Brancusi si Duchamp sau povestea unei prietenii. Corespondenta

Epuizat din stoc
SKU
a196889
38.00 LEI
Pe scurt


Discreția lui Brâncuși, care nu se afișa la seratele mondene, preferând să-și primească prietenii în atelier, precum şi aceea a lui Duchamp, care nu evoca niciodată în public legăturile sale cu el, a făcut ca prietenia care-i lega să fie uitată. Se știa că Duchamp îi deschisese sculptorului român ușile pieței de artă americane și că el avea aici un interes financiar, dar nu se bănuia adânca înțelegere care putea să existe între cei doi artiști, ale căror demersuri erau atât de diferite.

Corespondența este păstrată integral la Biblioteca Kandinsky de la Centrului Pompidou din Paris. Toate scrisorile (cablograme, telegrame, cărți poștale etc.) expediate de Marcel Duchamp, ca și ciornele pe care Constantin Brâncuși avea obiceiul să le scrie, au fost păstrate de sculptor în atelierul lui. Cât despre Marcel Duchamp, acesta nu și-a păstrat corespondența.Discreția lui Brâncuși, care nu se afișa la seratele mondene, preferând să-și primească prietenii în atelier, precum şi aceea a lui Duchamp, care nu evoca niciodată în public legăturile sale cu el, a făcut ca prietenia care-i lega să fie uitată. Se știa că Duchamp îi deschisese sculptorului român ușile pieței de artă americane și că el avea aici un interes financiar, dar nu se bănuia adânca înțelegere care putea să existe între cei doi artiști, ale căror demersuri erau atât de diferite.

Corespondența este păstrată integral la Biblioteca Kandinsky de la Centrului Pompidou din Paris. Toate scrisorile (cablograme, telegrame, cărți poștale etc.) expediate de Marcel Duchamp, ca și ciornele pe care Constantin Brâncuși avea obiceiul să le scrie, au fost păstrate de sculptor în atelierul lui. Cât despre Marcel Duchamp, acesta nu și-a păstrat corespondența.

Mai multe informații
EdituraVremea
ISBN 9789736459269
Număr de pagini 104
Tip copertă necartonata
Data apariției 2019
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsBrancusi si Duchamp sau povestea unei prietenii. Corespondenta
Rating-ul tău