Arhitectura lumii. Capodoperele

Epuizat din stoc
SKU
C153787
182,56 LEI
Pe scurt
Ce contribuie la măreţia unei clădiri? Iată o întrebare care i-a preocupat de secole în egală măsură pe arhitecţi, critici şi călători.
O excepţională enciclopedie de arhitectură, această carte-cadou dezvăluie o lume a frumuseţii şi a ingeniozităţii. Peste 350 de fotografii îl însoţesc pe cititor într-o călătorie grandioasă printre capodoperele arhitecturale aparţinând a peste două milenii de civilizaţie: Hagia Sofia, catedralele gotice şi renascentiste ale Europei, capodoperele islamice din Iran, Fortul Agra şi Taj Mahal, Palatul Westminster din Londra, capela lui Le Corbusier construită pentru Catedrala Notre Dame du Haut din Ronchamp şi celebrul Muzeu Guggenheim din Bilbao proiectat de Gehry.

Luând anul 1500 ca reper în structurarea lucrării, Will Pryce prezintă peste 80 de clădiri, dintre care peste 40 sunt analizate prin fotografii detaliate. Textele explicative furnizează informaţii suplimentare despre cultură, civilizaţie şi, implicit, evoluţia istoriei arhitecturii.

Pentru cei care apreciază arhitectura, realizările ei uimitoare şi abilitatea sa de a ne inspira sau a ne tăia respiraţia, această carte captează uimirea şi emoţia resimţite la vederea clădirilor care au marcat istoria arhitecturii. O sursă de fascinaţie şi încântare pentru mulţi ani de-acum înainte.
Mai multe informații
EdituraVellant
Colecție Artă
Ediția cărții I
ISBN ISBN: 978-973-1984-01-8
Traducător Aurora Gal Marcu
Număr de pagini 320
Tip copertă Ediţie cartonată
Data apariției 2009
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsArhitectura lumii. Capodoperele
Rating-ul tău
Am găsit alte produse care v-ar plăcea!