Psihologie

Grilă Listă
Setați descendent

11 Articole

Cumpără acum de la
  • Bazarul memoriei
    39.00 LEI

    Veronica O'Keane este profesor de psihiatrie la Trinity College din Dublin unde conduce un program de cercetare în depresie. Cercetarea ei începe cu o examinare a experiențelor subiective ale pacientului reflectate în patologia cerebrală și în restul organismului. A publicat numeroase lucrări de cercetare, în special despre tulburările de stare și despre depresia perinatală. Este, de asemenea, lider de opinie, mama a doi copii și pasionată de înot.

  • Citirea feței. Cum să descifrezi o persoană după trăsăturile chipului
    39.00 LEI

    Limbajul corpului este limitat. Limbajul feţei dezvăluie TOTUL!

    Cu toţii suntem cititori de feţe înnăscuți şi, încă din prima zi de viaţă, ne orientăm instinctiv privirea spre trăsăturile faciale ale celor din jur. Nu există persoană care să nu aibă capacitatea intuitivă de a descifra sentimentele celorlalţi în expresiile lor.

    Îmbinând trei şcoli diferite de citire a feţei cu identificarea ştiinţifică a celor mai subtile microexpresii, Eric Standop este capabil să citească emoţiile, caracterul, ba chiar şi starea de sănătate a unei persoane — doar uitându-se la faţa ei.

    Cartea conţine ilustraţii ce permit cititorilor să vadă trăsăturile interpretate de Standop şi este împărţită în secţiuni care se concentrează asupra unor domenii precum sănătatea, dragostea, comunicarea şi succesul în afaceri. Partea finală a cărţii explică semnificaţia a zeci de forme şi expresii faciale, astfel încât cititorii să-şi poată perfecţiona propriile capacităţi de citire a feţei şi să le aplice în viaţa lor de zi cu zi.

    „Fascinanta carte a lui Eric Standop prezintă într-un mod accesibil şi convingător vechea şi neconvenţionala tehnică a citirii feţei." - Phil Houston, veteran CIA şi coautor al cărţii Spy the Lie (Trei, 2015)

    Eric Standop este unul dintre cei mai mari experţi internaţionali în citirea feţei, susţinând conferinţe în peste douăzeci de ţări pentru antreprenori, manageri, profesori şi ofiţeri de poliţie. Este fondatorul Academiei de Citire a Feţei şi are clienţi care activează în domenii foarte variate, de la finanţe şi tehnologie la sănătate şi wellness.

  • Obiceiuri mici, schimbări mari
    49.00 LEI

    Bestseller New York Times, Wall Street Journal şi USA Today

    „Ce am învăţat despre comportament de la BJ Fogg a fost esenţial pentru cariera mea." — MIKE KRIEGER, cofondator Instagram

    Cel mai mare expert mondial în formarea obiceiurilor îţi arată cum poţi dobândi o viaţă mai fericită și mai sănătoasă: începând cu pași mici.

    MIT: Schimbarea e grea.
    REALITATE: Schimbarea poate fi ușoară dacă aplici etapele Designului Comportamental.

    BJ FOGG și-a propus să-ţi schimbe viaţa. Şi să revoluţioneze modul în care gândim comportamentul uman. Bazându-se pe douăzeci de ani de cercetare și pe experienţa dobândită în cariera sa de coach — în care a oferit consiliere pentru peste 40 000 de persoane —, Fogg îţi dezvăluie procesul de formare a obiceiurilor durabile. Vei descoperi idei revoluţionare, care te vor ajuta să-ţi transformi viaţa și vei învăţa cum să te bucuri de succesele tale, în loc să te întristezi din pricina eșecurilor. Dacă vrei să slăbești sau să te relaxezi, să dormi mai bine sau să fii mai productiv, Obiceiuri mici. Schimbări mari te va ajuta să-ţi îndeplinești obiectivul.

    BJ FOGG, PhD a pus bazele Laboratorului de Știinţe Comportamentale din cadrul Universităţii Stanford. În paralel cu activitatea de cercetare, Fogg predă mecanismele comportamentului uman specialiștilor în inovare din domeniul industrial. A înfiinţat Academia Micilor Obiceiuri pentru a putea ajuta oameni din întreaga lume. Locuiește în California de Nord și pe insula Maui.

    „Fogg explică structura micilor obiceiuri care ne definesc identitatea. Înţelegerea acestor microcomportamente este esenţială pentru reușită, fie că vrei să slăbești, fie că vrei să întemeiezi o companie." — TONY FADELL, inventator al iPod ului și coinventator al iPhone ului

    „Metoda lui Fogg are un foarte mare potenţial de a produce schimbări comportamentale pentru cei care au încercat alte metode şi n-au reuşit." — Library Journal

    „Bazată pe cercetări îndelungate, cartea de faţă îşi propune să demonteze miturile curente despre schimbarea comportamentală. Îmbinând prezentări foarte clare cu povestea propriei lui transformări, metoda lui Fogg va ajuta orice cititor să-şi schimbe obiceiurile." — Publishers Weekly

    „A face o schimbare pozitivă nu e așa de greu cum pare. Ai fost de prea mult timp indus în eroare de mituri, greșeli de judecată și sfaturi bine intenţionate, dar lipsite de o bază știinţifică. Poate că ai încercat să faci schimbări în trecut și nu ai avut rezultate, trăgând concluzia că schimbarea este un proces dificil sau că nu ai reușit fiindcă ţi-a lipsit motivaţia. Nu e adevărat. De vină este modul în care ai abordat problema, nu tu." — BJ Fogg, PhD

  • Happy happy. Cinci pasi ca sa te intelegi bine cu aproape toata lumea
    35.00 LEI
    Cum poti sa ajungi mai usor la un acord cu ceilalti astfel incat toata lumea sa fie multumita?

     

    In cartea de fata, expertul negociator Lars-Johan Age ne prezinta Happy-Happy, o metoda unica si eficienta in cinci pasi, prin care putem obtine un raspuns favorabil la ideile si opiniile noastre. Astfel, putem ajunge la intelegere cu aproape oricine – la locul de munca si in situatii private – intr-o maniera care sa fie satisfacatoare pentru toti cei implicati.

    Spre deosebire de vechea abordare de tip Win-Win, care tinde sa maximizeze castigul si profitul, Happy-Happy se concentreaza pe colaborare, satisfactie reciproca si stabilirea unor relatii de lunga durata.

    Metoda se bazeaza pe cercetari si experimente stiinsifice din psihologie, stiinse comportamentale si economie, fiind ilustrata cu exemple concrete, la care oricine se poate raporta.

    Cu ajutorul acestor cinci pasi, a caror eficienta a fost demonstrata stiintific, vei invata ca o abordare potrivita si niste cuvinte bine alese te vor ajuta sa ajungi la un acord, chiar daca ai in fata cei mai incapatanati parteneri de discutie.

    Toata lumea are de castigat cu Happy-Happy!
  • Sinele vindecator
    45.00 LEI
    Sinele vindecator. Un nou plan revolutionar pentru a-ti intari sistemul imunitar si a te mentine sanatos toata viata

     

    Timp de peste 25 de ani, Deepak Chopra si dr. Rudolph E. Tanzi au revolutionat medicina si modul in care intelegem relatia dintre minte si corp, colaborarea lor concretizandu-se in doua bestselleruri cu succes mondial, Supercreierul si Supergenele, publicate si la editura Lifestyle Publishing. Cei doi autori de succes prezinta acum o lucrare revolutionara, de referinta, despre importanta suprema a sistemului imunitar in relatia cu sanatatea pe termen lung. Din dorinta de a ne ajuta sa ne cream un plan de sanatate holistic si transformator pentru intreaga viata, autorii ne ofera cele mai noi informatii stiintifice pentru a ne dezvolta propria cale eficienta si personalizata spre autovindecare. Intr-o perioada in care ne confruntam cu toxinele din mediu inconjurator, potentialele epidemii, supermicrobii si procesul accelerat de imbatranire, este mai important ca oricand sa facem in fiecare zi alegeri corecte legate de stilul de viata, deoarece noi suntem responsabili de sanatatea noastra, nu doctorii si nici companiile farmaceutice.

     

    Sinele vindecator examineaza indeaproape modul in care putem gestiona cel mai bine stresul cronic si inflamatia, principalii inamici ai starii de bine. Chopra si Tanzi isi indreapta atentia catre o serie de afectiuni cronice, cum ar fi hipertensiunea arteriala, bolile cardiace, diabetul de tip 2 si boala Alzheimer, cunoscute ca dureaza uneori decenii sa se dezvolte inainte de aparitia primelor simptome. O noua revolutie in sanatate are loc astazi si acea revolutie esti chiar TU!

     

    Chopra si Tanzi apeleaza cu maiestrie la ultimele dovezi stiintifice pentru a demonstra elocvent ca stresul cronic si inflamatia sunt cauzele principale ale multor boli. Si mai important este ca Sinele vindecator ne ofera o harta clara si concisa, care ne permite sa folosim aceste informatii pentru a ne vindeca si a ramane sanatosi toata viata. - Dr. James R. Doty, profesor de neurochirurgie si autorul bestsellerului In atelierul de magie

     

    Sinele vindecator reprezinta un mare pas inainte in integrarea stiintei, medicinei, intelepciunii si sanatatii. Dupa cum demonstreaza autorii, prima noastra linie de aparare se afla in noi, iar alegerile pe care le facem astazi sunt esentiale pentru ne asigura o stare de bine indelungata. - Arianna Huffington, fondatoare si CEO a organizatiei Thrive Global

     

    Cele mai multe boli cronice incep cu ani inainte de aparitia primelor simptome. Sinele vindecator le arata cititorilor cum sa-si imbunatateasca imunitatea, cum sa incetineasca imbatranirea si cum sa ajunga dincolo de preventia obisnuita. - Dr. Dean Ornish, fondator si presedinte al Institutului de cercetari pentru medicina preventiva, profesor de medicina clinica la Universitatea din San Francisco

     

    Deepak Chopra este cunoscut in toata lumea pentru activitatea de pionierat in medicina integrativa si transformarea personala, fiind descris de revista TIME ca unul dintre „primii 100 eroi si idoli ai secolului". De asemenea, a scris peste 85 de carti traduse in 43 de limbi, 25 dintre acestea ajungand pe lista de bestselleruri New York Times.

     

    Dr. Rudolph E. Tanzi este profesor de neurologie la Universitatea Harvard, el numarandu-se printre descoperitorii genelor care provoaca instalarea timpurie a bolii Alzheimer, contribuind la elaborarea de terapii pentru aceasta afectiune necrutatoare.

     

  • Lasa totul in ordine
    35.00 LEI
    Epuizat din stoc


    Lasa totul in ordine. Arta suedeza de a usura viata celor din jur inainte sa treci dincolo.

    O metoda practica si fermecatoare ca sa-ti pui casa in ordine in timp ce reflectezi la micile bucurii care infrumuseteaza o viata lunga.

    Cum sa-ti faci ordine in viata astfel incat cei din jur sa nu fie nevoiti sa faca asta dupa ce vei fi parasit aceasta lume? Suedezii au un cuvant special, Dostadning (do inseamna „moarte", iar stadning inseamna „curatenie"), care desemneaza aceasta actiune.
    In Lasa totul in ordine, artista plastica Margareta Magnusson ii sfatuieste cu umor pe cititori sa adopte minimalismul. Metoda ei radicala si prietenoasa indeamna familiile sa inceapa discutii sensibile si transforma un proces coplesitor intr-unul optimist. 
    Fie ca e vorba de haine, de obiecte, de suveniruri sau de secrete, e bine sa lasi totul in ordine pentru a lasa doar amintiri frumoase celor care raman si pentru a le usura viata. 
    Descriind aceasta metoda, care este aproape un mod de viata, autoarea ne impartaseste propria ei experienta cu intelepciunea scandinava care o caracterizeaza. 

    O carte subtire, dar plina de intelepciune… directa si nesentimentala (cu un dram de umor). – Washington Post

    Curatenia dinaintea mortii nu inseamna sa te descotorosesti de toate lucrurile, ci mai degraba sa-ti simplifici viata astfel incat sa pastrezi doar ceea ce te face fericit. – Elle Decor

    Un bun pretext ca familiile sa discute problemele sensibile, care altfel ar fi dificile de abordat. – Time

    Magnusson ne invata cum sa ne punem ordine in viata, cu delicatete si bucurie, ca sa nu le lasam in seama altora, dupa ce nu mai suntem. – Reader’s Digest

    Margareta Magnusson are, dupa cum spune chiar ea, intre optzeci si o suta de ani. S-a nascut in Suedia, dar a trait in toata lumea. A absolvit Colegiul de Design Beckmans, iar operele ei au fost expuse in galerii de arta din Hong Kong pana in Singapore. Are cinci copii si locuieste in Stockholm, inconjurata doar de lucrurile pe care le iubeste.

  • Regulile creierului
    36.75 LEI
    Epuizat din stoc

    12 principii pentru a supraviețui și a fi eficient la serviciu, acasă și la școală

    Cei mai mulți dintre noi nu au habar de ceea ce se întâmplă cu adevărat în capul lor. Totuși, oamenii de știință care studiază creierul au descoperit detalii pe care orice lider din domeniul afacerilor, părinte și învățător ar trebui să le știe – cum ar fi faptul că trebuie să facem mișcare dacă vrem să avem un creier care să funcționeze la parametri maximi.
    Cum învățăm? Ce efecte au somnul și stresul asupra creierului? De ce nu se recomandă să facem mai multe lucruri deodată? De ce e atât de ușor să uităm și de ce e atât de important să repetăm cunoștințele noi? Este adevărat că bărbații și femeile au creiere diferite?
    În fiecare capitol al cărții, autorul prezintă câte o regulă a creierului – ce știu sigur oamenii de știință despre felul cum funcționează creierul uman – și oferă apoi idei care ne pot transforma viața de zi cu zi. Astfel, cititorii vor descoperi că:
    * fiecare creier este condiționat diferit
    * activitatea fizică îmbunătățește cogniția
    * nu încetăm niciodată să învățăm și să explorăm
    * unele amintiri sunt efemere
    * între somn și capacitatea de a învăța există o legătură puternică
    * stresul schimbă modul în care învățăm

    În final, vei înțelege cum funcționează creierul uman și cum poate fi exploatat la maximum. 

    „Autorul reușește să prezinte funcționarea creierului pe înțelesul tuturor, explicând care este rolul acestuia la locul de muncă sau în sălile de clasă… într-un stil care dă viață cuvintelor.“ - USA Today

    „Regulile creierului este una dintre cele mai informative, antrenante și utile cărți ale vremurilor noastre.“ - Garr Reynolds, autor al cărții Presentation Zen

    John Medina este expert în biologie moleculară și consultant în cercetare științifică. Este profesor afiliat de bioinginerie la Facultatea de Medicină a Universității din Washington. A fost fondator a două institute de cercetare a creierului: Brain Center for Applied Learning Reasearch, de pe lângă Universitatea Pacific din Seattle, și Talaris Research Institute, o organizație nonprofit care inițial s-a concentrat pe modul în care copiii de vârste mici codifică și procesează informația. Medina locuiește în Seattle, Washington, cu soția și cei doi băieți ai lor.

  • Puterea emotiilor
    35.00 LEI

    Descopera-ti adevarata varsta, trezeste-ti puterea ascunsa si alunga-ti temerile pentru a trai cu adevarat! Cunoaste-ti varsta emotionala!

        Puterea emotiilor te ajuta sa-ti stapanesti reactiile impulsive dureroase si sa-ti dezvolti personalitatea astfel incat sa-ti valorifici potentialul la maximum. Dupa ce-ti vei afla Varsta Emotionala, vei putea intreprinde pasii necesari pentru a deveni un adult autentic, atent sa nu-si iroseasca energiile.
        Citind aceasta carte, vei afla:
    • Care este arhetipul tau personal – Parinte, Copil sau Adult – completand Testul Varstei Emotionale;
    • Cand si de ce te sabotezi in mod necugetat;
    • Cum sa-ti transformi teama si mania in curaj si bunavointa;
    • Cum sa-ti schimbi stilul de comunicare de la pasiv sau agresiv la asertiv, receptiv si, in ultima instanta, pasnic;
    • Metode pentru a-ti regla fin nevoile unice pe plan mental, emotional si fizic;
    • Cum sa duci o viata implinita fara sa te simti vinovata sau rusinata;
    • Cum sa-ti redirectionezi caile care sa te duca la relatii reusite, la o munca satisfacatoare si, in final, la fericire.

        Nu trebuie sa te mai simti niciodata o victima a imprejurarilor, a ereditatii sau a trecutului. A sosit timpul sa nu te mai lasi stapanita de emotii, ci sa le domini!

        Crystal Andrus Morissette este lider in domeniul descoperirii de sine si al transformarii personale. In calitate de consilier pe probleme de viata si sustinatoare a femeilor, a ajuns sa fie cunoscuta si indragita in toata lumea. Forta si claritatea mesajului ei i-au permis sa imparta scena cu vorbitori prestigiosi, cum ar fi Dr. Phil, dr. Wayne Dyer, Marianne Williamson si multi altii.

  • Sa invingem autismul
    40.95 LEI
    Epuizat din stoc

    În "Să învingem autismul" autorul prezintă principiile revoluționare aflate la baza programului care i-a ajutat pe el și pe câteva mii de familii cu nevoi speciale. După cum arată Raun Kaufman, adesea, autismul este greșit înțeles ca o tulburare comportamentală când, de fapt, este o tulburare social-relațională. El explică, din proprie experiență, ce înseamnă să fii autist și în ce fel Programul Son-Rise dă rezultate.

    Un ghid detaliat cu strategii clare și practice, pe care cititorii le pot aplica imediat – în unele cazuri, părinții observă schimbări la copiii lor în numai o zi – Să învingem autismul dă o șansă acestor copii să sfideze prognozele inițiale pesimiste. Citind această carte, părinții și educatorii învață să le faciliteze copiilor crearea unor relații pline de semnificație și afecțiune, să-i ajute să-și extindă aria de comunicare și să participe cu succes la cele ce se întâmplă în lume.

    O lucrare importantă în care se împletesc știința, progresul și speranța, Să învingem autismul prezintă ideile valoroase și aplicațiile practice care au schimbat deja viețile a mii de familii din lumea întreagă.

    „Tăria cu care autorul crede în Programul Son-Rise, căldura cu care vorbește și metodele eficiente îi vor încuraja pe cititori să-i urmeze sfaturile.“ - Publishers Weekly

    „Cartea aceasta trebuie citită de toți părinții de copii cu autism. Am asistat nemijlocit la începutul transformării miraculoase a lui Raun K. Kaufman prin intermediul programului Son-Rise. Fiica mea, care prezenta toate semnele unei faze incipiente de autism, duce acum o viață normală pentru că am știut exact ce să fac: să ignor toate predicțiile sumbre și s-o angrenez în tehnicile descrise în această carte, care transformă principiul iubirii necondiționate într-un plan practic și ușor de aplicat.“ - Dr. Wayne W. Dyer, autorul cărții Puterea intenției și a altor 30 de titluri

    Raun K. Kaufman a fost diagnosticat cu o formă severă de autism când avea doi ani. După ce li s-a spus că băiatul lor își va petrece viața într-o instituție, părinții lui Raun au căutat o soluție proprie, pe care au numit-o Programul Son-Rise. Raun a obținut licența în bioetică medicală la Universitatea Brown iar acum este directorul pentru educație globală la Centrul de Tratament pentru Autism din SUA.

  • Partea pozitiva a stresului. De ce stresul iti face bine si cum sa-l folosesti in favoarea ta
    40.95 LEI
    Epuizat din stoc

    în "Partea pozitivă a stresului" sunt reunite pentru prima dată cele mai noi descoperiri privind corelaţia dintre rezilienţă (capacitatea umană de dezvoltare în condiţii de stres) şi mentalitate (puterea convingerilor de a modela realitatea). McGonigal combină cu talent elementele ştiinţifice, povestirile şi exerciţiile într-o carte antrenantă şi practică, în care ne arată:

    • Cum să cultivăm o mentalitate de acceptare a stresului;
    • Cum stresul ne poate oferi energie şi putere de concentrare;
    • Cum ne poate ajuta stresul să ne întărim relaţiile cu cei apropiaţi;
    • De ce creierul este construit astfel încât să înveţe din stres.


    KELLY McGONIGAL este expert în psihologia sănătăţii şi conferenţiar la Universitatea Stanford, precum şi autoarea bestsellerului internaţional The Willpower Instinct. Ca lider în domeniul „ajutorului ştiinţific", McGonigal este pasionată de transpunerea ultimelor cercetări din domeniile psihologiei, neuroştiinţei şi medicinei în strategii practice pentru sănătate, fericire şi succes personal. Prelegerea ei TED despre partea pozitivă a stresului a fost vizionată de peste şapte milioane de ori.

  • Vindecarea intuitivă – ghid practic
    49.56 LEI
    Epuizat din stoc
    Sanatate fizică, emoţională şi sexuală în 5 paşi
Filter by
Cumpără acum de la

Preț

Editura