Biochimie pentru farmacisti. Hormonii in reglarea proceselor metabolice

în stoc
SKU
a220104
45,00 LEI
Pe scurt

Născută de o mamă punk-rockeriță într-o cabană din munți, Tess Sharpe a crescut în California rurală. Trăiește în adâncurile pădurii, alături de o haită de câini și de o colonie de pisici sălbatice care devine tot mai numeroasă. Este autoare și editoare de antologii. A scris mai multe cărți pentru copii, adolescenți și adulți, toate apreciate de critica de specialitate și răsplătite cu numeroase premii literare.

In Istoria cunoasterii lor, hormonii au trecut de la statutul de ingeri si demoni misteriosi ai organismului nostru, la una dintre cele mai dezbatute si explorate specialitati medicale. Este dovedit faptul ca hormonii controleaza (aproape) totul: cresterea, metabolismul, comportamentul, sexul si reproducerea, lactatia, ciclurile somn-veghe, schimbarile de dispozitie, stresul, durerea, sistemul imunitar, lupta si abandonul...

Ceea ce ii face sa fie atat de remarcabili – in comparatie cu toate celelalte biomolecule – este modul aparent magic in care ei functioneaza: ei „excita” receptorii unor celule-tinta, apasand pe „intrerupatoare” ce declanseaza sau stopeaza procesele biochimice.

Studiul hormonilor este fascinant deoarece el integreaza biochimia, anatomia, fiziologia si patologia...Cele mai noi descoperiri in biologia celulara si moleculara, in imunologie si genetica, explica in prezent mecanismele secretiei si actiunii hormonilor, si mecanismele bolilor endocrine, deci au o aplicabilitate si un impact major in elaborarea unor tratamente vitale.

Mai multe informații
EdituraUniversitara
Colecție Leda Edge
Ediția cărții XV
ISBN 9786062812522
Traducător Karla Dedu-Fotescu
Număr de pagini 314
Formatul cărţii 16 x 23 cm
Tip copertă brosata
Data apariției 2020
height 0
Nou Nou
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsBiochimie pentru farmacisti. Hormonii in reglarea proceselor metabolice
Rating-ul tău