Bravelands (vol. 3): Eroii savanei. Sange si os

în stoc
SKU
a227027
44.90 LEI
Pe scurt

Semnătura Erin Hunter este prezentă pe trei serii de romane pentru copii inspirate de J. R. R. Tolkien, J. K. Rowling sau William Shakespeare: „Pisicile războinice”, „Supraviețuitorii” și „Exploratorii”.

De fapt și de drept, Erin Hunter nu este un autor, ci sunt șase la număr! Kate Cary, Cherith Baldry, Tui Sutherland, Gilian Phillip, Inbali Iserles și Victoria Holmes sunt numele scriitorilor incredibil de talentați reuniți sub această umbrelă.

La începutul anilor 2000, Vicky Holmes a primit din partea prestigioasei Edituri Harper Collins provocarea de a crea un roman pentru copii despre pisicile sălbatice. A răspuns cu scepticism, temându-se că va seca rapid izvorul ideilor pe această temă. De la proiectul unui unic roman, din împletirea subiectelor de război, politică, iubire damnată și conflict religios, ramificate prin întâlnirea mai multor destine și prin dezvoltarea complexă a caracterelor la limita dintre bine și rău, au rezultat în cele din urmă 6 sub-serii a câte 6 volume fiecare. Lui Vicky i s-au alăturat ceilalți autori și așa a luat naștere pseudonimul literar Erin Hunter.

Aventuri fantastice în lumea savanei

Al treilea volum din seria „Eroii savanei” surprinde panica instalată în Ținuturile Neînfricaților odată cu tirania unui fals Mare Tată.

Spin Frunză-Măreață a ajuns să vegheze asupra vieților tuturor făpturilor din savană. Manipularea, trădarea și cruzimea sunt modalitățile prin care acest babuin devenit Mare Tată a ales să își conducă supușii. Încet-încet, animalele se împart în două tabere. Unele decid să îl urmeze, având o încredere oarbă în deciziile sale și refuzând să îi vadă adevărata față. Altele îi contestă autoritatea, conștiente că se folosește de poziția sa pentru a-și hrăni setea de putere.

În acest peisaj zdruncinat de tensiuni și de patimi, cei trei eroi tineri – Ghimpe, Cer și Viteaz – își trăiesc propriile provocări. Abia smuls din ghearele morții, babuinul Ghimpe Frunză-Mijlocie din Ceata Pădurii Luminoase își asumă o misiune imposibilă. Cer, elefantul cu suflet mare, care are darul de a citi în oasele animalelor ce au pierit, pornește în căutarea adevăratului Mare Tată. Viteaz, leul nedreptățit de soartă, se străduiește să preia frâiele propriului destin.

Dar conflictul care a izbucnit în Ținuturile Neînfricaților nu îi lasă indiferenți. În timp ce Ghimpe și Cer se zbat să dovedească nevrednicia lui Spin Frunză-Măreață, Viteaz se lasă păcălit și se întoarce impotriva prietenilor săi credincioși. Încleștarea nu poate fi evitată. Cine va birui? Și, mai ales, cine este adevăratul Mare Tată al Ținuturilor?

„Personaje complexe, o intrigă captivantă, o lume bogată în mitologie și un decor de o frumusețe care taie răsuflarea cititorului. O poveste sălbatică și fascinantă!” – Kirkus Reviews

Mai multe informații
EdituraAll
Colecție Galaxia copiilor
ISBN 9786067961249
Traducător Gabriel Tudor
Număr de pagini 320
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Tip copertă brosata
Data apariției 2021
height 0
Nou Nou
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsBravelands (vol. 3): Eroii savanei. Sange si os
Rating-ul tău