Bipolarul de la mansarda

în stoc
SKU
a263487
12.00 LEI
Pe scurt
„Gelu Vlașin se plimbă printre petele de vopsea ale unei omeniri care nu s-a oprit de când a fost inventat timpul. Ridicați pânzele și luați-vă zborul, conștienți că dragostea are rafale de vânt și mări calme. Poeziile lui sunt o aură de lumină în jurul lumii.” Escandar Algeet
Mai multe informații
EdituraTracus Arte
ISBN 9786060234982
Număr de pagini 48
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Tip copertă Brosata
Data apariției 2023
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsBipolarul de la mansarda
Rating-ul tău

„Gelu Vlașin abordează cu succes aproape imposibilul: vorbind din tăcerea poetului, anticipând absența lui, dându-și vocea la tot ceea ce este și el. Este mijlocul pentru realizarea unui portret spiritual, prin cuvinte care îi confirmă puterea lui asupra lumii.”

 Ana Pérez Cañamares

„Poezia lui Gelu Vlașin este o mostră a cât de eficient poate fi cuvântul în a ne duce dincolo de limita a ceea ce este înțeles și pentru a ne întoarce apoi din nou pe pământ, ca ființe trecătoare, în acest labirint sensibil al existenței umane.”

 Abdul Hadi Sadoun

Gelu Vlașin s-a născut în Telciu, Bistrița-Năsăud. A debutat în revista România literară (1999) cu o prezentare făcută de Nicolae Manolescu, iar debutul editorial a fost cu volumul de versuri Tratat la Psihiatrie (Editura Vinea, 1999). Poezia sa a fost tradusă și publicată în SUA, Canada, Spania, Germania, Franța, Italia, Rusia, Maroc, Argentina, Mexic, Australia, Coreea de Sud, Ungaria, Tunisia, Columbia, Slovacia și Israel. În anul 2012 a fost decorat de Președintele României cu Ordinul Meritul Cultural în Grad de Cavaler, iar în anul 2013 a primit titlul de Cetățean de Onoare al localității Telciu (Bistrița-Năsăud). Are 15 premii literare naționale și internaționale. În toamna anului 2020 a reprezentat România la Festivalul Internațional de Poezie de la Medelin (Columbia), iar în anul 2022 a primit Premiul Municipiului Bistrița (secțiunea cultură).