Buddha a spus

în stoc
SKU
a261382
47.00 LEI
Pe scurt
Considerata o introducere clasica in filosofia budista pentru cititorul modern, Buddha a spus reprezinta o relatare clara, la indemana oricui, despre principiile fundamentale ale doctrinei budiste, asa cum se regasesc acestea in cele mai multe texte stravechi, denumite "Traditia" (Agama) in sanscrita si "Corpul Canonic" (Nikaya) in pali.
Mai multe informații
EdituraHerald
Colecție Dhamma
ISBN 594-841-757-004-2
Traducător Petre Botnariuc
Număr de pagini 256
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Tip copertă Brosata
Data apariției 2023
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsBuddha a spus
Rating-ul tău

Considerata o introducere clasica in filosofia budista pentru cititorul modern, Buddha a spus reprezinta o relatare clara, la indemana oricui, despre principiile fundamentale ale doctrinei budiste, asa cum se regasesc acestea in cele mai multe texte stravechi, denumite "Traditia" (Agama) in sanscrita si "Corpul Canonic" (Nikaya) in pali.

Venerabilul Rahula Walpola a abordat in aceasta lucrare aproape orice aspect care este comun acceptat drept invatatura esentiala si fundamentala a lui Buddha. Acestea sunt doctrinele celor Patru Adevaruri Nobile, Calea Nobila in Opt Parti, Cele Cinci Agregate, Karma, Renasterea, Lantul Conditionarilor (Paticcasamuppada), doctrina absentei Sinelui personal (Anatta), Stabilirea Constientizarii (Satipatthana).
 
Cartea lui Walpola Rahula a avut un impact dramatic asupra gandirii budiste in Occident, dar interesul sau este departe de a fi doar istoric: ramane una dintre cele mai lucide si autentice introduceri disponibile in limba engleza, chiar si astazi. Recomandata pentru nou-veniti in budism sau pentru oricine cauta o baza solida in doctrina budista.