Călăul dragostei. Şi alte poveşti de psihoterapie

în stoc
SKU
C143017
Preț special 44.25 LEI Preț standard 59.00 LEI
Pe scurt
„In aceasta carte voi spune povestile a zece pacienti care au apelat la psihoterapie si care, pe parcursul acestui demers, s-au luptat cu durerea existentiala. Dar nu acesta a fost motivul pentru care mi-au cerut ajutorul; dimpotriva, toti zece sufereau de problemele obisnuite ale vie?idiene: singuratate, dispret fata de sine, impoten?rene, compulsivitate sexuala, obezitate, hipertensiune, tristete, o mistuitoare dragoste obsesiva, oscilatii bruste ale starii de spirit, deprimare.
Si totusi, cumva (un «cumva» care se dezvaluie altfel în fiecare poveste), psihoterapia a scos la iveala radacini adanci ale acestor probleme cat se poate de prozaice — radacini care se intind departe, pana la esenta existentei.«Vreau! Vreau!» se aude mai tot timpul in cursul acestor istorisiri. O pacienta a strigat: «O vreau înapoi pe scumpa mea fetita moarta!», in timp ce isi neglija cei doi baieti ramasi in viata. Un alt pacient insista: «imi doresc sa le regulez pe toate femeile care-mi ies in cale!», pe masura ce cancerul limfatic de care suferea ii invada pe rand cele mai tainice cotloane ale trupului. Iar un altul implora: «Vreau niste parinti si o copilarie de care n-am avut parte niciodata!», agonizand asupra a trei scrisori pe care nu se putea hotari sa le deschida. Iar o alta a declarat: «Vreau sã ¦iu vesnic tanara», caci ea, o femeie în varsta, nu se putea desprinde din dragostea devoratoare pe care i-o purta unui barbat cu treizeci ?i cinci de ani mai tanar decat ea."Irvin D.

Yalom Irvin D. Yalom este unul dintre cei mai cunoscuti psihoterapeuti contemporani.
Cele mai importante lucrari teoretice le-a dedicat psihoterapiei de grup si psihoterapiei existentiale. Profesor de psihiatrie la Stanford University, Yalom a primit în anul 2000 Premiul Oscar Pfister din partea Asociatiei Americane a Psihiatrilor.

Editor: Andreea Rasuceanu
Mai multe informații
EdituraTrei
Colecție Psihologie-Psihoterapie
Ediția cărții I
ISBN 978-973-707-174-3
Traducător Smaranda Nistor
Număr de pagini 360
Formatul cărţii 14,5 x 20,5 cm
Tip copertă broșată
Data apariției 2008
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsCălăul dragostei. Şi alte poveşti de psihoterapie
Rating-ul tău
Am găsit alte produse care v-ar plăcea!