Șansa. Fuga de Holocaust

în stoc
SKU
a249964
45.00 LEI
Pe scurt
Un jurnal de referință creat de un maestru al cărților ilustrate – o relatare tulburătoare și sfâșietoare, din vremea copilăriei, a fugii de terorile celui de-al Doilea Război Mondial. In septembrie 1939, când bombele germane au început să cadă asupra Varșoviei, Uri Shulevitz, în vârstă de patru ani, stătea nemișcat în timp ce mama lui îi lega bine ghetele noi, spunându-i: „Vom avea mult de mers.“ Așa începe călătoria grea, de opt ani, a lui Uri și a familiei sale, care au fugit din Polonia de atacul violent al naziștilor, spre o existență precară în Uniunea Sovietică. Din nordul îndepărtat, dinspre sălbăticia unui lagăr de muncă aflat lângă Marea Albă, până la ani de strămutare, plini de foamete, spre sud, în orașul Turkistan, Uri povestește despre despărțirile și piedicile de care a avut parte familia sa pe parcursul drumului.
Mai multe informații
EdituraParalela 45
ISBN 9789734737246
Traducător Edith Negulici
Număr de pagini 344
Formatul cărţii 16,5 x 22 cm
Tip copertă Broșată
Data apariției 2022
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsȘansa. Fuga de Holocaust
Rating-ul tău

Un jurnal de referință creat de un maestru al cărților ilustrate – o relatare tulburătoare și sfâșietoare, din vremea copilăriei, a fugii de terorile celui de-al Doilea Război Mondial.

In septembrie 1939, când bombele germane au început să cadă asupra Varșoviei, Uri Shulevitz, în vârstă de patru ani, stătea nemișcat în timp ce mama lui îi lega bine ghetele noi, spunându-i: „Vom avea mult de mers.“ Așa începe călătoria grea, de opt ani, a lui Uri și a familiei sale, care au fugit din Polonia de atacul violent al naziștilor, spre o existență precară în Uniunea Sovietică. Din nordul îndepărtat, dinspre sălbăticia unui lagăr de muncă aflat lângă Marea Albă, până la ani de strămutare, plini de foamete, spre sud, în orașul Turkistan, Uri povestește despre despărțirile și piedicile de care a avut parte familia sa pe parcursul drumului.

Având ilustrații sugestive în stil expresionist și câteva fotografii și amintiri personale care au supraviețuitȘansa reprezintă, de asemenea, și împlinirea ca artist a tânărului Uri, a cărui plăcere de a desena i-a fost un real sprijin moral. În linii mari, acesta este un jurnal unic și captivant al unei copilării în exil, creat de îndrăgitul Uri Shulevitz, jurnal care simbolizează și punctul culminant al unei cariere remarcabile.