Bulgaria. Ghid de călătorie

Epuizat din stoc
SKU
C188676
20.22 LEI
Pe scurt
Rod al cercetărilor în teren întreprinse de unul dintre cei mai inspiraţi specialişti în turism, ghidul de călătorie dedicat Bulgariei, cu un accent aparte acordat, cum altfel, capitalei Sofia, se prezintă doldora de informaţii, dintre cele mai profitabile, asupra micilor şi marilor excursii pe care ar merita să le întreprindeţi pe aceste meleaguri, despre locurile în care puteţi mânca şi cele în care ar fi bine să vă faceţi cumpărăturile, cu un plus de ponturi de călătorie, închegându-se, nu în ultimul rând prin formatul practic, într-un însoţitor ideal de vacanţă.

Plaje superbe (lăudate ca Nisipuri de Aur) în zilele fierbinţi de vară şi pârtii de schi şi snowboard la vreme de iarnă, locuri sălbatice invitând la explorări, artă religioasă, răspândită prin curţile şi incintele a peste 100 de mănăstiri ortodoxe, un tărâm al spaţiilor deschise, al atâtor şi atâtor panorame, între care, nu de puţine ori, scenele patriarhale par să trimită adânc în istorie, numeroase parcuri naţionale şi rezervaţii naturale...


Tentaţii turistice puţine? Nicidecum, dacă stai să judeci că toate reprezintă oferta unui teritoriu nu tocmai întins, pe care îşi duce viaţa o populaţie de vreo două ori şi mai bine mai mică decât cea României. Şi totuşi, tocmai pentru noi, românii, vecina de la sud de Dunăre, Bulgaria, ţara cu care, de-a lungul istoriei, am împărţit şi bune şi rele, soră întru ortodoxie şi, mai recent, întru aderare la structurile euro-atlantice, ar trebui să însemne chiar ceva mai mult, căci, la toate comorile expuse în galantarul ei turistic, se adaugă una datorată regalităţii româneşti: Balcicul şi Palatul de vară al Reginei Maria. Fie acesta cel dintâi dintre motivele care să vă mâne să treceţi Dunărea pe la Ruse. De celelalte, la fel de lăudate, la fel de consistente, vă veţi convinge la faţa locului.


Lăsaţi-vă surprinşi, sunteţi doar în vacanţă! Rod al cercetărilor în teren întreprinse de unul dintre cei mai inspiraţi specialişti în turism, ghidul de călătorie dedicat Bulgariei, cu un accent aparte acordat, cum altfel, capitalei Sofia, se prezintă doldora de informaţii, dintre cele mai profitabile, asupra micilor şi marilor excursii pe care ar merita să le întreprindeţi pe aceste meleaguri, despre locurile în care puteţi mânca şi cele în care ar fi bine să vă faceţi cumpărăturile, cu un plus de ponturi de călătorie, închegându-se, nu în ultimul rând prin formatul practic, într-un însoţitor ideal de vacanţă.


Sugestiile de itinerarii făcute de soţii Bennett vă vor îndrepta paşii către locurile în care să trăiţi experienţe de neuitat şi vă vor deschide ochii asupra priveliştilor celor mai de soi, cât să aveţi parte de-o vacanţă plină, în vreme ce inserturile de etnografie şi folclor, geografie, cultură, istorie şi civilizaţie balcanico-bulgărească (genericele articole) vă vor menţine spiritul treaz şi vă vor rafina percepţia asupra Bulgariei şi a locuitorilor ei. Completat de indicaţii de nădejde cu privire la ofertele de cazare şi masă, la locurile în care pot fi practicate activităţile sportive sau participa la alte forme de divertisment, ghidul este completat, armonios, de o bogată iconografie color, şi, util, de reprezentări cartografice de strictă necesitate.


CUPRINS Date generale (introducere; geografie; istorie; politică; cultură; sărbători şi evenimente) • Primii paşi • Unde să mergeţi (Sofia; Excursii din Sofia; Bulgaria centrală; Bulgaria de sud-vest; Litoralul Mării Negre; Bulgaria de nord) • Alte destinaţii • Informaţii utile (cumpărături; divertisment; copiii; sport şi relaxare; mâncare şi băutură; hoteluri şi cazare; ghid practic) • Indice • Trimiteri în ghid (hărţi; articole; plimbări şi tururi).

Mai multe informații
EdituraNiculescu
Ediția cărții I
ISBN 978-973-748-213-6
Număr de pagini 160
Formatul cărţii 12 x 19 cm
Data apariției 2009
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsBulgaria. Ghid de călătorie
Rating-ul tău