Practic & Util & Hobby

Grilă Listă
Setați descendent

Articolele 1-30 din 48

Cumpără acum de la
  • Copiii care am fost, parintii care suntem
    Preț special 26.25 LEI Preț standard 35.00 LEI
    Copiii care am fost, parintii care suntem. Cum sa ne apropiem de copilaria noastra ca sa ne conectam mai bine cu fiicele si fiii nostri Cu siguranta iti iubesti copilul foarte mult si faci tot ce poti ca sa‑l educi cat mai bine. Te informezi, te straduiesti sa ai rabdare, sa‑i fii un model bun, sa‑l intelegi si sa‑l faci sa se simta iubit. Cu toate astea, in momentele foarte tensionate, te trezesti spunand si facand lucruri pe care ti‑ai promis ca nu le vei spune sau face niciodata, pentru ca sunt lucrurile care ti s‑au facut si tie cand erai copil si stii cat de rau pot face ele pe termen scurt si lung. Cum se face ca pierzi atat de usor controlul? Explicatia e simpla si validata stiintific: experientele pe care le‑am avut in copilarie sunt inca in noi si, ramase neprocesate, ne modeleaza comportamentul, oricat ne‑am stradui sa schimbam felul in care ne crestem copiii.
  • Educatie fara lupte de putere
    Preț special 30.01 LEI Preț standard 40.01 LEI
    Educatie fara lupte de putere. Cum sa fii un parinte calm, ferm si conectat pentru a creste un copil rezilient si fericit Se poate ca fiul sau fiica ta sa‑si faca temele fara nervi, amenintari sau recompense? Ne putem bucura de dimineti fara drame, in care copiii ies pe usa la timp pentru scoala? Exista limite ferme pentru timpul petrecut in fata unui ecran, fara sa ne temem ca adolescentii nostri ne mint si stau pe telefon cand nu‑i putem supraveghea?
  • Arta de a le vorbi copiilor
    Preț special 40.50 LEI Preț standard 54.00 LEI
    Arta de a le vorbi copiilor. Modurile eficiente de a hrani bunatatea, creativitatea si increderea copiilor Chiar avem nevoie de o carte care sa ne invete cum sa vorbim cu copiii nostri? Depinde ce ne propunem. Daca ne dorim doar sa le vorbim, nu, nu avem nevoie de o astfel de carte. Insa daca dorim ca ei sa ne asculte si sa se simta ascultati, sa se conecteze cu noi, sa aiba incredere in relatia noastra, daca ne dorim mai mult decat conversatii banale sau raspunsuri monosilabice din partea lor, atunci aceasta carte poate fi de mare folos.
  • Respect, incredere si iubire. De ce au nevoie copiii nostri
    Preț special 26.25 LEI Preț standard 35.00 LEI
    O noua carte a terapeutului de familie Jesper Juul despre unul dintre cele mai importante principii ale vietii de familie: respectul reciproc. Fie ca este vorba despre momente de sfidare, anxietate, stres scolar sau pubertate, relatiile intre egali sunt cheia fericirii in familie, chiar si in momentele dificile (sau, mai bine spus, mai ales in astfel de situatii).
  • Maternitate. Cum sa te infrunti si sa te gasesti pe tine insati
    Preț special 33.76 LEI Preț standard 45.00 LEI
    Maternitate. Cum sa te infrunti si sa te gasesti pe tine insati Mama vitrega, vrajitoarea cea rea, fantana fara fund, sora buna si sora rea, regele care vrea sa se insoare cu fata cea frumoasa, toate aceste povesti, personaje si simboluri stravechi ne vorbesc de fapt, despre calatoria omului spre sine.
  • Mame pentru fetele noastre
    Preț special 40.50 LEI Preț standard 54.00 LEI
    Epuizat din stoc
    Mame pentru fetele noastre. Cum sa ne ascultam fiicele si sa le crestem sanatoase si fericite Aceasta carte ne vorbeste intr-un fel direct si bland despre fetele noastre, de la nastere pana la opt ani. Cum sunt ele? Care sunt nevoile lor? Care sunt comorile din sufletul fiicelor noastre? Cum le putem calauzi cat mai bine? Maggie Dent porneste de la studii recente, de la propria experienta de treizeci de ani in lucrul cu copiii si de la un studiu realizat pe 5.000 de femei si fete pentru a scrie acest manual plin de informatii valoroase. - Ioana Chicet-Macoveiciuc, coordonatoarea colectiei Educatie cu Blandete
  • Limite. Cum să pui limite conștiente copilului tău, crescând alături de el
    Preț special 26.25 LEI Preț standard 35.00 LEI
    Am fost crescuţi, majoritatea, cu Faci asta pentru că aşa spun eu, cu limite neexplicate, unele absurde sau fără sens. Știm sigur că vrem ca relaţia cu copiii noştri să se bazeze pe comunicare, adevăr şi cooperare. Știm, de asemenea, că limitele sunt extrem de importante. Dar cum le alegem? Cum ştim sigur care e o limită bună?
  • Cel de-al doilea copil
    Preț special 26.25 LEI Preț standard 35.00 LEI
    Când e momentul potrivit pentru al doilea copil? E sănătoasă o diferență mai mare sau mai mică între nașteri? Cum pregătești primul-născut pentru nașterea celui de al doilea? Cum hrănești relația dintre ei, lăsându-i în același timp să-și construiască propria dinamică? Cum gestionezi tumultul de emoții pe care le simți acum nu doar pentru un copil al tău, ci pentru doi, care vor avea mare nevoie de tine în același timp? Împlinire, teamă, vină, fericire, frustrare, oboseală, gelozie, neputință, speranță: aceste emoții, pe care le simți zeci de ori în fiecare zi, sunt toate justificate.
  • Cum să creștem oameni buni
    Preț special 21.76 LEI Preț standard 29.00 LEI
    Cum să creștem oameni buni este pentru fiecare părinte care vrea să iasă din cercul vicios al parentingului tradițional, pentru că oferă multe sfaturi la obiect, bine detaliate, cu exerciții practice, despre cum putem rezolva cu răbdare și într-un timp scurt situații complexe.
  • Părinți curajoși
    Preț special 30.01 LEI Preț standard 40.01 LEI
    Ce faci când copilul tău adolescent îți vorbește urât sau te ignoră, e dependent de jocuri sau se izolează în camera lui? Această carte te va ajuta să‑ți regăsești puterea în relația cu copilul tău, pentru a construi un nou tip de autoritate, una bazată pe iubire, colaborare, sprijin și perseverență. Autorul, Haim Omer, este profesor emerit la Facultatea de Psihologie a Universității Tel‑Aviv, a publicat unsprezece cărți, traduse în zece limbi. Metoda descrisă în această carte este numită „rezistența non‑violentă“.
  • Copilul vulcanic
    Preț special 22.50 LEI Preț standard 30.00 LEI
    Cartea aceasta, scrisă de psihologul clinician Ross W. Greene, oferă o explicaţie ştiinţifică asupra motivelor pentru care unii copii au un temperament exploziv şi, ce e cel mai important, propune o soluţie bazată pe curiozitate şi colaborare. Metoda lui Greene, bazată pe compasiune şi pe dialog, este aplicată de mulţi ani în şcoli şi în familii, cu rezultate foarte bune. Mă bucur mult că avem această carte şi în limba română!“ Ioana Chicet Macoveiciuc, coordonatoare a colecției Educație cu blândețe
  • Cele 5 pietre de temelie ale familiei
    Preț special 21.00 LEI Preț standard 28.00 LEI
    Aceasta carte ne arată cum să facem față conflictelor în mod constructiv și ne ajută pe noi, părinții, să hrănim o relație echilibrată cu copiii noștri.
  • Te-ai întrebat vreodată ce vei fi?
    Preț special 33.76 LEI Preț standard 45.00 LEI
    Această carte însufleţitoare este un omagiu adus speranţelor, visurilor şi aspiraţiilor pentru viitor ale fiecărui copil şi o recunoaştere a potenţialului lor nemărginit
  • Savoarea bucătăriei mânăstirești
    Preț special 63.75 LEI Preț standard 85.00 LEI
    O nouă carte de bucate? Da și nu! Căci numele Părintelui Efrem de la Dervent este deja binecunoscut publicului larg prin faima rețetelor sale mânăstirești apărute sub forma unei cărți epuizate rapid. Entuziasmul cititorilor pofticioși a fost atât de mare, încât bunul părinte Efrem s-a apucat de ediția a doua, cea pe care o aveți în mână. Dar cum? Aducând noi rețete din arta culinară a Orientului Apropiat, a Muntelui Athos, a Greciei insulare, a Balcanilor și – desigur – din oferta foarte variată a bucătăriei românești. Noile formule culinare, fără carne, dar și fără trucuri chimice ori excese calorice vă vor entuziasma pur și simplu atunci când veți descoperi savoarea și simplitatea, dar și avantajele metabolice ale rețetelor mânăstirești. Poftă bună, așadar!
  • Copilul tău scrie
    Preț special 48.75 LEI Preț standard 65.00 LEI

    În anii de școală exercițiile de scriere sunt printre cele mai eficiente mecanisme de dezvoltare a gândirii, cu antrenarea etajelor ei, de la recunoaștere și memorare la ordonare, clasificare, analiză, sinteză și creație. Abilitatea copiilor de a scrie text devine o competență fundamentală pentru viitorul lor, într-o lume rapidă, conectată și bazată pe capacitatea oamenilor de a comunica eficient și argumentat. Dar uneori copiii, indiferent de nivelul de inteligență sau de competență în alte arii ale dezvoltării, se confruntă cu dificultăți sau neplăcere în privința scrisului. Cum pot fi sprijiniți acești copii la școală? Ce pot face părinții acasă, încă din primii ani de viață ai copilului lor, pentru a-i dezvolta inteligența emoțională, imaginația și creativitatea, pentru a-i cultiva reziliența și determinarea?

    În cartea aceasta, Oana Moraru le propune părinților și profesorilor informații și soluții practice despre cele mai eficiente metode de învățare a scrisului. Ultimul capitol este povestea fetiței Oanei, de la naștere la anii studenției, cu exemple inedite despre cum scrisul a propulsat-o pe o linie școlară de succes.

  • Corpul meu e doar al meu
    Preț special 18.75 LEI Preț standard 25.00 LEI
    În forma sa concentrată și foarte la obiect, acest ghid va ajuta pe orice părinte să‑i explice clar copilului său ce sunt limitele personale, ce înseamnă consimțământul, care atingeri sunt potrivite și care nu, care e cea mai bună abordare atunci când cineva îți cere să ții un secret. Autoarea Elisabeth Schroeder este doctor în științe educaționale și are peste treizeci de ani de experiență în predarea cursurilor de educație pentru părinți.
  • Mame pentru băieții noștri. Ghidul mamelor pentru băieți
    Preț special 40.50 LEI Preț standard 54.00 LEI
    Maggie Dent, mamă a patru băieți și cunoscută profesoară și educatoare parentală în Australia și Europa, ne dezvăluie în această carte valoroasă cum arată lumea văzută prin ochii băieților noștri. Deseori e greu pentru o mamă să‑și înțeleagă fiul, și e normal să fie așa! În plus, trăim într‑o lume în care nenumăratele modele de masculinitate toxică ne fac să ne simțim neputincioși ca părinți.
  • Cum să fii un părinte bun pentru adolescentul de azi
    Preț special 24.00 LEI Preț standard 32.00 LEI
    Niciun părinte din ziua de azi nu a trăit adolescența așa cum o trăiesc copiii zilelor noastre. Lumea s‑a schimbat atât de mult! Ne confruntăm toți cu situații neașteptate, noi și greu de prevenit.
  • Cum cresc copiii? Joacă, odihnă, dezvoltare
    Preț special 31.50 LEI Preț standard 42.00 LEI
    Copiii mici sunt printre ființele cel mai prost înțelese din lume! Atât de adorabili, și totuși atât de dificili uneori. Fericiți într‑o secundă și pe culmile furiei în următoarea! Tantrumuri, ritualuri, proteste și opoziții interminabile. De ce sunt copiii mici atât de greu de înțeles și de însoțit?
  • Copilul tău citește
    Preț special 45.00 LEI Preț standard 60.00 LEI

    Părinții și profesorii sunt instructori de zbor, copiloți doar pentru o scurtă vreme, iar lectura este cel mai puternic instrument de orientare în viață.
    Însoțiți mințile copiilor când învață să citească și când se lasă vrăjiți de o poveste, învățați-i să gândească critic și, dacă veți urma sfaturile, direcțiile și planul acestei cărți, veți avea satisfacția de a-i vedea transformându-se în cititori îndrăgostiți de lectură.
    Iar parcursul va fi, garantat, o sursă de plăcere, distracție și timp de calitate petrecut împreună, la școală sau în familie. Nu degeaba textul trimite la seria de povești semnate de Olina Ortiz, care fac deliciul celor mici!

  • 14 conversații până la 14 ani
    Preț special 36.75 LEI Preț standard 49.00 LEI

    Uneori, conversațiile cu copiii noștri mari ne aduc la disperare. Ochi dați peste cap, indiferență, replici tăioase, ne simțim de parcă ne lovim de un perete. Oare pubertatea și adolescența chiar vin cu ruperea tuturor căilor de comunicare între noi?

    Din fericire, nu!

    Această carte este un dar extraordinar pentru copiii cu vârsta peste 10 ani și pentru părinții lor! Autoarea propune modele de conversație pentru 14 dintre cele mai importante și mai complicate teme: grija de sine, relațiile și sexul, implicarea în comunitate, tehnologia, banii și jobul, bullyingul, autovătămarea.

    Autoarea Michelle Icard (educator parental cu peste 30 de ani de experiență în lucrul cu familiile) oferă explicații științifice despre cum funcționează creierul și emoțiile copiilor noștri aflați la pubertate și adolescență, apoi detaliază abordările care le declanșează reacții de respingere sau furie față de noi, dar și strategiile care ne ajută să menținem cu ei o relație apropiată și caldă.

    „14 conversații până la 14 ani este un ghid foarte util pentru părinți în lumea complicată a comunicării moderne. Cu zeci de scenarii complete de discuții, cartea vă poate ajuta să le rămâneți aproape copiilor voștri, care au în continuare nevoie de ghidaj, deși sunt tot mai independenți.” - Ioana Chicet-Macoveiciuc, coordonatoarea colecției

  • Adolescența - când educarea nu mai e posibilă
    Preț special 26.25 LEI Preț standard 35.00 LEI

    „Avem sute de cărți pentru părinții de copii mici, iar pentru părinții de copii mari avem atât de puține... De ce oare, când pubertatea și adolescența sunt perioade de tranziție atât de încărcate de emoții și nesiguranță și pentru copiii mari, și pentru părinții lor?

    Această carte de Jesper Juul își propune să le ofere părinților o înțelegere profundă a copiilor lor ajunși la vârsta pubertății, dar mai ales o cale de a transforma relația dintre ei dinspre ghidaj și educare înspre parteneriat și încredere.

    Volumul conține o serie de conversații între Jesper Juul și membrii a zece familii formate din părinți și copii de toate vârstele. Citindu-le, veți înțelege multe despre ce trebuie să le cerem și să le oferim copiilor noștri mari când vine vorba despre școală, responsabilitate, relații, alcool, pedepse, comunicare și comunitate.“ – Ioana Chicet-Macoveiciuc, coordonatoare colecție

    „Părinţii continuă să rămână şi în adolescenţă modele importante pentru copiii lor. Ei n‑ar trebui să‑şi sacrifice propriile valori, senti­mentele sau limitele personale de dragul copiilor. Cerinţele pe care trebuie să le îndeplinească părinţii de azi sunt unice în istorie, ei sunt nevoiţi să‑şi reinventeze complet atât relaţia de cuplu, cât şi pe cea cu copiii. Am un respect enorm față de părinții care au curajul să‑şi mărturisească diversele nesiguranţe, aventurându‑se astfel alături de copiii lor într‑o călătorie pe viaţă. Pentru ei este această carte.“ - Jesper Juul

  • Caietul, roman ilustrat pentru copiii care cresc (volumul II)
    Preț special 33.76 LEI Preț standard 45.00 LEI

    Charlotte Guillan scrie ficțiune și non-ficțiune pentru copii. Această carte este a treia din seria ei, după Pas cu pas spre înălțimi și Pas cu pas spre adâncimi. A fost pe lista scurtă de nominalizări pentru premiul UKLA Book Awards în anul 2018, fiind menționată de ALSC la toate categoriile de vârstă și, de asemenea, inclusă de The Guardian în lista celor 15 cărți clasice modern.

    Charlotte locuieste in Okfordshire, alături de soțul ei Adam (care este si coautorul cărții) și cei doi copii ai lor.

    Oliver Averill locuieste în West Midlands, Regatul Unit. Este un ilustrator care se inspiră din istorie și din cele mai multe lucruri de modă veche. A absolvit Universitatea Falmouth, cu diplomă în ilustrație, și îi place să-și creeze imagini prin texte și marcaje, care ajută la crearea atmosferei în munca sa. Oliver iubește să lucreze la cărți ilustrate pentru copii, în special la cele cu conținut istoric.

  • Bobi și Dani nu se lasă intimidați
    Preț special 27.75 LEI Preț standard 37.00 LEI

    Iepuraşul Bobi e cel mai rapid animal din pădure. Ursuleţul Dani e cel mai bun dansator. Lui Bobi şi lui Dani le place să alerge şi să danseze prin pădure… până când apare Albert, o gaiţă care pune porecle răutăcioase tuturor animalelor din pădure.

    Cu ajutorul lui Betty, regina albinelor, Bobi şi Dani învaţă cum să se simtă mai bine şi le ajută pe celelalte animale din pădure să nu stea triste din pricina lui Albert. Împreună, pot să-l înfrunte pe răutăciosul de Albert!

    Cartea include o Notă pentru părinţi şi alţi îngrijitori, cu informaţii suplimentare despre bullying şi strategiile de construire a stimei de sine şi a rezilienţei copiilor.

  • Cum să ne simțim mai bine. Pentru copilașii îngrijorați
    Preț special 27.75 LEI Preț standard 37.00 LEI

    Grijile excesive și anxietatea pot să fie o mare problemă pentru un copil mic.
    Cum să ne simțim mai bine pentru copilași îngrijorați îi asigură pe cei mici că e normal să-și facă griji, pentru că toți oamenii au griji, chiar și adulții!

    Povestea în versuri rimate, amuzante și ușor de memorat, îi ajută pe copii să identifice grijile și să înțeleagă de unde vin ele; și, nu în ultimul rând, le oferă copiilor metode și strategii utile, la îndemâna oricui, prin care să-și diminueze neliniștile și să-și calmeze grijile.
    Cartea include o Notă pentru părinți și educatori cu informații suplimentare, utile pentru adulții care îi pot ajuta pe micuții care-și fac prea multe griji să se liniștească. Lumea e mai bună și mai simplă când suntem calmi!

  • Cum să ne simțim mai bine. Pentru copilașii care fac crize de furie
    Preț special 27.75 LEI Preț standard 37.00 LEI

    Uneori CEI MAI MICI copii au CELE MAI MARI crize de furie!
    Cum să ne simțim mai bine – Pentru copilașii care fac crize de furie îi asigură pe copii că furia este un lucru normal – toată lumea simte furie din când în când, chiar și adulții! Povestea în rime îi ajută pe copii să-și identifice furia și le oferă metode utile pentru a se liniști.
    Include o Notă pentru părinți și educatori care conține și mai multă informație despre cum îți poți ajuta micuțul în timpul crizelor de furie.

  • Copilul tău. Părinții tăi. Tu.
    Preț special 35.25 LEI Preț standard 47.00 LEI

    După cinci ani de la publicarea bestsellerului O să te ţin în braţe cât vrei tu şi încă o secundă, Ioana Chicet-Macoveiciuc revine cu o carte dedicată mamelor, un volum mai dens, mai intim și plin de istorii personale, scris sub forma unei lungi scrisori de apreciere și încurajare din partea autoarei pentru fiecare femeie care se va cufunda în lectura acestor pagini. Copilul tău. Părinții tăi. Tu nu este doar o carte de parenting foarte bună, ci și o cronică a unei familii cu trei generații în România comunistă și în România postrevoluționară, o călătorie personală plină de emoție, în care se vor regăsi toți adulții zilelor noastre, cu bune și cu rele, cu lacrimi de râs, dar și de nostalgie, dor și recunoștință.

    E important să ne aflăm și să ne spunem povestea, pentru că asta ne ajută să ne cunoaștem, să ne iertăm și să ne iubim, făcându-ne părinți buni și ființe umane conștiente și fericite. Am adunat în această carte tot ce am învățat în nouă ani de când sunt mamă și am descris drumul greu al vindecării mele după mulți ani de terapie, în speranța de a le fi de folos tuturor mamelor care, ca și mine, trăiesc cu îndoiala că nu se descurcă prea bine, dar și cu dorința imensă de a-și călăuzi copiii pe drumul cel bun în lume. Lor vreau să le transmit că totul va fi bine, că se descurcă atât cât e omenește posibil și că sunt extraordinare.
    – Ioana Chicet-Macoveiciuc

    Dragă mamă, ești pe cale să citești un volum plin de onestitate și experiență despre unul dintre cele mai dificile subiecte de azi: cum îți îndrumi copiii în viață. Bucură-te de o carte scrisă cu speranță, care îți structurează și îți explică tot ce este important despre universul complex și fragil al copiilor tăi. – Ana Irimescu

    Ioana Chicet-Macoveiciuc este autoarea unuia dintre cele mai cunoscute şi iubite bloguri românești despre creşterea copiilor: www.printesaurbana.ro, blog care a fost şi punctul de pornire al primei sale cărți, O să te țin în brațe cât vrei tu și încă o secundă. Aceasta a cunoscut numeroase retipăriri și a devenit un bestseller cu peste 40.000 de exemplare vândute în cinci ani.

    Ioana Chicet-Macoveiciuc a mai publicat la Editura Univers trei romane, Miercuri, respirăm, Ziua în care la capătul celălalt al iubirii n-a mai fost nimeni, Semn că te am, și cărțile pentru copii Adevărul gol-goluț, Vrei să-ți spun un secret despre mami?, seria Mami și tati se poartă ciudat, Cea mai bună înghețată din lume, Echipa de prieteni Măsimtbinescu și Caietul, roman mic pentru fetițele care cresc mari.

    În 2017, Ioana a devenit coordonatoarea colecției „Educație cu blândețe“, o colecție care s-a impus rapid în topurile de vânzări, dar și în inimile părinților. În același an, Ioana a devenit coordonatoarea colecției „Unicorn“, care include cărți pentru copii de toate vârstele.

    Prin toate aceste proiecte, Ioana își dorește să-i ajute pe părinții și copiii din România să se bucure de o relație plină de acceptare și armonie, în speranța apariției unor noi generații care să schimbe viitorul nostru, al tuturor.

    Scriu această carte pentru că știu că îți e greu. Mi-a fost și mie. Tuturor mamelor care se aruncă în vâltoarea asta de agonie și extaz care e maternitatea, tuturor mamelor care își cresc copiii cu inima, brațele și ochii, tuturor le e greu. Știu cât de mult contează să auzi că te descurci și că va fi bine.

    Te descurci! Va fi extraordinar! De fapt, deja este!

    Am scris despre frică, despre durere și despre râs, despre terapie, despre crize de furie, despre depresie, despre strategiile mele de supraviețuire când mi-e greu, despre somn și mâncare, despre limite și reguli. O să observi însă că, în fiecare capitol despre copiii noștri, cel mai mult e vorba despre tine, despre noi, părinții copiilor noștri. Pentru că și noi avem la fel de multă nevoie să fim înțeleși, sprijiniți, apreciați, iubiți, fiindcă facem enorm de multe pentru alții și ne prețuim, din păcate, extrem de puțin.

  • Rămâi așa cum ești, dar mergi înainte
    Preț special 26.25 LEI Preț standard 35.00 LEI

    Kristina Kuzmič (originară din Croația, în prezent locuiește în California cu soțul ei și cu cei trei copii), botezată pe internet „mama adevărului”, a devenit celebră după ce clipurile ei despre parenting s-au viralizat, ajungând la milioane de vizualizări fiecare. Kristina vorbește sincer și cu mult umor despre toate lucrurile complicate, dureroase sau enervante din viața de părinte, iar noi ne simțim parcă mai puțin singuri în toată aventura asta complicată a creșterii copiilor fără s-o luăm razna.
    Bestseller în SUA, cartea Kristinei este la fel ca ea: te face să râzi imediat ce ți-ai șters lacrimile de duioșie, îți dă curaj, te ține în brațe, te invită să nu te mai iei atât de mult în serios și să-ți faci viața așa cum simți că o meriți, dar, dincolo de orice, să vezi partea bună în toate. E o carte sinceră, cu multe dezvăluiri personale, multe idei de conectare cu copiii (și cu soacra), o carte scrisă de o femeie extraordinară, care te face să te simți și tu la fel.

    Ioana Chicet-Macoveiciuc, coordonatoarea colecției Educație cu blândețe

  • Cum să educăm copiii mici cu respect și blândețe
    Preț special 19.61 LEI Preț standard 26.15 LEI
    Epuizat din stoc

    Aceasta este cea de-a doua carte a autoarei Janet Lansbury care apare în limba română, după succesul uriaș al primeia, Nu există copii răi.

    Cel mai mare merit al cărții Cum să educăm copiii mici cu respect și blândețe este că explică foarte clar părinților care este perspectiva copilului lor mic asupra lumii în care a sosit și pe care încearcă să o deslușească.

    Una dintre cele mai mari provocări în viața de proaspăt părinte sunt așteptările prea mari de la copilul mic. Ne așteptăm să doarmă bine, să mănânce mult, să plângă cât mai puțin, să fie cuminte și cooperant ca-n filme. Doar că realitatea e destul de diferită, iar părinții pot ajunge foarte repede să se simtă depășiți, nepricepuți, gata să fugă în lume.

    Janet Lansbury, educator parental și autoare a mii de materiale pentru părinți din toată lumea, ne explică scurt și direct ce simt și vor copiii noștri, cum să înțelegem care sunt nevoile lor, cum să ne ghidăm copiii în toate cu respect, răbdare și blândețe. Cartea conține multe cazuri concrete, îndrumări practice despre cum să te conectezi cu bebelușul tău, cum să abordezi somnul, mesele, joaca, cum să încurajezi independența și creativitatea copilului, cum să îți gestionezi furia și frustrarea când copilul nu cooperează.

    Ioana Chicet-Macoveiciuc, coordonator colecție Educație cu blândețe

  • Dictatura gastronomică
    Preț special 48.75 LEI Preț standard 65.00 LEI
    Epuizat din stoc

    Considerată de Păstorel Teodoreanu un monument gastronomic”, Dictatura Gastronomică. 1501 feluri de mâncări este o spectaculoasă monografie culinară a României interbelice, care conține rețete culese, încercate și redactate de Constantin Bacalbașa. Ediția de față păstrează stilul incofundabil al autorului, îmbogățind parfumul de epocă al cărții prin ilustrații menite să vă binedispună și să vă introducă în atmosfera boemă a Micului Paris interbelic. Actualitatea celor mai multe dintre rețete este surprizătoare, iar stilul succint și direct în care sunt enunțate fac din această carte un instrument ce n-ar trebui să lipsească din nicio bucătărie.

















    Astfel, cum va apărea, cu ilustrații în text, cu indicații privind toate alimentele, cu rețete culinare şi pentru oameni sănătoşişi pentru oameni bolnavi, şi pentru cei supuşi unui regim intermediar, cu pregătiri pentru mesele de lux şi pentru mesele familiale, cartea aceasta, purtând titlul 1501 feluri de mâncări, va fi unică în România, va fi superioară multor tratate culinare apărute în străinătate. Şi aceasta fiindcă va cuprinde, pe lângă atâtea rețete ale bucătăriilor franceză, italiană, germană, engleză, rusă, ungară etc., şi toate felurile de mâncare ale bucătăriei române şi greco-române.


    Este o carte foarte utilă, cum n-a mai apărut alta în România, una completă, cum n-au apărut multe în țările străine.


    Constantin Bacalbașa în prefața Dictaturii Gastronomice, pag. 17
















Filter by
Cumpără acum de la

Categorie

Preț

Editura