Bucate si bauturi cunoscute de taranii romani la inceputul secolului XX

în stoc
SKU
a223177
34.00 LEI

Prima apariție în volum a cercetării din perspectivă antropologică a bucătăriei românești. Cartea are valoarea de document, prin descrierea  realităților descrise.Numită inițial „Din bucătăria ţăranului român” în urmă cu mai bine de un secol Mihai Lupescu, scria în lucrarea lui urmatoarele: „Mămăligă, mandră, colenă, mangră, măligă, măliguţă, bucădărnic – e temelia hranei ţărăneşti. «Îi greu când nu-i măligă» ori «îi greu de câştigat mămăliga» înseamnă că vremurile-s grele şi că lupta pentru existenţă e vajnică. Când ţăranul are mămăligă, udătură (sorbitură), bucatele se găsesc lesne. «Da’ bine că-imămăligăpe fund, căcelelalte s-or găsi»”.

Mai multe informații
EdituraPaideia
ISBN 9786067481662
Număr de pagini 122
Formatul cărţii 9.5 x 20.5 cm
Tip copertă brosata
Data apariției 2021
height 0
Nou Nou
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsBucate si bauturi cunoscute de taranii romani la inceputul secolului XX
Rating-ul tău