititorul contemporan şi oferindu-i, totodată, o fermecătoare lecţie de cultură şi istorie a Ţării Soarelui-Răsare.

  • Fata in rochie vargata
    Preț special 44.99 LEI Preț standard 59.99 LEI
    A refuzat sa isi piarda speranta. A avut curajul sa se indragosteasca Bazat pe o poveste adevarata, acest roman tulburator, dar plin de speranta, arata ca dragostea se poate infiripa oriunde si poate invinge orice obstacol. Cartea lui Ellie Midwood va va reda increderea in umanitate si va va face sa va pastrati speranta chiar si in clipele ce par complet deznadajduite. Anul 1942. Helena coboara din trenul de vite pe rampa inghetata de la Auschwitz. Are douazeci si patru de ore ca sa supravietuiasca. Pentru ca este programata sa mearga a doua zi la camera de gazare, nici macar nu i se tatueaza un numar de detinut. In timp ce ninsoarea cade in jurul ei, Helena tremura din toate incheieturile, de frig si de frica, stiind ca a fost condamnata la moarte fara sa aiba nici o vina, fara sa fi comis nici o crima. Cand un ofiter SS vine la ea si o trage din multime, impreuna cu alte cateva femei, Helena se teme de ce e mai rau. Dar barbatul le informeaza ca este ziua unuia dintre gardieni si le ordona sa cante si sa danseze, ca sa intretina atmosfera. In cazarma SS, aerul este sufocant, incarcat de fumul gros de tigara si de conversatiile zgomotoase. Dupa ce canta in cinstea sarbatoritului, Franz, acesta vine la ea si ii da o felie de tort pe un servetel - prima oara dupa zile intregi cand tanara primeste ceva de mancare. Gardianul ordona pe loc ca viata Helenei sa fie crutata, schimbandu-i astfel pentru totdeauna soarta.
  • Pandora
    Preț special 44.99 LEI Preț standard 59.99 LEI

    BESTSELLER THE SUNDAY TIMES

    Finalist al LUCY CAVENDISH FICTION PRIZE & LE BATH NOVEL PRIZE

    Un roman istoric tulburător în care descoperirea unor misterioase antichități grecești pune în mișcare conspirații, revelații și povești de dragoste.

    În Londra sfârșitului de secol al XVIII-lea, Dora Blake, o tânără care își dorește să devină bijutier, locuiește cu unchiul său deasupra unui magazin de antichități cândva faimos, pe care l-au administrat pe vremuri părinții ei, acum decedați. Descoperirea unui vas grecesc vechi de milenii, pe care unchiul ei îl ținea încuiat în pivniță, îi stârnește fetei curiozitatea. Încercând să dezlege misterul, ea îi va cere ajutorul lui Edward Lawrence, un tânăr care acceptă să i se alăture, sperând că studierea prețiosului obiect îl va ajuta să fie primit în Societatea Anticarilor.

    Însă descoperirile lui Edward o vor face pe Dora să pună sub semnul întrebării tot ceea ce credea că știe despre ea însăși și despre istoria familiei sale. Pe măsură ce tot mai multe adevăruri cutremurătoare ies la iveală, Dora ajunge să privească viitorul cu alți ochi.

    O poveste despre mit și secrete, trădare și mister, destin și speranță, „Pandora” este un roman istoric la fel de captivant și evocator ca „Șarpele din Essex” sau „Cântul lui Ahile”.

  • A fost odată în Carpatia (vol. 2): Întoarcerea acasă
    Preț special 52.50 LEI Preț standard 70.00 LEI

    Ilustrațiile de pe coperta desfășurată: The Golden Woods și The Little Croft, tablouri de Joe Gilronan

    Ilustrații interior: Radu-Călin Solovăstru

    Orizontul mitic protector, destinele personajelor principale, patru băieți și o fată, atributul interculturalității într-un secol destinat globalizării, invitația de a ne cunoaște trecutul pentru a ne putea prețui mai bine prezentul și a ne proiecta într-o lumină plină de speranță viitorul, precum și stilistica inconfundabilă m-au făcut să cred că autorul practică farmacologia nu doar pe oameni, ci și pe cuvinte. Nimic în plus, nimic în minus. Exact atât cât trebuie. (ALINA HUCAI)

    O carte pe care orice familie de români ar trebui să o aibă în bibliotecă. Așteptăm traducerea ei în engleză, tocmai pentru ca oricine să aibă acces la ea. Va fi, în acest fel, o excelentă carte de vizită pentru România – cu tot ceea ce reprezintă țara noastră. Pentru români, seria A fost odată în Carpatia marchează conștiința apartenenței, trasând identitatea poporului. Fiind totodată un roman de introspecție, românilor cititori li se dă șansa de a afla cine sunt ei cu adevărat. (MIHAELA MUREȘAN)

  • Ucenicul lui Goya
    Preț special 35.99 LEI Preț standard 48.00 LEI

    Madrid, 1791. Arta înflorește sub privirile atente ale Inchiziției. Manuèl Alvèra este ales de Goya însuși să-i devină ucenic. În același timp, în oraș sunt descoperite mai multe cadavre – artiști celebri uciși prin același modus operandi. Madridul e cuprins de freamăt și, în timp ce întâmplările sunt puse pe seama păcatului trufiei săvârșit de pictori, Manuèl bănuiește că în spatele acestor crime se află chiar Goya. Studiind opera maestrului său pentru a-i imita geniul, tânărul ucenic descoperă un secret cumplit și devine deopotrivă victimă și complice într-o țesătură de intrigi și minciuni elaborate, care îi vor pune sub semnul întrebării întreaga viață.

    „Povestea celebrului artist Francisco de Goya se împletește cu măiestrie cu enigme tulburătoare. Autoarea ne oferă un thriller uluitor, în care vinovatul crimelor odioase comise la Madrid în 1791 nu este deloc ușor de identificat.” (Thriller Nord)

  • Un loc numit libertate
    Preț special 21.00 LEI Preț standard 27.99 LEI
    Epuizat din stoc
    Un roman al libertatii si al revolutiei extraordinar de convingator, un savuros amestec de istorie, dragoste si aventura transatlantica. Povestea - clocotitoare, alerta si pacatosi, pe care destinul ii arunca intr-o lupta care le va schimba vietile pentru totdeauna.
  • Mikael Karvajalka
    Preț special 29.97 LEI Preț standard 39.95 LEI
    Acţiunea romanului Mikael Karvajalka este plasată în secolul al XVI‑lea, marcat de procesele Inchiziţiei, de războaiele lui Carol al V‑lea şi de apariţia protestantismului. Tânărul Mikael pleacă să studieze la Paris împreună cu prietenul său Antti Kallenpoika, fierarul care mai apoi îl va însoţi peste tot. Din aventură în aventură, străbate o Europă sfâşiată de conflicte politice, sociale şi religioase. Ajuns în inima unei păduri germane, Mikael întâlneşte o „vindecătoare”, care îl va vrăji definitiv. Dar suntem în anul 1520, când nimic nu mişcă fără ştirea Vaticanului, iar tânărului îi va fi dat să descopere chipul cel mai crud al Bisericii. Dezgustat de metodele barbare ale Romei, Mikael se alătură ţăranilor germani răsculaţi, îl cunoaşte pe Martin Luther şi asistă, în calitate de martor privilegiat al istoriei, la naşterea creştinismului protestant.
  • Claudius Zeul
    Preț special 59.25 LEI Preț standard 79.00 LEI
    CLAUDIUS ZEUL şi soţia sa, Messalina Domnia zbuciumată a lui Tiberius Claudius Cezar, Împăratul Romanilor (născut în anul 10 î.H., mort în anul 54 d.H.), spusă de el însuşi; încă şi uciderea sa de mâinile cunoscutei Agrippina (mama Împăratului Nero) şi zeificarea ce a urmat, spuse de alţii. Claudius a supraviețuit intrigilor criminale ale predecesorilor săi, devenind, fără voie, Împărat. În acest al doilea volum al dipticului său istoric, Robert Graves spune povestea domniei surprinzător de eficiente a lui Claudius: a cultivat loialitatea armatei și a plebei, reparând stricăciunile lui Caligula; a construit o relație de durată cu Irod Agrippa; a invadat Britannia. Însă paranoia născută din puterea absolută și infidelitățile mult mai tinerei sale soții Messalina fac ca soarta să nu-i surâdă până la capăt. În cea de-a doua parte a autobiografiei ficționalizate, Robert Graves aduce la viață cea mai scandaloasă și violentă perioadă din istoria antică.
  • Lacrimile zeitei maorilor (trilogia Kauri, vol. 3)
    Preț special 52.50 LEI Preț standard 70.00 LEI

    Trilogia epică Kauri a lui Sarah Lark ajunge la un final grandios într-o poveste despre curaj, rezistență și solidaritate feminină. Zorii secolului XX aduc schimbări în Noua Zeelandă și noi oportunități pentru femeile curajoase. Atamarie Turei devine prima femeie studentă la Facultatea de Inginerie din Cantebury. Buna ei prietenă Roberta Fence tocmai a terminat medicina și se pregătește să plece în Africa de Sud, alături de seducătorul medic Kevin Drury, pentru a lucra în lagărele borilor. Într-o deplasare pe teren Atamarie îl cunoaște pe Richard Pearse, care îi împărtășește pasiunea pentru aviație. Dar Atamarie, pe jumătate maori, este respinsă de comunitatea conservatoare de fermieri din care provine Richard, ceea ce o obligă să meargă un pas mai departe pentru a se elibera. Căutând să-și echilibreze ambiția cu spiritualitatea strămoșilor ei, Atamarie își face visurile să prindă zbor.

  • Fata care a evadat de la Auschwitz
    Preț special 37.50 LEI Preț standard 49.99 LEI

    Nimeni nu scapă cu viață de la Auschwitz. Mala, deținuta cu numărul 19880, a înțeles acest lucru de când a coborât din trenul de vite cu care a fost adusă și a pășit pe porțile iadului. Ca mesageră și interpretă pentru SS, ea se folosește de statutul ei privilegiat în lagăr pentru a salva cât mai multe vieți cu putință, ducându-le pe furiș câte o bucată de pâine celor disperați de foame. Edward − deținutul cu numărul 531 − este unul dintre veteranii lagărului. Deși arată ca toți ceilalți, cu capul ras și uniforma sa vărgată, Edek este, în secret, unul dintre membrii mișcării de rezistență. Și are un plan de evadare.

    Amândoi sunt închiși pentru simplul păcat de a exista. Dar când se întâlnesc, umbrele întunecate ale Auschwitz-ului sunt luminate de un licăr de speranță. Edward o convinge pe Mala că imposibilul poate deveni posibil. O face să creadă că, deși sunt înconjurați de un gard electric, deși mitralierele sunt ațintite asupra lor din nesfârșitele turnuri de pază, iar reflectoarele scrutează fiecare petic de teren, pot scăpa totuși din lagărul de exterminare. Își fac unul altuia o promisiune solemnă – vor evada împreună sau vor muri împreună. Ceea ce urmează reprezintă una dintre cele mai impresionante povești de dragoste din toate timpurile...

    Milioane de oameni au intrat pe porțile Auschwitz-ului, dar ea a fost prima femeie care a reușit să evadeze din acel infern. Fata care a evadat de la Auschwitz spune povestea adevărată, tulburătoare a Malei Zimetbaum, al cărei eroism nu va fi nicicând uitat și al cărei destin tragic a schimbat cursul istoriei...

  • Oglinda si lumina
    Preț special 74.93 LEI Preț standard 99.90 LEI

    Anglia, mai 1536. Anne Boleyn a murit decapitată de un călău adus anume din Franța. În timp ce rămășițele ei sunt deja sortite uitării, Thomas Cromwell sărbătorește cu învingătorii. Fiul fierarului din Putney iese întărit din baia de sânge din acea primăvară, continuându-şi ascensiunea spre putere și înavuțire, pe când formidabilul lui stăpân, Henric al VIII-lea, se bucură de o fericire conjugală efemeră cu a treia sa regină, Jane Seymour.

    Cromwell nu se poate bizui decât pe inteligența lui; nu are sprijinul vreunei mari familii și nici o armată privată. Deși Anglia este pradă unei răscoale violente, trădătorii complotează în străinătate și amenințarea unei invazii pare iminentă, toate acestea punând la grea încercare domnia lui Henric, imaginația fecundă a lui Cromwell vede o nouă țară în oglinda viitorului. E însă posibil ca o națiune – sau o persoană – să se descotorosească de trecut ca de o piele? Oare morții ies tot timpul din morminte? „Ce vei face când regele se va întoarce împotriva ta?“, îl întreabă ambasadorul spaniol pe Cromwell.

  • Prințesa statornică
    Preț special 26.22 LEI Preț standard 34.95 LEI

    E cunoscută drept soţia stearpă a unui rege puternic, dar în spatele acestei imagini se ascunde o poveste fascinantă. Katherine de Aragon este Infanta Spaniei, născută din stirpe de războinici, din părinţi cu sânge nobil. La nici patru ani e făgăduită Prinţului de Wales, Arthur Tudor, şi crescută ca viitoare Regină a Angliei. Nu are nici o îndoială că soarta o va duce la curtea unei ţări de la capătul lumii, o ţară rece şi uitată de Dumnezeu. Arthur este încă un copil când se întâlnesc, obiceiurile noii ei lumi sunt aspre, mâncarea e ciudată, ca şi oamenii, care o privesc cu răceală. Încet-încet îşi uită temerile şi viaţa devine mai uşoară; însă Arthur moare de timpuriu şi Katherine se trezeşte din nou în voia sorţii. Visul ei de a conduce un regat se întunecă iar. Salvarea va veni de la Henric, răsfăţatul şi mai tânărul frate al lui Arthur, cu care Katherine se va căsători. Curtea regală se împotriveşte, părinţii îi sunt prea puţin de ajutor, însă Katherine nu-şi dezminte stirpea războinică: va face orice să-şi împlinească visul, va minţi dacă va fi nevoie şi va muri minţind, dar va fi soţia viitorului Henric al VIII-lea şi Regina Angliei.

  • Portretul dorit
    Preț special 33.76 LEI Preț standard 45.00 LEI

    Între 1939 și 1943, naziștii au jefuit toate picturile cunoscute ale lui Leonardo da Vinci. PORTRETUL DORIT este povestea celui mai infam dintre acestea – lucrarea lui da Vinci, Dama cu hermină.
    Povestea, un captivant roman istoric a cărui acțiune se petrece în două epoci diferite, prezintă, îmbinându-le cu măiestrie, viețile celor patru personaje principale: cea a amantei din secolul al XV-lea, subiectul picturii; a pictorului său – da Vinci; a femeii curator de artă care joacă, fără să vrea, un rol în furtul operei de artă; și a unui soldat
    american, înregimentat în așa-numita echipă „Oamenii monumentelor", care ajută la recuperarea faimoasei creații.
    Romanul vine la momentul potrivit, întrucât lucrarea lui da Vinci, Dama cu hermină, a fost recent returnată proprietarului său de dinaintea celui de al Doilea Război Mondial și a fost expusă, pentru prima dată, la Muzeul Național din Cracovia.

  • V2
    Preț special 37.42 LEI Preț standard 49.90 LEI

    Rudi Graf a visat toată viața să trimită rachete pe Lună, dar s-a trezit racolat în programul profesorului nazist Wernher von Braun, care lansa rachete V2 asupra Londrei. Mai mult inginer decât soldat, Graf face eforturi supraomenenști să nu se abată de la linia partidului, pe măsură ce SS-ul preia controlul operațiunilor. Când printre militarii germani încep să circule zvonuri despre un trădător, el intră direct pe lista scurtă a suspecților.

    La rândul ei, Kay Caton-Walsh, o tânără agentă de informații britanică, încearcă să ducă o viață cât mai normală prin vicisitudinile războiului. După ce este surprinsă, împreună cu amantul ei, ofițer de aviație, de explozia unei rachete V2, Kay se oferă voluntară pentru o misiune în Belgia proaspăt eliberată. Înarmate cu o riglă de calcul și câteva ecuații, Kay și colegele ei speră să localizeze și să distrugă bazele de lansare ale rachetelor nemțești. Între liniile mișcătoare ale frontului, nu-i va fi ușor să distingă prietenul de dușman.

    Numărul englezilor uciși în bombardamente nu încetează să crească, iar cele două personaje centrale trăiesc sub spectrul campaniei germane cu rachete V2, menită să îngenuncheze Anglia. Sub loviturile destinului, traiectoriile lui Graf și Kay nu pot conduce decât la coliziune.

    „Captivant... Harris aduce trecutul la viață schițând personalități puternice și intrigi subtile. Un regal pentru pasionații de ficțiune istorică de calitate.“ Publishers Weekly

    „O capodoperă de ficțiune istorică... Romanul combină detalii tehnice fascinante cu drame personale care evidențiază ambiguitatea condiției umane de ambele părți ale frontului.“ Booklist

  • Violonista de la Auschwitz
    Preț special 37.42 LEI Preț standard 49.90 LEI

    La Auschwitz, fiecare zi este o luptă pentru supraviețuire. Alma este deținuta cu numărul 50381, număr tatuat cu cerneală albastră pe pielea ei. Este înghesuită laolaltă cu zeci de mii de alți prizonieri, separată de cei pe care-i iubește și azvârlită într-un labirint de sârmă ghimpată. Aici, în fiecare zi, oamenii dispar și nimeni nu-i va mai vedea vreodată. Tragedia pe care o trăiește acum este la ani-lumină de viața pe care o ducea înainte. Violonistă de renume, Alma fascina publicul cu reprezentațiile ei. Dar când naziștii au luat cu asalt Europa, nici talentul și nici reputația ei nu au reușit s-o salveze... Atunci când șefa lagărului pentru femei o numește pe Alma în fruntea orchestrei feminine, care trebuia să susțină concerte pentru ofițerii naziști de rang înalt, precum și să-i însoțească în acordurile muzicii pe prizonierii care mergeau spre muncă silnică, Alma refuză inițial să joace acest rol ingrat. Curând însă se răzgândește, când își dă seama ce putere ar dobândi astfel: aceea de a salva multe tinere din gherele morții și de a obține rații suplimentare de mâncare pentru deținutele înfometate.

    Așa ajunge Alma să-l cunoască pe Miklós, un talentat pianist maghiar. Și în mijlocul deznădejdii, cei doi reușesc să găsească împreună o rază de fericire, grație repetițiilor comune, a biletelor secrete și a concertelor pe care le susțin unul lângă altul – în timp ce se roagă ca, într-o bună zi, tot acel calvar să ia sfârșit. Dar la Auschwitz, moartea plutește în aer, iar suferința este unica certitudine... Va putea supraviețui dragostea lor într-un asemenea loc lipsit de speranță?

    Inspirat dintr-o poveste adevărată, romanul Violonista de la Auschwitz prezintă istoria uneia dintre cele mai neînfricate și memorabile eroine. Prin curajul ei, Alma Rosé a salvat numeroase vieți, redându-le speranța celor care uitaseră până și sensul ei...

  • Și a fost seară, și a fost dimineață
    Preț special 55.49 LEI Preț standard 73.99 LEI

    Anul 997. Anglia este atacată de normanzi și de vikingi. Cei aflați la putere împart dreptatea după voința lor, fără să le pese de oamenii de rând și deseori în conflict cu regele. În aceste vremuri tulburi, se împletesc viețile a trei personaje: un tânăr constructor de ambarcațiuni, a cărui casă este atacată de vikingi, iar el este forțat să ia viața de la capăt... O nobilă normandă care se căsătorește din dragoste și-și urmează soțul peste mare, însă, în această lume angajată într-o luptă brutală pentru putere, constată că un singur pas greșit i-ar putea fi fatal... Un călugăr care visează să-și transforme umila abație într-un centru de învățare admirat în toată Europa. Și fiecare intră într-un conflict periculos cu un episcop isteț și nemilos, care va face orice pentru a-și spori averea și puterea.

  • Pan Wołodyjowski
    Preț special 33.72 LEI Preț standard 44.95 LEI

    Henryk Sienkiewicz (1846-1916) este unul dintre cei mai cunoscuţi prozatori polonezi. Şi-a făcut studiile la Universitatea Imperială din Varşovia, urmând mai întâi Facultatea de Medicină, apoi pe cea de Drept şi în cele din urmă transferându-se la Institutul de Filologie şi Istorie, unde şi-a descoperit pasiunea pentru limba polonă veche. Din această perioadă datează primele încercări literare. A publicat primul roman în 1872, în foileton, în revista Wieniec. A colaborat la revista Wieniec, la Gazeta Polska şi la alte publicaţii, construindu-şi o carieră jurnalistică de succes. A scris numeroase romane şi nuvele care s-au bucurat de aprecierea publicului şi de elogiul criticii. Dintre acestea amintim: trilogia istorică ce cuprinde romanele Prin foc şi sabie (1884), Potopul (1886) şi Pan Wołodyjowski (1888), Fără ideal (1891), Familia Połaniecki (1895), Quo Vadis (1896), Cavalerii teutoni (1900), Pe câmp de glorie (1906), Convulsii (1910), Prin pustiu şi junglă (1912). În 1905 i s-a decernat Premiul Nobel pentru Literatură. Romanele sale au fost traduse în numeroase limbi şi ecranizate în repetate rânduri.

  • Surorile din Rezistenta
    Preț special 33.67 LEI Preț standard 44.90 LEI
    Publicat pe 8 iunie 2021, romanul Surorile din Rezistență a devenit deja bestseller international în SUA, UK și Australia. Pasionații genului vor fi încântați de stilul alert, captivant și romanțios al Christinei Wells. „Spectaculoasă ca o rochie Dior! Surorile din Rezistență este povestea fascinantă a două surori care lucrează cu Catherine Dior și Rezistența franceză în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Cu un amestec captivant de modă, pasiune, eroism și dragoste, cartea vă va purta în Franța, unde cele două surori trebuie să facă față secretelor și misterelor războiului, înainte de a face niște dezvăluiri uluitoare din Parisul anilor de după război.” NATASHA LESTER, autoarea romanului The Paris Secret Despre autor: CHRISTINE WELLS este o autoare de ficțiune istorică premiată internațional. Romanele sale sunt publicate de edituri importante din lume, precum Penguin sau HarperCollins, și au fost traduse în germană, japoneză, olandeză, spaniolă, rusă greacă și portugheză. Printre romanele sale de succes se numără The Julien Code, The Traitor’s Girl sau The Wife’s Tale.
  • Cele patru oglinzi ale adevărului
    Preț special 37.01 LEI Preț standard 49.35 LEI
    Epuizat din stoc
    O aventură care te ține cu sufletul la gură, într-o carte a devenirii, a înțelegerii timpului și mai ales a libertății oamenilor. Acesta este manuscrisul bătrânului Stefano Moro, medic și filozof în Florența, în care își istorisește povestea vieții sale. Născut în Moldova, salvat din sălbăticia codrilor de un vânător, capabil să vorbească cu animalele, Ștefan ajunge la o mânăstire pentru a-și perfecționa talentul de desenator. Implicat fără voie într-un complot misterios, unde Necuratul pare să-și facă apariția, ajunge să afle atât tainele poțiunilor vindecătoare, dar mai ales puterile nebănuite ale alchimiștilor. Destinul îl poartă însă spre Cetatea Sucevei, în vremea lui Alexandru cel Bun, iar aici îl întâlnește pe Miro, un personaj misterios, căruia un bătrân îi spusese că va deveni nemuritor. Acesta îi insuflă iluzia de a pleca și a vedea minunățiile lumii. Planul călătoriei spre Genova nu iese așa cum speră, și aventura sa de la Cetatea Albă la Constantinopol, plină de trădări și întorsături neașteptate, îl duce la pierderea lucrului cel mai de preț, al libertății lui. Ana-Maria Negrilă readuce în scenă un univers din trecut unic și îl face atât de palpabil, încât lectura celor patru oglinzi se transformă într-o veritabilă călătorie în timp. Drama lui Ștefan, presărată admirabil și cu elemente fantastice și ezoterism, ne arată visul naiv al unui om simplu, într-un secol al violenței și nedreptății, unde nimic nu e ceea ce pare. Cartea este însoțită de o hartă unicat (târgul Sucevei, sec. XV), realizată de artistul Ionuț Bănuță.
  • Iubita pictorului
    Preț special 29.97 LEI Preț standard 39.95 LEI

    Autoarea bestsellerului Albastrul din miez de noapte

    În 5 iulie 1650, în timp ce merge pe un drum de ţară din împrejurimile Amsterdamului, Geertje Dircx e ajunsă din urmă de o trăsură cu portărei ai magistraturii care au primit sarcina să o aresteze şi să o ducă la casa de corecţie pentru femei din Gouda. Când i se aduce la cunoştinţă că a fost condamnată la doisprezece ani de detenţie, fiind găsită vinovată de furt, dezicere de contract şi desfrâu, femeia îşi dă seama că în spatele acestui verdict se află Rembrandt van Rijn, bărbatul în casa căruia a locuit vreme de opt ani, mai întâi doar ca dădacă a lui Titus, fiul pe care renumitul pictor l-a avut cu soţia sa, Saskia, iar după moartea acesteia, şi ca iubită. După ce a studiat documente de epocă ignorate multă vreme, Simone van der Vlugt şi-a propus în noul ei roman istoric să reabiliteze imaginea lui Geertje Dircx, oferind astfel o perspectivă surprinzătoare asupra unei părţi importante din biografia lui Rembrandt.

    „Într-un stil direct, cu o forţă evocatoare care ne apropie trecutul, Simone van der Vlugt scrie o carte cu mesaj feminist, ce repune pe deplin în drepturi o eroină uitată a istoriei.” (Les Echos)

    „Van der Vlugt împleteşte impecabil şi cât se poate de firesc istoria cu fantezia.” (Noordhollands Dagblad)

    „O incursiune pasionantă în Amsterdamul secolului al XVII-lea, prin intermediul tablourilor lui Rembrandt.” (Sud Ouest)

    „Un roman intim, răscolitor, splendid şi minuţios documentat.” (Beaux Arts Magazine)

     

     

    Simone Van der Vlugt (n. 1966, Hoorn) este una dintre cele mai îndrăgite scriitoare neerlandeze contemporane. Pasionată de scris încă din copilărie, a trimis primul manuscris la o editură la vârsta de treisprezece ani. A debutat în 1995, cu un roman istoric despre vrăjitoare, Talismanul, care s-a bucurat de mare succes. A publicat mai multe thrillere, un ciclu de romane poliţiste ce o are în centru pe detectiva Lois Elzinga şi care a stat la baza serialului Lois (2018), romane istorice, dar şi cărţi pentru copii. Mare parte dintre acestea au fost traduse în mai multe limbi. La Editura Polirom a mai apărut Albastrul din miez de noapte (2019).

  • Opt milioane de zei
    Preț special 41.25 LEI Preț standard 55.00 LEI

    Spania, 1579. Părintele Martín Ayala de la renumita școală de traducători din Toledo primește o scrisoare neașteptată de la Roma. Au trecut treizeci de ani de când a fost ultima dată în Japonia, dar acum trebuie să se întoarcă pentru a investiga un atac asupra creștinătății în acea parte îndepărtată a lumii. Călugării sunt vizați în mod sistematic într-o serie de crime crude, ritualice. Ayala, care a învățat limba și obiceiurile Japoniei în prima misiune iezuită, pare alegerea evidentă pentru a conduce ancheta.

    Japonia, anul 7 al Erei Tenshō. Kudō Kenjirō, fiul unui samurai rural din Anotsu, primește o sarcină neplăcută, aceea de a proteja străinul venit să investigheze o serie de morți suspecte. Kenjirō descoperă curând că slujba nu este atât de simplă pe cât părea la prima vedere; forțe ascunse conspiră pentru a-l împiedica pe străin să-și ducă la bun sfârșit misiunea. Menținerea în viață a preotului iezuit devine o datorie care nu doar amenință onoarea lui Kenjiro, ci și supraviețuirea familiei sale. Orice eșec din partea sa ar avea consecințe devastatoare pentru toți.

    Provenind din lumi foarte diferite, Ayala și Kenjirō trebuie să călătorească printr-o țară sfâșiată de război și conspirație. Misiunea lor este fundamentală nu doar pentru supraviețuirea creștinismului în Japonia, ci chiar pentru viitorul țării.

Filter by

Preț

Editura