Atenția. Revenirea la echilibru, fericire și eficiență

în stoc
SKU
a268442
65.00 LEI
Pe scurt
Pornind de la propria experiență și de la cercetările extinse realizate pe parcursul a zeci de ani, autoarea îți dezvăluie adevăratul cost al dezechilibrului unei vieți tot mai complicate.
Mai multe informații
EdituraCurtea Veche
Colecție Biblioterapia
ISBN 9786064416063
Traducător Irina Pricop
Număr de pagini 368
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Tip copertă broșată
Data apariției 2024
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsAtenția. Revenirea la echilibru, fericire și eficiență
Rating-ul tău

Faci slalom printre sarcini. Răspunzi prompt la notificările șefilor și la mesajele prietenilor. Nu e ușor să faci față distragerii, întreruperilor și problemelor de concentrare care survin odată cu ele. Gloria Mark îți vine în ajutor, invitându-te la o reflecție asupra tuturor dificultăților pe care le ridică navigarea pe internet și consumul de conținut media.

De exemplu, contrar opiniei populare, o scurtă pauză voluntară îți poate reface resursele cognitive. O activitate captivantă sau întreprinsă mecanic elimină stresul. Însă impactul internetului asupra capacității de concentrare nu trebuie neglijat. Cum să mai procesezi informațiile dacă rămâi cu gândul la conținutul media? Cum să reduci influența rețelelor de socializare asupra performanței la serviciu? Iată doar două dintre multele probleme la care, din fericire, descoperi acum soluțiile în acest volum.

Gloria Mark este psiholog și profesor la University of California, Irvine. Și‑a obținut doctoratul în psihologie la Columbia University și a primit de două ori Google Research Award. Printre domeniile ei de cercetare se numără multitasking‑ul și efectele utilizării dispozitivelor digitale. A ocupat anterior funcția de cercetător senior la GMD – Forschungszentrum Informationstechnik GmbH și pe cea de cercetător senior invitat la IBM Haifa, cel mai mare laborator al diviziei de cercetare a IBM din afara Statelor Unite.

A publicat peste 200 de lucrări în reviste de top din domeniul interacțiunii om–calculator (HCI) și a făcut parte din echipe de lucru asistate de computer (CSCW).