Analectele lui Confucius

Epuizat din stoc
SKU
a248716
37.80 LEI
Pe scurt
Cultura tradițională chineză este o comoară a civilizației lumii, iar Analectele lui Confucius constituie cea mai strălucită perlă a culturii multimilenare chineze. Ideile sale au prins atât de adânc rădăcini în inimile poporului chinez, încât toți chinezii, fie de naționalitate Han sau făcând parte din minoritățile naționale, au fost mai mult sau mai puțin influențați de ideile acestei cărți.
Mai multe informații
EdituraIdeea Europeană
Colecție Cultura chineza
ISBN 9786065949607
Traducător Xu Wende
Număr de pagini 212
Formatul cărţii 15.5 x 22 cm
Tip copertă Brosata
Data apariției 2022
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsAnalectele lui Confucius
Rating-ul tău

Cultura tradițională chineză este o comoară a civilizației lumii, iar Analectele lui Confucius constituie cea mai strălucită perlă a culturii multimilenare chineze. Ideile sale au prins atât de adânc rădăcini în inimile poporului chinez, încât toți chinezii, fie de naționalitate Han sau făcând parte din minoritățile naționale, au fost mai mult sau mai puțin influențați de ideile acestei cărți.

Răspândirea acestei cărți în Europa a datat încă din secolul al XVII‑lea, când o versiune latină a apărut la Paris în 1687. Chiar în perioada înfruntărilor culturale dintre Est și Vest în timpuri moderne, Analectele lui Confucius nu și-au pierdut nimic din vigoarea lor. De la cel de‑al Doilea Război Mondial în special, această carte a devenit și mai răspândită în lumea întreagă. În China ea constituie cartea de căpătâi a confucianismului și cea mai prestigioasă carte din istoria Chinei.

Xu Wende