Café Sarajevo

în stoc
SKU
a248749
26.00 LEI
Pe scurt
În acest volum de povestiri, Josip Novakovich reia cu succes temele majore care i-au consolidat reputația internațională: exilul, dezrădăcinarea, absurditatea războiului. Spre deosebire de alți autori care abordează aceste teme, imigrantul lui Josip trăiește visul american pe dos. Personajele sale, alter-ego-uri comice ale autorului însuși, studiază la cele mai bune facultăți, lenevesc cât e ziua de lungă și se amuză pe seama celor care se spetesc muncind. Animalele care fac subiectul mai multor povestiri, un șobolan, un câine, un berbec, câteva pisici, sunt tot atâtea imagini ale existenței autorului, care trăiește departe de orice obligație sau constrângere socială. În țara tuturor posibilităților, animalele și imigranții sunt singurele ființe cu adevărat libere. Cu un ton acid, provocând surâsul la fiecare întorsătură de pagină, Café Sarajevo schițează portretul fără complezență al exilului, al visului american și al nostalgiei întoarcerii.
Mai multe informații
EdituraVremea
Colecție Hashtag
ISBN 9786060811107
Traducător Felicia Mihali
Număr de pagini 160
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Tip copertă brosata
Data apariției 2022
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsCafé Sarajevo
Rating-ul tău

În acest volum de povestiri, Josip Novakovich reia cu succes temele majore care i-au consolidat reputația internațională: exilul, dezrădăcinarea, absurditatea războiului. Spre deosebire de alți autori care abordează aceste teme, imigrantul lui Josip trăiește visul american pe dos. Personajele sale, alter-ego-uri comice ale autorului însuși, studiază la cele mai bune facultăți, lenevesc cât e ziua de lungă și se amuză pe seama celor care se spetesc muncind. Animalele care fac subiectul mai multor povestiri, un șobolan, un câine, un berbec, câteva pisici, sunt tot atâtea imagini ale existenței autorului, care trăiește departe de orice obligație sau constrângere socială. În țara tuturor posibilităților, animalele și imigranții sunt singurele ființe cu adevărat libere.

Cu un ton acid, provocând surâsul la fiecare întorsătură de pagină, Café Sarajevo schițează portretul fără complezență al exilului, al visului american și al nostalgiei întoarcerii.