Arta razboiului

în stoc
SKU
a254902
29.99 LEI
Pe scurt
CEL MAI CUNOSCUT TRATAT MILITAR DIN TOATE TIMPURILE Scris în secolul al VI-lea î.Hr., volumul Arta războiului îi este atribuit lui Sun Tzu, general de rang înalt și strateg, cunoscut pentru campaniile militare victorioase pe care le-a condus în vremea lui Confucius. Cele 13 capitole ale lucrării discută pe rând fiecare...
Mai multe informații
EdituraLitera
ISBN 978-606-339-817-9
Traducător Cătălina Grosu
Număr de pagini 128
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Tip copertă Brosata
Data apariției 2023
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsArta razboiului
Rating-ul tău

Scris în secolul al VI-lea î.Hr., volumul Arta războiului îi este atribuit lui Sun Tzu, general de rang înalt și strateg, cunoscut pentru campaniile militare victorioase pe care le-a condus în vremea lui Confucius. Cele 13 capitole ale lucrării discută pe rând fiecare aspect important de care trebuie ținut cont într-o luptă, de la fructificarea punctelor forte și a slăbiciunilor până la analiza câmpului de luptă și încurajarea soldaților, Sun Tzu bazându-și strategia militară pe importanța unei abordări inteligente a conflictului.

Cu toate că este cunoscut drept opera definitorie în materie de acțiuni și tactici militare, acest tratat poate fi aplicat oricărui tip de conflict uman. Deși armele s-au schimbat, iar armatele s-au modernizat, lecțiile lui Sun Tzu, care se bazează pe importanța politicii și a naturii umane în orice întreprindem, influențează în continuare tactica militară și strategiile de afaceri, textul său fiind studiat în facultăți de drept și de administrarea afacerilor din întreaga lume.