Arhivele de la Monte Negro

Epuizat din stoc
SKU
C197734
25.23 LEI
Pe scurt
Concepută ca un puzzle de secvenţe cinematografice, alcătuită din crimpeie între care există mai degrabă tensiuni decât consonante, mixtum de vis şi istorie, cartea lui Octavian Soviany exclude orice lectură comodă, seduce şi contrariază în acelaşi timp.

Octavian Soviany este autorul romanului Viata lui Kostas Venetis, una dintre cele mai apreciate aparitii ale anului editorial 2011.


Un ofiter ciung de o mina si probabil bolnav de schizofrenie, o misterioasa femeie in doliu, un batrin epileptic poreclit Dostoievski, Liuba si Nastenka, palaria de mexican a lui Kostas Venetis, subteranele de la Monte Negro, unde se pregateste revolutia mondiala... Sint numai citeva dintre piesele unui caleidoscop cosmaresc pe parcursul caruia nu se stie exact cine viseaza pe cine sau cine povesteste pe cine. Amestec de poem oniric si de naratiune alegorica in maniera cartilor apocaliptice din Veacul de Mijloc – Arhivele de la Monte Negro il poarta pe cititor prin maruntaiele unui univers concentrationar care e, pe rind, inchisoare, ospiciu, bordel, circ si varieteu, manastire si groapa comuna – aflat sub tirania Fratelui Staret. Cautarea tatalui devine astfel aici pretextul unei calatorii dantesti – proba a labirintului la capatul careia mijeste parca si o raza palida de speranta... Conceputa ca un puzzle de secvente cinematografice, alcatuita din crimpeie intre care exista mai degraba tensiuni decit consonante, mixtum de vis si istorie, cartea lui Octavian Soviany exclude orice lectura comoda, seduce si contrariaza in acelasi timp.

Mai multe informații
EdituraCartea Romaneasca
Colecție Proza
Ediția cărții I
ISBN 978-973-23-2970-2
Număr de pagini 232
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Data apariției 2012
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsArhivele de la Monte Negro
Rating-ul tău