Literatură străină

Grilă Listă
Setați descendent

Articolele 1-30 din 258

Cumpără acum de la
  • Elena știe
    30.00 LEI

    • Roman finalist la International Booker 2022

    Elena știe. Există ceva care să poată opri o mamă? Maladia Parkinson nu constituie un obstacol pentru Elena, așa că îndrăznește să ia metroul și să plece în căutarea persoanei care o poate ajuta să descopere adevărul despre moartea fiicei sale. Fiindcă Elena, indiferent de ce spun poliția, preotul sau prietenii, e convinsă că fiica ei nu s‑a sinucis.

  • Războiul lui Courtney
    59.00 LEI

    Despărţiţi de război, Saffron Courtney şi Gerhard von Meerback sunt la mii de kilometri distanţă unul de celălalt, amândoi străduindu-se să-şi salveze vieţile.

    Gerhard – în ciuda obiecţiilor sale faţă de regimul nazist – luptă pentru patrie, sperând să elibereze într-o zi Germania de Hitler şi acoliţii săi. Dar când unitatea lui e azvârlită în iadul Bătăliei de la Stalingrad, ştie că şansele de supravieţuire se reduc de la o zi la alta.

    Între timp Saffron – recrutată de şeful Operaţiilor Speciale şi trimisă în Belgia aflată sub ocupaţie germană ca să descopere cum au reuşit naziştii să se infiltreze în reţeaua lor – se pomeneşte curând urmărită ea însăşi de cel mai nemilos expert în spionaj al Germaniei.

    Puşi în faţa unui rău care le depăşeşte cele mai groaznice închipuiri, îndrăgostiţii trebuie să facă, fiecare la rândul său, cea mai grea alegere cu putinţă: să se sacrifice, sau să facă tot ce e nevoie pentru a supravieţui, sperând că într-o zi se vor putea reîntâlni.

    Războiul lui Courtney este un roman istoric de aventuri, despre curaj, trădare şi iubire nepieritoare, care îl transportă pe cititor chiar în miezul unei lumi răvăşite de război, semnat de Wilbur Smith, unul dintre cei mai buni şi mai iubiţi autori ai secolului.

  • O poveste din Redwall
    50.00 LEI
    Cartea care a inspirat o legenda - primul volum din seria Redwall, vanduta in peste 20 de milioane de exemplare la nivel mondial. Pentru fanii cartilor Stapanul Inelelor de J.R. Tolkien.
  • Vulpea murelor. Taina de la capatul lumii
    39.00 LEI
    O vacanta in Tara Galilor se transforma in aventura vietii pentru Portia, o fetita din Londra. Iar Ben, baiatul pasionat de carti fantasy, o insoteste pe Taramul Zanelor si chiar si dincolo de el. Nu este o plimbare usoara, ci o calatorie plina de riscuri, in care cei doi copii trebuie sa infrunte pericole de neimaginat!
  • Naondel. Cronici din Manastirea Rosie, vol. 2
    45.00 LEI
    Naondel este al doilea volum din seria Cronici din Manastirea Rosie. Naondel, este o lectura captivanta, care ii poarta pe cititori inapoi in timp, in vremurile de dinaintea intemeierii Manastirii Rosii, acolo unde se desfasoara actiunea din primul volum, Maresi.
  • Maresi. Cronici din Manastirea Rosie, vol. 1
    30.00 LEI
    Maresi este primul volum din seria Cronici din Manastirea Rosie. Maresi este o carte despre chipurile intunecate ale Raului si despre puterea magica a prieteniei capabile sa invinga totul, toate concentrandu-se in jurul povestii unei fete care descopera pe insula femeilor nu numai cunoasterea din carti, dar si forta straveche, irezistibila, redutabila a feminitatii.
  • Battle. Dansul nu minte niciodata
    35.00 LEI
    Maja Lunde, una dintre cele mai cunoscute autoare norvegiene, revine cu o poveste de iubire pentru adolescenti - oare dansul este suficient pentru a uni doua persoane ale caror origini sunt atat de diferite?
  • Ultima licorna
    37.00 LEI
    O poveste emotionanta despre iubire, pierdere si miracole, care a incantat milioane de cititori din intreaga lume. Un adevarat clasic al genului fantasy. Licorna traieste singura in padurea ei, fara sa stie ca lumea este din ce in ce mai lipsita de magie, iar semenii ei au disparut de pe fata pamantului. Dar intr-o zi, ascultand din umbra discutia dintre doi vanatori, isi da seama ca ar putea sa fie ultima din neamul ei, iar oamenii nici macar nu mai cred in existenta acestor fapturi legendare.
  • Nimeni nu scapa
    30.00 LEI
    Ideea acestui roman politist, pe care l-a schitat in 1950, i s-a parut lui Boris Vian minunata, pe buna dreptate. Grefat pe un schelet de tra­gedie greaca, policier-ul Nimeni nu scapa este ingenios, palpitant, plin de referinte la jazz-ul si cinema-ul epocii, dar si o declaratie serioasa impotriva razboiului. Cel putin asa este roma­nul finalizat, dupa o prelucrare in extraordina­rul atelier OuLiPo.
  • Divisadero
    45.00 LEI
    • Autor distins cu Booker Prize pentru literatura in 1992 Povestea din Divisadero incepe in anii '70, intr‑o ferma americana, pentru a ajunge odata cu unul dintre personaje, aproape douazeci de ani mai tarziu, in Franta. Doua surori care de fapt nu au nicio legatura de sange, Anna si Claire, crescute de tatal Annei impreuna cu un baiat ramas orfan, ajung sa fie separate in urma unui episod de o violenta extrema, iar din acest punct pornesc mai multe istorii care isi unesc firele pe parcursul romanului.
  • E OK, nu-mi pasa
    35.00 LEI
    Inchid ochii si vad mana tatei ridicand pistolul, care straluceste in lumina soarelui, alerg inapoi in sufragerie, iar in hol miroase a fum, a padure si a zile de duminica insorite, dar acum, cand ma uit pe fereastra, nu mai e nimeni la poarta. Un tata alcoolic si violent este umbra de care tanarul Audun nu poate sa scape, orice ar face, toata copilaria si adolescenta lui. Baiatul viseaza sa devina scriitor, citeste Jack London si Hemingway, devine adult inainte de vreme, iar expresia lui preferata este: E OK, nu‑mi pasa. Dar problema lui Audun este ca, dimpotriva, ii pasa prea mult, iar prefacuta sa indiferenta ascunde o permanenta lupta pentru a lasa in urma trecutul.
  • Fiul zeului furtunii
    40.01 LEI
    Rutja, fiul zeului furtunii, coborase din ceruri. Avea treaba in Finlanda. Fiul zeului furtunii este unul dintre cele mai savuroase romane ale lui Paasilinna, o poveste care imbina mitologia finlandeza cu fantezia pura intr‑o satira a societatii moderne care nu iarta nimic.
  • Muntele albastru
    47.00 LEI
    La inceputul secolului trecut, trei tineri de curand emigrati din Ucraina si stabiliti in Palestina iubesc aceeasi femeie. Impreuna, cei patru intemeiaza o comunitate, iar in jurul lor incep sa se adune oameni si povesti, iubiri si tradari. O iubita asteptata o jumatate de secol, un copac miraculos care da fructe de soiuri diferite, un taur purtat pe umeri, un cimitir plin cu ambitiosi, un aspirator primit din America, un magar fermecat si multe altele. Incetul cu incetul, se naste o natiune. Plina de imaginatie, umor si intelegere a conditiei umane, aceasta poveste intinsa pe cateva generatii respecta amanuntele istorice, adauga o briza de fantezie, forfoteste de personaje colorate, pline de hachite si defecte, pune in discutie idealuri sociale si conflicte regionale, captiveaza, instruieste, farmeca.
  • Secretul jurnalului de la Kiev
    47.00 LEI
    Cum supravietuiesti cand viata... valoreaza mai putin decat o mana de grau? In anii 1930, activistii lui Stalin strabateau Uniunea Sovietica slavind maretia agriculturii colective. Era primul pas spre ceea ce a creat o foamete produsa de om care, in Ucraina, a luat aproape 4 milioane de vieti. Inspirata de o istorie pe care lumea a uitat-o, iar guvernul rus o neaga, Erin Litteken resusciteaza povestea lor.
  • Hacienda. Unde se termina noaptea
    45.00 LEI
    Romanul gotic mexican se combina cu atmosfera din Rebecca de Daphne du Maurier in acest roman de debut de suspans paranormal, in care actiunea se petrece dupa Razboiul Mexican de Independenta, despre o casa izolata, o bantuire sinistra si o femeie prinsa in capcana...
  • Acolo unde infloresc piersicii
    50.00 LEI
    Este 1938 in China si, ca tanara mireasa, viitorul ii apare stralucitor lui Meilin. Dar, cand armata japoneza se apropie, Meilin si fiul ei de patru ani, Renshu, sunt nevoiti sa-si lase casa si sa porneasca la drum. Fara sa aiba altceva pe care sa se bazeze decat propria lor inteligenta si un sul de pergament minunat ilustrat, cu fabule vechi care ofera consolare si intelepciune, ei trebuie sa calatoreasca printr-o tara ravasita, cautand un refugiu.
  • Maine incepe o noua viata
    40.01 LEI
    La 33 de ani, Iris isi cara viata intr-o valiza. Theo, 18 ani, are visuri putine, ca sa nu se imprastie peste tot cand se fac tandari. La 74 de ani, Jeanne isi priveste existenta in oglinda retrovizoare. Destinele lor pareau prea diferite pentru a se intersecta vreodata. Cand intamplarea ii aduce pe toti sub acelasi acoperis, aceste trei fiinte lovite de soarta vor trebui sa invete sa traiasca impreuna. Tanara misterioasa, baiatul obraznic si doamna discreta se pomenesc, in ciuda vointei lor, intr-o convietuire care le rezerva multe surprize.
  • Strigăt de razboi
    65.00 LEI
    Poate dragostea să depășească orice obstacol, chiar dacă acesta este războiul, Al Doilea Război Mondial? Un nou volum captivant, care continuă povestea deja celebrei familii Courtney, vă va purta din Africa în Anglia și Germania, prin intermediul lui Saffron și al lui Gerhard, doi tineri idealiști care visează la propria lor poveste de dragoste, deși sunt în tabere opuse pe câmpul de luptă.
  • Totul este posibil
    40.01 LEI
    Lui Juliane nu-i place să fie luată prin surprindere, însă atunci când, în urma unui incendiu, trebuie să-l găzduiască pe tatăl ei pentru o perioadă mai lungă de timp, fiecare zi îi aduce o nouă surpriză. Muzica ascultată la maximum, mașina parcată neregulamentar, interminabilele comenzi la teleshopping, toate îi reamintesc de personalitatea unică, rebelă, excentrică a tatălui ei. ,,Totul este posibil" e o invitație la o călătorie emoționantă, presărată cu umor și multă sensibilitate, în viața unor persoane pentru care familia redevine totul. În 2020 și 2021, autoarea a ocupat locul 2 în Top 10 al romancierilor francezi care au vândut cele mai multe cărți în Franța.
  • Și atunci mi-am infruntat destinul
    30.00 LEI
    Smita, Giulia şi Sarah refuză să se supună sorţii şi decid să lupte. Deşi sunt despărţite de mii de kilometri, poveştile lor ajung să se împletească într‑un mod surprinzător.
  • Într-o noapte cu o mie de stele
    50.00 LEI
    Andrea Yaryura Clark reușește să întrețeasă o poveste complexă de dragoste și rezistență în fața traumei, în care un cuplu tânăr trebuie să facă față urmărilor „Războiului murdar” din Argentina, iar o fiică să afle adevărul despre originile ei.
  • Prințesa Bari
    30.00 LEI
    Nașterea celei de a șaptea fiice într-o familie nord-coreeană, este văzută ca o năpastă, iar fetița este imediat abandonată de o mamă îngrozită de furia tatălui.
  • Femeia-războinic
    35.00 LEI
    În acest roman gasim povestea tulburătoare a unei fete născute în America într‑o familie abia sosită din China rurală, îngrozită de unicele perspective, potrivit tradiției, aşa cum o înțelege ea, de a deveni ori sclavă, ori nevastă fără drepturi.
  • Văduvele de joi seara
    35.00 LEI
    Câteva familii prietene locuiesc la periferia metropolei Buenos Aires, într‑un cartier select şi închis, unde se intră numai pe baza cartelei magnetice de identificare. Case impunătoare cu piscine, iarbă verde, tufişuri tăiate perfect şi straturi de flori întreţinute de peisagişti: pare imaginea unei lumi ideale, strălucitoare ca în reclame. Dar este doar o iluzie, pentru că şi în această lume perfectă se insinuează tragedia, abuzul şi disperarea, iar criza economică face ravagii şi schimbă destine. Văduvele de joi seara este un roman captivant ca o partidă de şah, în care fiecare mutare a unei piese precipită finalul.
  • Astașev la Paris • Roman de capă și lacrimi • Lacheul și târfa
    27.00 LEI
    Surorile din Roman de capă și lacrimi trăiesc în precaritate și tânjesc să fie iubite; cinicul Astașev își forțează ascensiunea pe scara socială, iar Tania din Lacheul și târfa ajunge pe o treaptă foarte disprețuită a societății.
  • Cititoarea
    28.00 LEI

    Raymond Jean (1925–2012) a publicat mai mult de 40 de cărți în genuri diverse și a obținut Premiul Goncourt pentru nuvelă în 1983, pentru volumul său Un fantasme de Bella B. Romanul Cititoarea a fost ecranizat într-un film de mare succes, cu Miou-Miou în rolul principal.

     

    O tânără femeie care și-a abandonat studiile de Litere și se plictisește acasă dă un anunț la mica publicitate prin care își oferă serviciile de cititoare la domiciliul clientului. Cei care o plătesc pentru a le citi ajung dependenți de vocea ei muzicală și plăcută, cu inflexiuni joase. Iar ea le citește din Maupassant, Lewis Carroll, Marguerite Duras, Marchizul de Sade – pentru fiecare un autor diferit. Vocea ei și alegerile de lectură dau viață fantasmelor unui adolescent, înviorează o fetiță singuratică, oferă un sens nou după-amiezilor unei bătrâne văduve de general. Dar, așa cum se va vedea, literatura nu e niciodată inocentă, jocurile ficțiunii se insinuează în realitate, iar tânăra cititoare ajunge să fie supravegheată de poliție.

  • Memoria aerului
    20.00 LEI

    Memoria aerului începe cu un vis. Naratoarea privește o femeie moartă: este chiar ea, însă cu mai mult de douăzeci de ani înainte, „ca şi cum aş fi petrecut tot acest timp murind“. Visul deschide o fantă spre trecut și amintirile se dezvăluie în forma unui monolog: relația de șapte ani cu un bărbat depresiv, cruzimea jocurilor amoroase pe care le-a trăit împreună cu el și, în cele din urmă, povestea despre momentul când a auzit un alt bărbat spunându-i: „Dacă țipi, te omor“.

     

    Caroline Lamarche (Liège, 1955) este romancieră, poetă, scenaristă și autoare de dramaturgie radiofonică. În 2019, a primit prestigiosul Prix Goncourt pentru colecția sa de povestiri Nous sommes à la lisière (Gallimard, 2019).

  • Fată
    30.00 LEI

    Camille Laurens (n. 1957) a obținut premiul Femina 2000 pentru romanul Dans ces bras‑là. Mai multe dintre cărțile ei au fost premiate și traduse și în SUA (Tissé par mille, Romance nerveuseLa petite danseuse de quatorze ans). În 2020, Fille a fost numită Cea mai bună carte a anului în revista Lire, cu peste 120 000 de exemplare vândute în Franța și drepturile de traducere cedate în 11 țări.

     

    Într‑un roman de o forță excepțională, Camille Laurens urmărește destinul unei femei născute în 1959 care înțelege foarte devreme că, în societatea acelei vremi, fetele sunt inferioare băieților. Odată cu nașterea fiicei ei, naratoarea are parte de o nouă constatare: maternitatea poate trezi temeri noi și, totodată, preconcepții nebănuite legate de statutul de „fată“.

     

    „Romanul Fată va rămâne o referință în istoria femeilor. Este o operă în același timp subtilă și puternică.

    Le Journal de Dimanche

  • Vietile lor stralucitoare
    45.00 LEI
    Grégoire Polet (n. 1978) este un scriitor belgian de limbă franceză, traducător, și scenarist. După un doctorat în literatură spaniolă, a trăit în Bruxelles, Paris, Madrid și Barcelona. A debutat în 2005 cu romanul Madrid ne dort pas, premiat cu premiul Jean Muno, apoi a publicat la Gallimard mai multe romane. Viețile lor strălucitoare a figurat în prima selecție a Premiilor Goncourt în 2007 și a obținut mai multe premii literare prestigioase, iar romanul Chucho a primit în 2009 Premiul Academiei regale de limbă și literatură franceză din Belgia.
  • Pseudo
    25.00 LEI
    Romain Gary s-a născut în 1914 la Vilnius, în Lituania, unde și-a petrecut prima parte a copilăriei. În cel de-al Doilea Război Mondial a luptat alături de trupele franceze în Europa și în Africa de Nord, devenind apoi un diplomat și un scriitor de succes. Este cunoscut publicului român pentru romanele Clar de femeie, Prima dragoste, ultima dragoste, Alint, dar mai cu seamă pentru extraordinarul Ai toată viaţa înainte. Romain Gary a reușit să înșele vigilenţa criticilor și a cititorilor, fiind singurul scriitor care a câștigat Premiul Goncourt de două ori. După ce în 1956 a primit premiul pentru romanul Rădăcinile cerului, Academia Goncourt i-a oferit din nou premiul, în 1975, pentru Ai toată viaţa înainte, publicat sub pseudonimul Émile Ajar. La decernarea premiilor, Gary a privit din sală cum nepotul său, Paul Pawlowitch, care s-a prezentat drept Ajar, a primit premiul. Semnul identităţii dintre Gary și Ajar a fost pus abia după ce scriitorul s-a sinucis, în decembrie 1980. Romanul Pseudo e povestea dedublării ludice și histrionice a autorului său, avându-l ca protagonist pe Paul Pawlowitch într-o naraţiune alertă, debordând de un comic extraordinar de limbaj și de situaţie, despre creaţie, nebunie și sănătate mintală, dar și despre marii bolnavi ai omenirii, cei care îndură suferinţa rănilor și a violenţei întregii lumii.
Filter by
Cumpără acum de la

Categorie

Preț

Editura