Practic & Util & Hobby

Grilă Listă
Setați descendent

Articolele 1-30 din 165

Cumpără acum de la
  • Numerologie practica
    39.95 LEI

    Numerologia este o metodă de analiză și divinație ce oferă indicații cu privire la personalitate și destin.

    Numele, data nașterii și aproape toate elementele care au legătură cu viața noastră de zi cu zi (adresa, numărul de telefon, denumirea firmei la care lucrăm etc.) pot fi transpuse într-o formă numerică simplă. Ea descrie personalitatea, motivațiile, scopurile, talentele și limitările noastre, felul cum relaționăm cu mediul înconjurător, compatibilitatea cu alte persoane sau chiar momentele în care este cel mai bine să acționăm pentru a avea succes.

  • Cartea celor cinci cercuri. Gorin no Sho
    39.95 LEI
    Cu puțin timp înainte de a muri, samuraiul Miyamoto Musashi se retrage în peștera Reigandō din regiunea Kumamoto, unde scrie „Cartea celor cinci cercuri – Gorin no Sho”. Tradusă de-a lungul anilor în numeroase limbi, lucrarea pe care acest legendar maestru al sabiei a lăsat-o posterității este atât un manual de strategie, cât și o incursiune în filosofia artelor marțiale. Musashi descrie tehnici aplicabile în lupta cu unu sau mai mulți adversari și arată cum acestea, îmbinate cu preceptele Zen, pot fi utile în viața de zi cu zi. Pentru a înțelege mai bine scrierile maestrului de sabie, volumul este completat cu ilustrații și comentarii pentru fiecare capitol, ce reflectă contextul istoric și cultural al epocii. Ediția include alte două texte renumite, un set de 21 de reguli de conduită morală concepute de celebrul samurai pentru discipolii săi intitulat „Drumul pe care mergi singur – Dokkōdō”, cu o secțiune de comentarii, precum și tratatul de instruire în arta sabiei „35 de articole despre strategie (Hyōhō sanjūgo kajō)”.
  • Cele şase sunete vindecătoare. Tehnici taoiste pentru echilibrarea energiei qi
    29.95 LEI
    Cu mii de ani în urmă, maeștrii taoiști au înțeles că organele vibrează pe o anumită frecvență dacă sunt sănătoase, iar orice afectare a unuia dintre ele poate duce chiar și la probleme generalizate sau boală. Prin tehnici specifice de meditație, au descoperit șase sunete ale căror frecvențe mențin organele într-o stare optimă și previn sau alină bolile. În Cele șase sunete vindecătoare, maestrul Mantak Chia descrie în detaliu, inclusiv prin numeroase ilustrații, modul corect de executare a acestor exerciții, prin care se activează canalele energetice din corp, eliminând energia negativă și reținând-o pe cea pozitivă. Astfel, cu doar câteva minute dedicate exercițiilor zilnice, putem să ne întărim și să ne optimizăm sănătatea, să remediem unele afecțiuni și să mergem pe calea unei vieți pline și active.
  • Rezilienta. Calea spre succes si echilibru pentru copii si parintii lor
    59.96 LEI
    Cum se face ca o persoana accepta cu usurinta si depaseste provocarile vietii, in timp ce o alta se prabuseste sub greutatea lor? Sa fie aceasta trasatura mostenita sau poate fi dobandita? Care sunt abilitatile unei persoane reziliente si cum pot fi ele dezvoltate? Exista grade diferite de rezilienta? Raspunzand unui mare numar de intrebari privind acest concept complex numit rezilienta, volumul de fata exploreaza felul in care ii putem indruma pe copii sa infrunte si sa depaseasca situatiile dificile, stresante sau traumatizante, de la dezvoltarea abilitatilor de comunicare, cultivarea unui stil de viata sanatos, dezvoltarea unui sistem de valori pozitive si pana la stabilirea unor obiective realiste si realizabile. Volumul li se adreseaza profesorilor, psihologilor, psihoterapeutilor, dar si oricarui adult sau parintilor care vor sa se familiarizeze cu metodele prin care ii pot ajuta pe copii sa fie capabili sa gaseasca o modalitate de adaptare in fata oricarei dificultati.
  • Anatomie pentru mişcare. Introducere în analiza tehnicilor corporale (vol. I)
    59.00 LEI
    Cartea prezintă într-o manieră accesibilă noțiuni fundamentale de anatomie pentru toate tehnicile corporale – arte marțiale, yoga, dans, gimnastică etc. Studenții și profesorii de la facultățile de educație fizică și sport, antrenorii, dar și cei care practică sport pe cont propriu găsesc în acest prim volum descrierea aparatului locomotor, însoțită de peste 1.000 de planșe ce reprezintă oasele, articulațiile, mușchii și acțiunea acestora în timpul diferitelor mișcări.
  • Psihologia copilului în 12 întrebări
    49.95 LEI
    Psihologia dezvoltării a apărut de aproximativ un secol, însă, deși există numeroase manuale și ghiduri practice, întrebările importante asupra naturii minții unui copil sunt rareori puse. Specialist recunoscut și cu o vastă experiență în psihologia copilului, Paul L. Harris se concentrează în cartea sa tocmai asupra unor astfel de întrebări: cum ajung copiii să fie atașați de cei care au grijă de ei? Cum învață cuvinte? Copiii înțeleg diferența dintre realitate și fantezie? Cum hotărăsc în cine să aibă încredere? Cum fac diferența între bine și rău? Își construiesc propriile idei despre lume sau cred ceea ce le spun ceilalți? Harris propune răspunsuri și explică de ce unele incertitudini rămân, explorând totodată probleme mai largi referitoare la teoriile minții.
  • Farmacognozie. Produse vegetale cu substanţe bioactive
    129.00 LEI
    „În ultimele două decenii cunoștințele științific relevante în domeniul farmacognoziei au explodat; aceasta datorită, pe de o parte, reintroducerii în terapeutică a unui mare număr de preparate din plante, identificării unor noi și importante domenii de utilizare pentru produse și substanțe naturale de mult cunoscute, iar pe de alta, datorită elucidării celor mai importante mecanisme de acțiune a acestora în organismul uman... Din acest motiv ne-am propus prezentarea acestui material, care încearcă să aducă sub formă compactă esențialul din farmacognozia momentului și caută să explice (avînd în vedere larga interdisciplinaritate a domeniului) pe cît posibil procese și mecanisme cu care cititorul este poate mai puțin familiarizat.” (Ursula Stănescu)
  • Sănătatea la îndemâna ta
    59.00 LEI
    Dr. Frédéric Saldmann ne oferă o rețetă revoluționară pentru vitalitate și sănătate, inspirată din înțelepciunea milenară a omenirii, de la medicina ayurvedică indiană și credințele egiptene până la ritualurile japoneze și mesajele criptate ale textelor biblice. Pornind de la rezultatele unor cercetări științifice actuale, autorul ne arată că obiceiurile bazate pe tradiții străvechi din domeniul tratării și vindecării bolilor pot aduce beneficii importante pentru starea noastră fizică și psihică. Odată ce vom adopta aceste obiceiuri, vom putea, printre altele, să ne bucurăm de o existență îndelungată, plină de vitalitate, să ne formăm deprinderi sănătoase de igienă a vieții, să ne ținem sub control greutatea corporală pentru a combate efectele nefaste ale obezității, să avem un somn de calitate și o viață sexuală armonioasă.
  • Cum să scapi de oboseală. 5 pași pentru redobândirea energiei
    44.95 LEI

    Nu este normal să te simți mereu obosit. Când ești epuizat din punct de vedere psihic sau fizic, chiar și lucrurile cele mai ușoare pot să ți se pară o corvoadă, iar într-o lume în care granițele dintre viața profesională și cea personală devin tot mai neclare, este cu neputință uneori să găsești timpul necesar odihnei, relaxării și recăpătării echilibrului sufletesc. Dar ce poți face atunci când, prins în vârtejul existenței cotidiene, pur și simplu nu înțelegi de ce ești obosit? Karina Antram, specialistă în nutriție și coaching, a elaborat o metodă în cinci pași cu ajutorul căreia vei putea să afli răspunsul la această întrebare și să rezolvi definitiv problema surmenajului. Simplitatea soluției constă în faptul că nu va trebui să renunți cu totul la unele obiceiuri, nici să urmezi o dietă strictă, ci să faci treptat mici schimbări în ceea ce privește stilul de viață și mai ales felul în care te hrănești. Astfel vei putea să-ți redobândești energia, te vei simți mai bine și te vei bucura cu adevărat de viață.

  • ABC-ul medicinei energetice
    49.95 LEI
    Ce este energia vitală? Cum poate fi stimulată și, mai ales, cum poate fi păstrată? Ce este „arta de a vindeca” și cum să devenim mai longevivi? Orientul Îndepărtat deține de mii de ani răspunsurile la aceste întrebări. În această lucrare bogat ilustrată destinată atât începătorilor, cât și avansaților,..
  • Ghidul perfecţionistei pentru pierderea controlului
    49.95 LEI
    Perfecționiștii nu sunt oameni echilibrați și nu-i nimic rău în asta. Niciodată mulțumiți cu o viață banală, își doresc să exceleze din toate punctele de vedere, iar aceasta înseamnă că au nevoie în permanență de provocări și că există lucruri pe care pur și simplu le fac mai bine decât alții. Prin urmare, perfecționismul nu este o boală, iar persoanele care „suferă” de el nu trebuie să se trateze. Există cinci categorii de perfecționiști, iar după ce vei afla, cu ajutorul chestionarului din carte, căreia dintre ele îi aparții, te vei cunoaște mai bine și vei învăța cum să valorifici această înclinație naturală. „O carte necesară pentru toți cei pregătiți să parcurgă drumul crucial de la apariția dorinței de control până la deținerea unei puteri discrete.” (Susan Cain) „Un ghid practic care te va ajuta să înveți și să evoluezi.” (Tal Ben-Shahar)
  • Arta de a vorbi în public
    49.95 LEI
    Complet actualizat pentru această nouă ediţie, volumul de referinţă „Arta de a vorbi în public” oferă celor interesaţi toate informaţiile necesare pregătirii şi susţinerii unui discurs. Stephen E. Lucas îşi fundamentează demersul pe teoriile clasice şi contemporane ale retoricii, pe care le valorifică într-o manieră practică, propunând diferite activităţi pentru exersarea abilităţilor oratorice. De la alegerea subiectului şi documentare până la organizarea materialului şi maniera de prezentare, expunerile teoretice sunt sintetizate în casete şi ilustrate cu povestiri sau exemple de discursuri comentate. Atât începătorii, cât şi oratorii cu experienţă găsesc în acest volum explicaţii clare, resurse şi aplicaţii variate pe care le pot folosi pentru a-şi însuşi principiile discursurilor publice şi a deveni buni vorbitori.
  • Consilierea privind cariera
    39.95 LEI
    Dinamismul societății contemporane, recunoscut mai ales prin tendințele evolutive ale pieței muncii, îngreunează din ce în ce mai mult procesul de construire a unei cariere de succes. Cartea de față descrie dinamica schimbărilor de pe piața muncii și subliniază nevoia actuală de consiliere profesională în carieră, accentuând rolul pe care îl joacă educația formală și nonformală în maximizarea potențialului individual al viitorului angajat. Un ghid pentru activitățile de consiliere privind cariera...
  • Tai chi. Exerciții pentru începători și avansați
    44.95 LEI

    Cuvânt-înainte de Jampa Mackenzie Stewart

    Taoiștii au creat tai chi-ul atât ca o artă marțială, cât și ca o modalitate de a-și cultiva corpul fizic, corpul energetic și corpul spiritual. La fel ca în cazul tuturor practicilor taoiste, principalul său scop este de a dezvolta o legătură cu qi-ul, energia fundamentală a vieții. Până la începutul secolului XX, tai chi‑ul era considerat o practică secretă, care se transmitea doar într-un cadru restrâns, în familie sau unor discipoli loiali. În prezent, în ciuda răspândirii și popularității sale, multe din principiile lui interne de bază rămân necunoscute. Tai chi. Exerciții pentru începători și avansați explorează eforturile interioare necesare pentru a practica această disciplină în mod eficient și conține instrucțiuni detaliate, însoțite de numeroase ilustrații, cu ajutorul cărora poți stăpâni forma de tai chi cu 13 mișcări, numită și tai chi qi gong. Aceasta este o formă simplă, ușor de învățat, care conține însă toate mișcările esențiale de tai chi și care îți aduce aceleași beneficii fizice, psihice și spirituale ca alte forme mai complexe.

  • Cu mintea limpede. Libertate, fericire și o viață mai bună fără alcool
    39.95 LEI
    Milioane de oameni își fac griji că abuzul de alcool le afectează sănătatea, dar se tem că renunțarea la acesta va însemna plictiseală, dificultăți de socializare și schimbări majore ale stilului de viață. Annie Grace împletește în mod strălucit cele mai recente descoperiri științifice din domeniile psihologiei și neurologiei privitoare la această dependență, analizând mai degrabă cauzele decât simptomele. Autoarea contrazice mitul cultural conform căruia alcoolul este o parte vitală a vieții și demonstrează că recuperarea controlului nu este esențială doar pentru fericirea și împlinirea personală, ci și pentru a pune capăt suferinței celor apropiați persoanei dependente.
  • Gimnastica minţii. Programul de 12 săptămâni pentru putere și echilibru mental
    49.95 LEI

    Cu meditaţii audio

    Știm toți ce ar trebui să facem pentru a fi sănătoși – să mergem cu regularitate la sală sau să alergăm și să mâncăm legume și fructe. Dar știm oare cum să procedăm pentru a ne păstra mintea în formă și echilibrul psihic până la o vârstă cât mai înaintată? Bazată pe idei din mindfulness și pe psihologia pozitivă, Gimnastica minții propune un program care se întinde pe durata a 12 săptămâni și care ne ajută să devenim mai stăpâni pe trăirile noastre interioare, să ne eliberăm de griji, să ne concentrăm asupra lucrurilor care ne fac fericiți și să ne organizăm mai bine viața. Fiecare săptămână începe cu „încălzirea” (partea teoretică), urmată de antrenamentul propriu-zis (exerciții grupate pe trei niveluri de dificultate) și de relaxare.

  • Ghid de educaţie digitală. Cum ne pregătim copiii pentru o lume supertehnologizată
    39.95 LEI
    Când vine vorba de educarea copiilor într-o lume digitală, fiecare părinte se simte nepregătit și copleșit. Ne facem griji că copiii noștri vor deveni dependenți de jocurile online, că vor fi victime ale hărțuirii cibernetice sau că se vor pierde în hățișul rețelelor sociale. Îi avertizăm despre toate lucrurile pe care nu ar trebui să le facă online, dar nu facem aproape nimic pentru a-i învăța abilitățile care îi vor ajuta să aibă succes în lumea digitală. Este timpul pentru o nouă abordare. Richard Culatta susține că tehnologia poate fi un instrument puternic pentru învățare, pentru rezolvarea celor mai dificile probleme ale omenirii și pentru a încuraja socializarea, arătând că nu trebuie să le interzicem complet copiilor utilizarea acesteia, ci să îi învățăm cum să o folosească în mod responsabil, pentru a se adapta lumii în care vor trăi.
  • Şamanul taoist. Roata vieții și practici zilnice pentru sănătate
    39.95 LEI
    Cu mii de ani în urmă, nemuritorii cunoscuți drept Cei Luminoși au naufragiat pe țărmul Chinei. Transmițându-le principiile lor șamanice indigenilor, Cei Luminoși i-au învățat și despre Roata Vindecării taoistă, din care provin principiile yin și yang, cele cinci elemente, cele opt forțe, zodiacul chinezesc și I Ching, unul dintre cele mai vechi texte chinezești, ce conține un sistem de divinație complex. Roata Vindecării stă inclusiv la baza medicinei tradiționale chineze și a practicilor sexuale ezoterice din alchimia taoistă. În Șamanul taoist, maestrul Mantak Chia și Kris Deva North explică pas cu pas principiile șamanice ale Roții Vindecării și prezintă exerciții practice pentru echilibrare energetică și sănătate, pentru consolidarea unei relații, precum și pentru a accede la extazul taoist. Volumul este îmbogățit cu numeroase ilustrații și relatări ale unor surse directe, care fac conceptele tratate accesibile chiar și pentru cititorul neinițiat.
  • Tu esti cel mai bun psihoterapeut al tau. Strategii pentru a-ti controla mintea
    49.95 LEI
    Anxietatea, frica, stresul, mânia, depresia, lipsa încrederii în sine și multe alte emoții pe care le trăim zilnic sunt tot atâtea mecanisme de reacție create de creierul nostru fără să ne dăm seama. Putem oare gestiona aceste procese afective astfel încât să beneficiem de relații mai bune în familie, cu prietenii și la locul de muncă? Anne-Hélène Clair, doctor în neuroștiințe, și Vincent Trybou, psiholog și psihoterapeut, sunt de părere că este posibil, iar secretul este să înțelegem, pornind de la cele mai recente descoperiri științifice, cum funcționează creierul și să acționăm asupra lui în cunoștință de cauză pentru a ne „reeduca” neuronii. Autorii își propun să facă accesibile unui public cât mai larg cunoștințele de bază din domeniul neuroștiințelor cu scopul de a ne ajuta, pe de o parte, să ne schimbăm comportamentul și gândurile care ne provoacă suferință, iar pe de altă parte, să facem față emoțiilor puternice. Rezultatul demersului lor? Un adevărat instrumentar eficient, validat de practică, pentru înlăturarea obstacolelor care stau în calea împlinirii noastre.
  • Tao pentru sănătate, sex şi longevitate. O abordare practică a Căii străvechi
    49.95 LEI
    Tao, forța primordială ce dă naștere tuturor fenomenelor din univers, stă la baza unei adevărate filozofii de viață. Datorită amestecului său inedit de regimuri fizice și mentale și importanței egale pe care o acordă teoriei și practicii, taoismul a ajuns să includă elemente foarte diferite precum alchimia, respirația profundă, exercițiile fizice, disciplina sexuală, fitoterapia, dieta, helioterapia și multe altele. Cartea explorează, în lumina descoperirilor științei occidentale moderne, sistemul echilibrat și cuprinzător de îngrijire a sănătății folosit de mai bine de 5.000 de ani de medicii chinezi și de practicanții artelor marțiale și ai meditației. Autorul abordează toate aspectele legate de sănătate, oferind informații la obiect despre regimuri alimentare și nutriție, post și excreție, respirație și exerciții fizice, medicină, meditație și yoga sexuală.
  • Mindfulness împotriva depresiei. Tehnici de meditație pentru cultivarea optimismului
    34.95 LEI

    Când ești deprimat, este esențial să te relaxezi și să te liniștești pentru a-ți regăsi echilibrul emoțional. Cu ajutorul practicii mindfulness, arta de a trăi în prezent, poți obține această stare de relaxare cultivându-ți o conștiință de sine și o claritate care îți permit să ieși din tiparele gândirii negative și din starea de tulburare emoțională asociate depresiei. Autoarea cărții, psihoterapeută cu peste două decenii de experiență, propune numeroase tehnici și exerciții simple de mindfulness care îți vor îmbunătăți abilitățile de concentrare și de reglare a emoțiilor, atât de necesare în procesul de vindecare. Dacă mintea ta nu s-a liniștit niciodată într-atât încât să devii conștient de ceea ce gândești și de ceea ce simți, ai ignorat o putere extraordinară, pe care nici nu știai că o posezi. Acum e momentul să înveți s-o folosești!

  • Reţeta pentru o viaţă mai bună
    34.95 LEI

    Te-ai gândit vreodată cum ar arăta viața ideală din punctul tău de vedere? Unde ai lucra? La ce activități sociale ai participa? De ce lucruri ai fi interesat? Cartea pe care o ai în față constituie rețeta transformării în realitate a acestor idei. Ea cuprinde strategii care și-au dovedit eficacitatea în toate domeniile existenței personale: social, material, intelectual, vocațional, spiritual, emoțional. De la crearea unui program care te va ajuta să petreci mai mult timp cu familia și cu prietenii până la aflarea satisfacției în tot ceea ce faci, la serviciu și în afara acestuia, autoarea propune un adevărat plan personalizat de îngrijire personală. În același timp, vei învăța ce să faci atunci când anxietatea nu-ți dă pace și stresul te macină, cum poți să ajungi la un echilibru între viața personală și cea profesională, cum să îmbunătățești calitatea relațiilor pe care le ai și, în general, ce atitudine să adopți pentru a-ți trăi viața așa cum îți dorești.

  • O istorie naturală a exercițiului fizic. Știința mișcării, a odihnei și a sănătății
    65.00 LEI
    „Fascinant și plin de surprize.” (Bill Bryson) Toată lumea ştie că ar trebui să facă mişcare. Dacă însă exerciţiul fizic este ceva firesc, cum se face că nimeni n-a găsit o metodă eficientă de a-i ajuta pe oameni să-şi învingă instinctul natural, adânc înrădăcinat, de a evita să facă mişcare atunci când nu e absolut necesar? Cum se explică faptul că tot mai mulţi semeni ai noştri trăiesc mai mult ca oricând, deşi sunt din ce în ce mai inactivi din punct de vedere fizic? Oare suntem, prin natura noastră, înceţi şi slabi? Să fie adevărat că am ales rezistenţa în detrimentul forţei fizice? Că statul pe scaun ne omoară? Că exerciţiile fizice nu ne ajută să slăbim?
  • Arta de a influența și de a manipula în viața de zi cu zi
    34.95 LEI

    V-ați săturat să nu puteți spune niciodată „nu” celor din anturajul dumneavoastră? Sunteți lipsit de putere de seducție? Ați vrea să fiți mai convingător atunci când aveți de susținut o idee? Nu știți cum să solicitați și să obțineți o mărire de salariu? Ați dori să scăpați mai ușor de un vecin care își tot bagă nasul unde nu-i fierbe oala, dar fără să vi-l faceți dușman? Viața de zi cu zi este alcătuită dintr-o mulțime de situații în care acționează arta de a influența și de a manipula. Această carte vă oferă tehnicile psihologice care vă vor permite să dejucați mecanismele implicate pentru a le utiliza mai bine la rândul dumneavoastră.

  • Dependenți de mâncare
    39.95 LEI

    Michael Moss este laureat al Premiului Pulitzer.

    Reporterul american de investigații și laureat al Premiului Pulitzer Michael Moss ne dezvăluie în lucrarea de față ceea ce oamenii de știință și lumea medicală știu deja de mai multe decenii, și anume că unele alimente au o capacitate de a crea dependență mai mare decât cea a țigărilor, a drogurilor sau a alcoolului. Cunoscând aceste lucruri, marile companii producătoare de alimente și laboratoarele de chimie alimentară au creat numeroși aditivi și apelează la tot felul de subterfugii comerciale cu scopul de a ne face tot mai dependenți de produsele lor. În paralel cu aceste eforturi susținute, incidența obezității, mai ales în rândul populației tinere, continuă să crească.

    Relatare captivantă despre bătălii duse în instanță, campanii de marketing înșelătoare și cele mai recente descoperiri științifice din domeniul alimentației care au provocat actuala criză de sănătate publică din multe țări ale lumii, cartea ne arată de ce este mai important ca oricând să știm cu ce ne hrănim de fapt și cum acționează industria alimentară pentru a ne determina să mâncăm cât mai mult.

    „Captivantă.” (The Wall Street Journal)

    „Moss argumentează că liberul-arbitru este o iluzie, cel puțin în ce privește anumite alimente. Și are dreptate.” (The New York Times)

  • Incursiune în reflexoterapie
    39.95 LEI
    Incursiune in reflexoterapie ofera prezentari detaliate ale diferitelor boli, descrierea tehnicilor folosite pentru tratarea acestora si harti ale punctelor reflexe.
     
    Cartea propune tratamente reflexoterapeutice pentru a preveni, atenua si vindeca diverse afectiuni:
     
    • boli ale aparatului respirator
    • boli ale aparatului cardio-vascular
    • boli ale aparatului digestiv
    • boli ale ficatului si ale vezicii biliare
    • boli reumatice
    • boli oftalmologice
    • nevroze astenice
    • frigiditatea si impotenta sexuala
    • nevralgii
    • paralizii si pareze ale nervilor periferici

    • alcoolismul si tabagismul

  • Dezvoltă abilitățile sociale ale copilului tău
    44.95 LEI

    De la contactul vizual până la angajarea într-o conversație, dezvoltarea abilităților sociale ale copilului este un factor important pentru succesul său la școală, iar mai târziu la locul de muncă și în viață, în general. Ca să funcționeze eficient în sfera socială, copilul tău trebuie să învețe să recunoască, să interpreteze și să răspundă în mod adecvat tuturor situațiilor sociale, pentru a concilia propriile nevoi și așteptări cu cele ale altora. Cele peste 150 de activități, concepute pentru a-i învăța pe copiii între 1 și 8 ani abilitățile sociale prin intermediul jocurilor, pot fi inițiate nu numai de cadrele didactice, ci și de părinți. Folosește-le pentru a-ți dezvolta relația cu copilul și a-l ajuta să înțeleagă lumea și pe oamenii din jur și bucurați-vă de timpul în care creșteți împreună!

  • Plictiseala la copii și adolescenți. O perspectivă psihologică
    39.95 LEI

    Unul dintre cele mai cunoscute fenomene ale istoriei omenirii, plictiseala a căpătat de-a lungul timpului multe forme și a fost abordată de filosofi și cercetători prin prisma a numeroase teorii – de la „demonul tuturor relelor” la predictor al depresiei și, paradoxal, la potențială sursă de stimulare a creativității. În era tehnologiei și a generației Z, volumul de față oferă informații prețioase cu privire la cauzele apariției plictiselii la copii și adolescenți, tendințele și manifestările acesteia în diferite contexte actuale, dar și strategii eficiente prin care putem transforma plictiseala într-o forță motivațională, care să alimenteze nevoia de stimuli noi, de soluții creative, să dezvolte deprinderi de autocontrol, să îmbunătățească sănătatea mintală, contribuind în cele din urmă la starea de bine a copilului și a adolescentului de astăzi.

  • Parenting de la A la Z. 83 de teme provocatoare pentru părinții de azi
    64.95 LEI

    A-i oferi copilului un mediu sigur în care să-și însușească și să-și dezvolte abilitățile cognitive și în care să formeze legături afective pozitive, a găsi stilul de parenting cel mai potrivit nevoilor sale, a-i gestiona crizele ce survin la vârste variate și a identifica abaterile comportamentale care îl pot afecta ulterior reprezintă câteva dintre provocările cu care părinții se confruntă în mod constant în creșterea copiilor, astăzi poate mai mult decât oricând. Volumul abordează noțiunea de parenting din perspectiva multitudinii de teorii propuse de-a lungul timpului, fiecare capitol însumând experiențele practice ale autorilor și abordările teoretice ale diferitelor studii de specialitate. Atenția se îndreaptă atât spre interacțiunile dintre adulți și copii, cât și spre atitudinile și responsabilitățile părintelui în general. Unul dintre scopurile cărții de față devine, astfel, facilitarea, pentru părinți, a procesului de selectare asumată a informațiilor și a aplicării acestora pentru consolidarea relației cu propriii copii, favorizând dezvoltarea lor armonioasă.

  • Programarea în limbajul C/C++ pentru liceu (vol. 1)
    44.95 LEI

    Structura cărții include atât materia prevăzută în programele școlare actuale de la clasele de profil, cât și teme care se studiază în Centrele de Excelență, pentru o pregătire de performanță. Conținutul teoretic este susținut prin exemple aplicative și prin numeroase rezolvări de probleme, iar fiecare temă este însoțită de un set consistent de probleme reprezentative, propuse spre rezolvare. Limbajul de programare C a devenit un standard: noile limbaje (de programare sau de scripting) care se impun pe piața dezvoltatorilor de software au ca punct de plecare sintaxa C/C++ (Java, Javascript, ActionScript, PHP etc.).

Filter by
Cumpără acum de la

Categorie

Preț

Editura