Avuția națională a României

în stoc
SKU
a258041
65.00 LEI
Pe scurt
Obiectivul și utilitatea acestei lucrări pornesc de la faptul că transformările politice fundamentale și reformele profunde din punct de vedere economico-social aplicate după 1989 s-au reflectat în mod direct asupra volumului, structurii și calității avuției naționale – indicator sintetic macroeconomic semnificativ al unei țări. Obiectivul și utilitatea acestei lucrări pornesc de la faptul că transformările politice fundamentale și reformele profunde din punct de vedere economico-social aplicate după 1989 s-au reflectat în mod direct asupra volumului, structurii și calității avuției naționale – indicator sintetic macroeconomic semnificativ al unei țări. Trecerea de importanță istorică de la socialism, dominat de decizii autoritariste și subiective, la capitalism, caracterizat prin democrație, a fost însoțită de abandonarea economiei centralizate, de comandă, și de adoptarea principiilor economiei de piață, inclusiv privatizarea societăților comerciale cu capital de stat, precum și de renunțarea la reprimarea libertăților individuale în favoarea manifestării neîngrădite a acestora în societate. Aceste schimbări de fond în economia românească și-au pus în mod pregnant amprenta asupra avuției naționale post-1989, comparativ cu cea de dinaintea acestui an, sub toate aspectele. Analiza conținutului, a structurii și a metodologiei privind determinarea și examinarea dinamicii avuției naționale a României se realizează, în noile condiții economico-sociale, pentru prima dată în prezenta carte. Dimensiunea și calitatea avuției naționale a unei țări, la un moment dat, condiționează potențialul economic și standardul de viață al populației în perioadele ulterioare.
Mai multe informații
EdituraPublica
Colecție Co-lectia de economie
ISBN 9786067225648
Număr de pagini 232
Formatul cărţii 14.5 x 20.5 cm
Tip copertă Brosata
Data apariției 2023
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsAvuția națională a României
Rating-ul tău

Obiectivul și utilitatea acestei lucrări pornesc de la faptul că transformările politice fundamentale și reformele profunde din punct de vedere  economico-social aplicate după 1989 s-au reflectat în mod direct asupra volumului, structurii și calității avuției naționale – indicator sintetic macroeconomic semnificativ al unei țări.


Trecerea de importanță istorică de la socialism, dominat de decizii autoritariste și subiective, la capitalism, caracterizat prin democrație, a fost însoțită de abandonarea economiei centralizate, de comandă, și de adoptarea principiilor economiei de piață, inclusiv privatizarea societăților comerciale cu capital de stat, precum și de renunțarea la reprimarea libertăților individuale în favoarea manifestării neîngrădite a acestora în societate.


Aceste schimbări de fond în economia românească și-au pus în mod pregnant amprenta asupra avuției naționale post-1989, comparativ cu cea de dinaintea acestui an, sub toate aspectele. Analiza conținutului, a structurii și a metodologiei privind determinarea și examinarea dinamicii avuției naționale a României se realizează, în noile condiții economico-sociale, pentru prima dată în prezenta carte.


Dimensiunea și calitatea avuției naționale a unei țări, la un moment dat, condiționează potențialul economic și standardul de viață al populației în perioadele ulterioare.