Arta de a-ți lua rămas-bun. O poveste de viață

în stoc
SKU
HU003194/1
45.00 LEI
Pe scurt

AYELET TSABARI s-a născut în Israel într-o familie de origine yemenită. După efectuarea stagiului militar obligatoriu, a călătorit mulți ani prin Europa, Asia și America de Nord. În 1998 s-a stabilit în Vancouver, unde a studiat filmul și fotografia la Capilano University. A regizat două filme documentare, unul dintre ele fiind premiat la Palm Spring International Short Film Festival. A început să scrie în limba engleză în 2006. A studiat scrierea creativă la Simon Fraser University, la Guelph University și la University of King’s College. Este în prezent profesor de scriere creativă la aceste din urmă două universități și la Universitatea din Tel Aviv. Prima ei carte, The Best Place on Earth (Cel mai bun loc de pe pământ), a fost distinsă cu premiile Sami Rohr și Edward Lewis Wallant, ambele destinate scriitorilor de limbă ebraică. Arta de a-ți lua rămas-bun, cel de-al doilea și cel mai recent volum al său, a primit Canadian Jewish Literary Award și a fost finalistă la The Vine Awards și la Hilary Weston Writers’ Trust Prize. A fost numită cartea anului 2019 de Apple Books, Kirkus Reviews și CBC.

„O carte uluitoare, în care Ayelet Tsabari caută să dea un chip personal unor adevăruri moştenite. Sinele pe care şi-l conturează este complicat, supus greşelii, uman şi viu… Arta de a-ți lua rămas-bun ne îngăduie să credem că stă doar în puterea noastră să ne vindecăm de suferințele din trecut. O poveste intensă, care te pune pe gânduri.“ — The New York Times Book Review

 

Israeliană de origine yemenită emigrată în Canada, Ayelet Tsabari este purtătoarea unei identități complexe ale cărei fire se întrețes într-un destin plin de culoare și farmec. La doar nouă ani, Ayelet își pierde tatăl, avocat și poet, stâlp al comunității dintr-un orășel de lângă Tel Aviv. Rămasă singură cu mama și cei cinci frați, devine o tânără rebelă care caută să fugă de orice i-ar putea îngrădi libertatea: de trecutul strămoșilor ostracizați social, de autoritatea maternă sau de cea militară, de căsătorie. Călătorește cu rucsacul în spate prin India, Thailanda, Europa, America de Nord și Canada. Curând, faptul de a lăsa în urmă joburi, prieteni și relații devine pentru ea „acasă“. După multe căutări, se reîntoarce în Israel, unde cercetează trecutul familiei de migranți din care se trage, dezgropând un secret rămas sub tăcere mulți ani. Dragostea pentru cei care au precedat-o îi reaprinde, în cele din urmă, pasiunea pentru scris, o ajută să se împace cu identitatea de evreică mizrahi și cu propriul destin de emigrant.

Mai multe informații
EdituraHumanitas
Colecție Memorii/Jurnale/Biografii
Ediția cărții I
ISBN 978-973-50-7208-7
Număr de pagini 360
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Tip copertă necartonata
Data apariției 2021
height 0
Nou Nou
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsArta de a-ți lua rămas-bun. O poveste de viață
Rating-ul tău