Aventurieri, escroci si pretendenti la tron

în stoc
SKU
a260899
38.00 LEI
Pe scurt
Întrebarea legitimă ce apare după ce parcurgi paginile acestei lucrări este foarte simplă – De ce este istoria atât de plină de curiozități, întâmplări și evenimente pe care uneori nu le poți cuprinde cu ușurință? De asemenea, ne putem întreba și ce rol au sau au avut personajele menționate în istorie?
Mai multe informații
EdituraMeteor Press
ISBN 9789737288776
Număr de pagini 224
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Tip copertă Brosata
Data apariției 2023
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsAventurieri, escroci si pretendenti la tron
Rating-ul tău

Întrebarea legitimă ce apare după ce parcurgi paginile acestei lucrări este foarte simplă – De ce este istoria atât de plină de curiozități, întâmplări și evenimente pe care uneori nu le poți cuprinde cu ușurință? 

De asemenea, ne putem întreba și ce rol au sau au avut personajele menționate în istorie? 

Au influențat ele cu adevărat mersul evenimentelor sau au fost/sunt doar celebre pentru faptele lor uneori răsunătoare, alteori surprinzătoare și care au umplut paginile ziarelor în epoca lor ?

Dincolo de aspectul ce poate părea, mai ales, senzațional, dar și chiar care intrigă, mersul vieții de toate zilele a oamenilor și-a urmat cursul. Unii au reușit să descopere noi tărâmuri stârnind curiozitatea, alții au escrocat, au falsificat și au profitat de buna credință a semenilor lor, iar alții s-au luptat pentru putere și tron semănând violență. 

Dar dincolo de toate, curiozitatea, ca trăsătură de caracter, este resursa noastră interioară care ne determină să căutăm informații, să explorăm o gamă largă de cunoștințe sau experiențe pentru a  formula concluzii sau a ne verifica propriile presupuneri, mai apoi, convingeri.

După cum spunea Albert Einstein, „nu am niciun talent anume. Sunt doar extraordinar de curios”. Și tot el ne îndeamnă să nu încetăm să ne minunăm „ca un copil curios în fața marelui mister în care ne-am născut”.