Apă pentru elefanti

Rating:
100 % of 100
Epuizat din stoc
SKU
FI000034/2
37.57 LEI
Pe scurt
Acrobaţi, îmblânzitori de lei, înghiţitori de săbii. Viaţa ca spectacol perpetuu.
Primul rând: „Am nouăzeci de ani. Sau nouăzeci şi trei. Ori una, ori alta.“
Ultimul rând: „Pentru moşneagul ăsta, circul e casa lui.“

Între cele două rânduri se desfăşoară povestea fascinantă a tânărului Jacob Jankowski, care în anii '30 îşi face ucenicia vieţii într-unul dintre cele mai vestite circuri americane. Angajat să aibă grijă de animale, Jacob va descoperi sub marea cupolă un univers cu personaje bizare şi fascinante, dar cu reguli rigide ca ale unei caste. Însă va afla deopotrivă că circul nu înseamnă numai strălucire şi culoare, paiete şi magie, râsete şi ropote de aplauze, ci şi animale maltratate, artişti în mizerie încercând să uite sordidul cotidian cu ajutorul alcoolului de contrabandă, violenta şi prostituţie, suferinţa şi tragedii, incertitudini şi spaime.

Pe acest fundal se perinda o galerie întreagă de figuri memorabile: Unchiul Al, directorul fără scrupule al circului; Kinko, clovnul pitic cu un zâmbet exagerat pictat pe chipul trist; „ciudaţii“ cu trupuri contorsionate de suferinţă; imprevizibilul şi crudul August Rosenbluth, dresorul de animale care cade victima celor pe care i-a chinuit; Marlena, frumoasa lui soţie, dresoarea de cai, de care Jacob se îndrăgosteşte năprasnic şi alături de care trăieşte o pătimaşă poveste de iubire; Rosie, elefantiţa cu personalitate şi cu un secret care-i pune viaţa în primejdie. Fotografii alb-negru însoţesc textul - instantanee surprinse la circurile americane de la începutul secolului XX, imortalizând o lume unde minunile sunt iscate cu o lovitură de baghetă, se spulberă odată cu ultimul acord al orchestrei, dar îţi lasă amintiri de-o viaţă.

Apărut în SUA în 2006, romanul Apă pentru elefanţi a fost luni întregi Numărul 1 în topurile de vânzări din New York Times, Los Angeles Times, Wall Street Journal, USA Today, fiind desemnat în acelaşi an Favourite Book of the Year de către publicaţia Newsday. În 2007, este recompensat cu premiile Booksense Book of the Year şi Bookbrowse Diamond pentru cea mai populară carte. Este tradus în peste 40 de ţări, s-a vândut în 3 milioane de exemplare şi va sta la baza unei producţii cinematografice.
Mai multe informații
EdituraHumanitas Fiction
Colecție Raftul Denisei
Ediția cărții a II-a
ISBN 978-973-689-418-3
Traducător Vali Florescu
Număr de pagini 360
Formatul cărţii 13x20 cm
Data apariției 2012
5
Rating:
100% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsApă pentru elefanti
Rating-ul tău