Bullying. Psihologia bullying-ului

Epuizat din stoc
SKU
a228745
29.00 LEI
Pe scurt

ANGELA McALLISTER este autoarea a peste 80 de cărţi pentru copii. Volumele ei au fost adaptate pentru teatru, au fost traduse în nenumărate limbi şi au câştigat mai multe premii.

• De ce ajung copiii să se confrunte cu bullying‑ul?

• Există vreo dife­renţă între bullying‑ul tradiţional și bullying‑ul cibernetic?

• Cum poate fi prevenit bullying‑ul școlar?

 

Psihologia bullying‑ului şcolar explorează fenomenul de bullying și fac­torii care conduc la situaţii în care copiii își asumă roluri de agre­sori, victime, apărători, martori – sau chiar o combinaţie a acestora. Cartea de faţă examinează strategii proactive pentru reducerea apari­ţiei bullying‑ului în școală, dar vorbește și despre ce anume poate face școala dacă se confruntă cu astfel de incidente.

Ţinând cont de faptul că bullying‑ul are consecinţe pe termen lung și, uneori, efecte tragice, este esenţial să știm cum și de ce se întâm­plă, iar Psihologia bullying‑ului şcolar arată că un nivel crescut de informare și înţelegere poate conduce la intervenţii eficiente.

 

Peter K. Smith este Profesor Emerit de psihologie la Goldsmiths, Universitatea din Londra, și autorul unui mare număr de cărţi și arti­cole pe tema bullying‑ului școlar. În 2015, a primit premiul William Thierry Preyer pentru Excelenţă în Cercetare în domeniul Dezvoltării Umane.

Mai multe informații
EdituraPrior & Books
Colecție Humanitas Junior
Ediția cărții a II-a
ISBN 9786069666227
Traducător Maria Rizoiu
Număr de pagini 128
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Tip copertă brosata
Data apariției 2021
height 0
Nou Nou
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsBullying. Psihologia bullying-ului
Rating-ul tău