Angela Gheorghiu. O viaţă pentru artă

în stoc
SKU
a226305
75.00 LEI
Pe scurt

Angela Gheorghiu, „cea mai fermecătoare și mai talentată cântăreață de operă a timpului nostru“ (New York Sun), s-a născut la Adjud, în 1965. A urmat Liceul de Artă „George Enescu“ și a absolvit Universitatea Națională de Muzică din București.

Și-a făcut debutul internațional în 1992, la Royal Opera House, în La Bohème. Tot aici a cântat pentru prima dată rolul Violettei din La traviata, în 1994, legendara producție pentru a cărei transmitere în direct BBC și-a întrerupt programul obișnuit pentru prima și ultima dată în istoria operei și a televiziunii. A apărut pe cele mai importante scene de operă și de concert din lume.

În istoria operei, Angela Gheorghiu strălucește ca un fenomen rar: nu numai o cântăreață/actriță cu o tehnică vocală excepțională, ci și o inteligență dramatică și muzicală profundă, precum și un comunicator magnetic, care pătrunde în inimile și în mințile unui public extrem de vast. Angela Gheorghiu este o purtătoare a celor mai înalte valori ale operei, spre încântarea unei comunități mondiale, la o scară neobișnuit de largă.

Angela Gheorghiu este unul dintre cei mai pasionați și talentați artiști de operă ai zilelor noastre, o personalitate monumentală, a cărei intensitate și ardoare, atât pe scenă, cât și în viața de zi cu zi, au captat atenția lumii operei mondiale. Alcătuită mai ales din interviuri în exclusivitate, această biografie autorizată a superstarului internațional de operă acoperă viața și cariera artistei de la anii copilăriei petrecuți în România comunistă la debutul spectaculos de la Covent Garden din 1992 și până la spectacolele celebre de pe marile scene ale lumii.

În paginile cărții, Angela Gheorghiu dezvăluie noi perspective ale interpretării multora dintre rolurile ei legendare și povestește despre colaborările cu cele mai proeminente figuri din lumea operei. Amintirile sopranei sunt ritmate de comentarii și mărturii ale unor nume celebre din lumea muzicală și artistică, precum Grace Bumbry, José Carreras, Plácido Domingo, Marilyn Horne, Bryn Terfel și Franco Zeffirelli.

 

O dezlănțuire instantanee de vitalitate, talent și frumusețe – ca fulgerul! Și dă dovadă de un extraordinar profesionalism. Nu poți ajunge la o poziție atât de înaltă fără să muncești din greu. A pornit la drum cu o voce minunată, desigur, însă talentul trebuie dezvoltat prin disciplină și inteligență, lucruri pe care ea le are din plin. De aceea – și spun asta cu tot respectul față de ceilalți cântăreți –, ea este astăzi unică. Numai una este Angela Gheorghiu.

– Franco Zeffirelli

Are o voce care intră ea însăși în rol și, pe lângă faptul că este o apariție scenică rafinată, vocea ei prezintă o calitate actoricească aparte. Uneori auzi o voce bună, dar nu simți actorul în miezul ei. În vocea Angelei o auzi pe actrița care își interpretează rolul.

– Plácido Domingo

Angela este elegantă, are pasiune, are o voce minunată. Ce altceva ți-ai mai putea dori de la o artistă?!

– Grace Bumbry

Angela Gheorghiu este un simbol al scenei internaționale de operă. Angela înseamnă mai mult decât o voce puternică, mai mult decât un talent împlinit. Angela transmite eleganță și grație cu fiecare pas, cu fiecare cuvânt, chiar și dincolo de tărâmul muzicii clasice. Angela are o valoare incontestabilă și este o extraordinară ambasadoare a țării noastre.

– Nadia Comăneci

Destinul universal al acestei artiste, fără egal în România ultimelor decenii, este ilustrat în mod foarte convingător, prin precizia detaliilor, culoarea adecvată sau tonalitatea exactă a rememorării.

– Emil Hurezeanu

Mai multe informații
EdituraCurtea Veche
ISBN 9786064409942
Număr de pagini 368
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Tip copertă cartonata
Data apariției 2021
height 0
Nou Nou
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsAngela Gheorghiu. O viaţă pentru artă
Rating-ul tău